Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 17
26/04 Mishandeling
25/04 Snelheidscontrole
25/04 Alcohol
24/04 Vernieling
23/04 Aanhouding
23/04 Verward
23/04 Alcohol
23/04 Aanrijding
23/04 Ongeval
22/04 Milieucontrole

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Mishandeling
'S -GRAVENDEEL - De politie heeft op dinsdagavond 26 april een 17-jarige jongen uit 's -Gravendeel aangehouden op verdenking van mishandeling van een familielid. Ook wordt hij verdacht van vernieling van een ledikant. De politie kreeg de melding dat er aan de Kilweg in 's - Gravendeel een mishandeling had plaatsgevonden. Een vrouw en een kind zouden zijn mishandeld door haar broer. De twee hadden een woordenwisseling over een identiteitsdocument waarbij door de broer klappen zouden zijn uitgedeeld. De vrouw doet aangifte bij de politie. De man is ingesloten.

Snelheidscontrole
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag 25 april 2005 op de Zuid Voorstraat, de Smidsweg en de Hendrik Hamerstraat. In totaal werden ongeveer 195 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct de bekeuring uitgereikt.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagochtend 26 april 2005 omstreeks 01.50 uur is op de Mariniersweg een 35 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (570 ugl/l) dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een aan de linkerzijde rijverbod van 6 uren heengezonden.

Vernieling
HEINENOORD - Burgers waarvan de auto is vernield op vrijdagavond 22 april j.l. in Heinenoord worden verzocht aangifte te doen bij de politie. De politie hield die vrijdagavond twee jongens van 14 en 15 jaar uit Heinenoord aan op verdenking van vernieling van auto's. De jongens hadden in de bosjes bij de Hermanushof auto-emblemen gevonden. Daarna werden ze bij op verdachte wijze bij auto's gesignaleerd. De politie hield de jongens aan en deed een ronde in de wijk om te zien of er daadwerkelijk vernielingen waren gepleegd aan auto's. Dit was niet het geval. De jongens zijn toen heengezonden. Mensen die toch schade aan hun auto hebben, worden verzocht aangifte te doen bij de politie. Via het Politie Service Centrum (0900-8844 - lokaal tarief) of bij het politiebureau in uw nabije omgevingen kan een afspraak worden gemaakt. Ook kunt u aangifte doen via internet www.politie.nl/zuid-holland-zuid

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland is op 24 april op het Marsmanplein aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een winkel aan de Oost-Voorstraat op 16 april 2005. Bij deze inbraak werd niets weggenomen, maar bij twee eerdere inbraken wel. Op 16 april 2005 is voor de inbraak op dezelfde dag al een 25-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Uit het onderzoek dat daarop volgde, kwam de identiteit van de 23-jarige naar voren. De 25-jarige is op 19 april in vrijheid gesteld. De 23-jarige is voor verhoor ingesloten. Onderzocht wordt of beiden ook iets met de eerdere inbraken te maken hebben. Bij deze inbraken, die eind maart en half april plaatsvonden, werd geld buitgemaakt.

Verward
NUMANSDORP - De politie heeft op 23 april op de provicialeweg N487 bij Numansdorp een 26-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij liep midden op de weg en vormde een gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers. Ondanks herhaald aandringen ergens anders te gaan lopen, bleef de man zijn weg vervolgen. Agenten hebben hem daarom aangehouden op grond van het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man bleek verward.

Alcohol
HEINENOORD - Een 34-jarige automobilist uit Heinenoord is op 23 april op de Oud-Heinenoordseweg betrapt op rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fietser is de laatste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op 23 april op de Burg. Diepenhorstsingel. Vermoedelijk verleende de 51-jarige automobilist uit Oud-Beijerland geen voorrang aan de 41-jarige fietser uit Oud-Beijerland toen de 51-jarige wilde afslaan en de rechtdoorgaande fietser over het hoofd zag. Een ambulance kwam ter plaatse; de fietser had een gekneusde voet.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Bij een aanrijding tussen en motorfiets en een personenauto op de Jan van der Heijdenstraat op 22 april is de motorrijder gewond geraakt. De motorrijder, een 34-jarige man uit Rotterdam, wilde de personenauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Oud-Beijerland, inhalen toen de 32-jarige op zijn beurt een auto wilde inhalen. Een botsing was het gevolg. De motorrijder liep een beenbreuk op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Milieucontrole
MOOKHOEK - Tijdens een controle op bestrijdingsmiddelen bleek een 72-jarige man het wel heel bont gemaakt te hebben. Bij zijn fruitboomgaard aan de Strijensedijk werden 62 verboden bestrijdingsmiddelen aangetroffen en 49 bestrijdingsmiddelen die niet juist waren opgeborgen. Laatstgenoemde bestrijdingsmiddelen waren dermate onzorgvuldig opgeslagen in een oude koelcel, dat deze ruimte alleen met een gasmasker betreden kon worden. De man deed vrijwillig afstand van de gevaarlijke stoffen. In overleg met justitie werd afgesproken dat de bestrijdingsmiddelen op zijn kosten afgevoerd zouden worden en hij een schikking van € 2500 kreeg aangeboden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza