Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 15
12/04 Hennepkwekerij
12/04 Gordelcontrole
11/04 Brand
11/04 Mest
09/04 Alcohol
08/04 Mishandeling
08/04 Alcohol

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Hennepkwekerij
OUD-BEIJERLAND - In twee panden aan de Kerkstraat zijn dinsdagmiddag 12 april hennepkwekerijen ontdekt. Een van de panden was niet bewoond maar grotendeels ingericht als hennepkwekerij/drogerij. In het andere pand was de bovenetage ingericht als hennepkwekerij. In beiden panden werd illegaal stroom afgetapt. Er werden honderden potten met stekjes aangetroffen en tientallen planken met gedroogde henneptoppen. Alle spullen zullen worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in. De bewoner van de bovenetage zal nader gehoord worden.

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdagmorgen 12 april een verkeerscontrole gehouden in Oud-Beijerland. De controle vond plaats van 09.00 tot 12.30 uur. De politie richtte de controle met name op het correct dragen van de gordel. Er werden ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd en er werden 21 overtredingen geconstateerd. 18 personen hadden hun gordel niet om, 3 personen hadden geen helm op en 1 persoon telefoneerde niet handsfree tijdens het rijden. Aan kinderen die correct in de gordel zaten, werd een gordeldier uitgedeeld. De reacties van burgers waren positief.

Brand
OUD-BEIJERLAND- Op maandagavond 11 april 2005 omstreeks 18.15 uur moesten brandweer en politie uitrukken na een melding van een keukenbrand aan de Anthony Fokerstraat. Bleek dat de afzuigkap in brand was geraakt. De brandweer had de klus snel geklaard en wist de schade te beperken tot de afzuigkap. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting.

Mest
OUD-BEIJERLAND- Een bedrijf uit het Brabantse Den Hout is bekeurd wegens het niet emissiearm uitrijden van mest. Dit gebeurde op maandagavond 11 april 2005 op een bouwland aan de 2e Kruisweg. De messen van de landbouwmachine stonden te hoog afgesteld waardoor de mest niet in de bodem kwam maar op het land bleef liggen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - Zaterdagochtend 9 april is een 30-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden omdat hij met teveel drank op, achter het stuur zat. De man werd gecontroleerd op de Romeet en blies direct ver boven de streep. Op het politiebureau bleek hij 930 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Mishandeling
STRIJEN - Vrijdagavond 8 april is een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij zijn 47-jarige vriendin mishandeld had. Dit gebeurde in een woning aan de Bernhardstraat. De twee hadden onenigheid gekregen en de verdachte gebruikte hierbij veel geweld. Bovendien poogde hij de vrouw te verstikken. Het slachtoffer liep verwondingen op aan hoofd en gezicht. De man was er na de mishandeling vandoor gegaan en kon later die avond in de Julianastraat aangehouden worden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 april een 65-jarige man aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man reed op de Raadhuislaan in Mijnsheerenland. De politie voerde een controle uit bij de man. Hij blies ver boven de streep. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van zes uren.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza