Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 10
11/03 Alcohol
09/03 Bedreiging
08/03 Hennepkwekerij
08/03 Verkeerscontrole
08/03 Brandstichting
07/03 Aanrijding
07/03 Controle A29
06/03 Verdacht van beroving
05/03 Bedrijfsongeval
04/03 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 23-jarige man uit Zuid-Beijerland is op 11 maart op de provincialeweg N217 bij Mijnsheerenland aangehouden. Hij stond zonder noodzaak stil op de rijbaan en reed slingerend weg. Hij bleek dermate veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs in ingevorderd. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft woensdagmiddag 9 maart een 25-jarige man uit Goudswaard aangehouden op verdenking van het uiten van bedreigingen naar een 17-jarige jongen in Oud-Beijerland. De verdachte die zwaar beschonken was, liep met nog een manspersoon door de Hazelaarsstraat in Oud-Beijerland. De verdacht urineerde daar tegen de gevel van een woning. De 17-jarige die in het huis woont, zei er wat van waarop de mannen hem bedreigden. De jongen deed aangifte bij de politie en kon hen een duidelijk signalement geven. Een van de mannen kon later die dag bij toeval worden aangehouden omdat hij een bezoek bracht aan het politiebureau in Oud-Beijerland. Hij wilde daar even bellen. De verdachte voldeed in alle opzichten aan het signalement waarop hij werd aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden en krijgt proces-verbaal.

Hennepkwekerij
NUMANSDORP - Dinsdag 8 maart heeft Politie Zuid-Holland-Zuid een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Einsteinstraat opgerold. In het bedrijfspand werden in totaal 3327 planten aangetroffen. Omdat er ook illegaal stroom werd afgetapt, doet Eneco aangifte van diefstal van stroom. De planten zijn afgevoerd door Ecoloss en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepplantage.

Verkeerscontrole
'S-GRAVENDEEL- MAASDAM- Tijdens verkeerscontroles hebben politieagenten 41 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 37 keer geen autogordel dragen, 1 keer voor het niet vastdoen van de kinband van een helm, 1 keer voor het niet hands-free bellen en 2 keer voor te snel rijden. Ze hielden de controle op dinsdag 8 maart 2005 op de Zuid Voorstraat, de Hendrik Hamerstraat en de Smidsweg in 's-Gravendeel en op de Sportlaan en de Trambaan in Maasdam. In totaal werden ongeveer 580 voertuigen gecontroleerd.

Brandstichting
MAASDAM- De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting in een leegstaande woning aan de 's-Gravendeelseweg. De brand brak uit op maandagavond 7 maart 2005 omstreeks 22.10 uur aan de achterzijde van de woning onder de dakpannen. De brandweer bluste de brand. Na onderzoek bleek dat de garagedeur kennelijk open had gestaan en dat daar vermoedelijk jeugd, welke regelmatig in de woning aanwezig is, een tussendeur heeft opengebroken en daarna de brand heeft aangestoken. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets weten van de brandstichting of wel eens jeugd in de woning heeft gezien, worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Een 49-jarige man uit Oud-Beijerland is maandagmorgen 7 maart gewond geraakt toen hij op de fiets werd aangereden door een auto. Een 71-jarige vrouw uit Oud-Beijerland wilde in de auto wegrijden van een parkeerterrein richting de Evertsenstraat. De fietser reed op de Van Brakelstraat en wilde het fietspad 'Touwslagerspad' oprijden. De automobiliste zag de fietser niet aankomen en reed de man aan. Het slachtoffer raakte gewond aan schouder, hoofd en handen. De man is naar de huisarts gebracht voor onderzoek.

Controle A29
HEINENOORD - De politie heeft maandag 7 maart een surveillancecontrole gehouden op de A29 bij Heinenoord. Er werden acht bekeuringen geschreven; vijf keer voor overschrijding van de snelheid, 1 keer voor niet handsfree bellen in de auto en 2 personen hadden hun gordel niet om. Een 29-jarige man uit Capelle aan den IJssel raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij reed 190 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur is toegestaan.

Verdacht van beroving
WESTMAAS - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft zondagavond 6 maart een 25-jarige man uit Westmaas aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving op de Keileweg in Rotterdam. De politie hield de man op verzoek van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond aan. Dit gebeurde in de Langeweer. De man is overgedragen aan de politie in Rotterdam.

Bedrijfsongeval
PUTTERSHOEK - Zaterdagmorgen 5 maart is een 59-jarige man uit Oud-Beijerland gewond geraakt toen hij tijdens schoonmaakwerkzaamheden in een silo naar beneden viel. De man was aan het werk in een bedrijf aan het Weverseinde toen de kooi waarin hij stond uit balans raakte. Hierdoor viel hij enige meters naar beneden. Hij is met hoofd- en oogletsel en een pijnlijke heup overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval.

Mishandeling
KLAASWAAL - Vrijdagavond 4 maart is een 38-jarige man uit Klaaswaal door twee onbekende mannen mishandeld met een stroomstootwapen op de Oud-Cromstrijensedijk in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd aangesproken door twee mannen die hem daarna zonder enige aanleiding in elkaar sloegen. Hierbij werd ook een stroomstootwapen gebruikt. Na de mishandeling zijn de twee daders er weer vandoor gegaan. Het hevig geschrokken slachtoffer belde hierop de politie. De politie stelde direct een buurtonderzoek in. De man werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werden een hoofdwond, gekneusde ribben en een gebroken enkel geconstateerd. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza