Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 09
03/03 Verkeersveiligheid
03/03 Over de kop
02/03 Aanrijding

02/03 Oplichters
01/03 Heling
01/03 Mishandeling

28/02 Bedreiging
28/02 Baldadig
27/02 Huiselijk geweld
27/02 Diefstal
26/02 Aanhangwagencontrole
25/02 Inbraak woning

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeersveiligheid
STRIJEN - De politie in Strijen heeft op donderdagmorgen 3 maart tussen 08.00 en 09.00 uur toezicht gehouden op de verkeersveiligheid in de Ooievaarsstraat, Leeuwerikstraat en op de Schenkeldijk. De politie hield met name toezicht op dat kinderen veilig bij school aankwamen en weer weggingen. Daarvoor werd gelet op het rijgedrag van automobilisten. Niemand ging de fout in. De actie had duidelijk een goede preventieve werking.

Over de kop
'S GRAVENDEEL - Een 44-jarige vrouw uit 's -Gravendeel is donderdagmiddag 3 maart omstreeks 13.00 uur gewond geraakt toen zij met haar auto van de dijk af reed. Dit gebeurde aan de Bevershoekstraat. De automobiliste kwam vanuit de richting van de Gorsedijk en reed door nog onbekende oorzaak rechtdoor richting het water. De auto reed van de dijk af, sloeg over de kop en bleef vervolgens half boven water/ half op de kade 'hangen'. De stok van het NAP-pijl hield de auto tegen. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. Het slachtoffer kon uit de auto worden gehaald en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. De vrouw had een hoofdwond en pijn op de borstkas. Een hond die ook in de auto zat, bleef ongedeerd. Het dier kon op eigen kracht het voertuig verlaten.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Een 61-jarige man uit Oud-Beijerland is woensdagmiddag 2 maart gewond geraakt toen hij op de fiets werd aangereden door een auto in de Albert Einsteinstraat. In de auto zat een 56-jarige man uit Vlaardingen. Hij reed over de Albert Einsteinstraat in de richting van de Willem Beukelstraat. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser. Het 61-jarige slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij een scheurtje in zijn bekken had. De automobilist raakte niet gewond.

Oplichters
REGIO - De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar mensen die benadeeld zijn door zogenaamde schilderijenverkopers aan de deur. Er is door de politie geconstateerd dat in deze regio mensen aan de deur schilderijen verkopen en zich daarbij voordoen als zijnde van de Rietveld Academie. Deze personen zijn echter niet van deze academie. Na een mooi verhaal verkopen ze de burger een schilderij voor 150 euro. Na de koop bieden zij de koper ook aan een goedkope lijst om het schilderij te kunnen regelen. Nu gaat het gerucht dat een lijstenmaker vervolgens langskomt, het schilderij meeneemt en vervolgens nooit meer terugkomt. De politie heeft dit nog niet geconstateerd. Op 1 maart is wel een 21-jarige man uit Alphen aan de Rijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de oplichting en/of verduistering van schilderijen. Hij is inmiddels weer vrijgelaten. De politie heeft geen concrete bewijzen tegen hem. Daarom roept de Politie Zuid-Holland-Zuid mensen die benadeeld zijn door schilderijenverkopers aan de deur, op aangifte te doen bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

Heling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdagmiddag 1 maart drie mannen van 18, 20 en 21 jaar uit Rotterdam aangehouden op verdenking van heling/diefstal. De drie reden op de Beneden-Oostdijk. De politie voerde een routinecontrole uit en ontdekte 130 digitale fotocamera's in de auto en een scanner. De drie gaven tegenstrijdige verklaringen af over wat ze in Oud-Beijerland deden. Daarop zijn de mannen verhoord en ingesloten.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdagavond een vader (51 jaar) en zoon (18 jaar) uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van de vriendin van de vader. Er was een woordenwisseling tussen de vrouw en de zoon waarna de boel escaleerde. Dit gebeurde in een woning aan de 1e Kruisweg. De vrouw had last van haar arm. De twee mannen werden ingesloten.

Bedreiging
'S-GRAVENDEEL- Een 44 jarige man uit 's-Gravendeel is door politieagenten aangehouden na bedreiging van een hoofd van een basisschool en een politieagent. Dit gebeurde op maandagmiddag 28 februari 2004 omstreeks 13.40 uur in een school aan de Langestraat. Het schoolhoofd, een 53 jarige man uit 's-Gravendeel had een verzoek voor een week vakantie buiten de schoolvakantie van de zoon van de 44 jarige verdachte afgewezen. De 44 jarige verdachte uitte bedreigingen via de telefoon en ging daarna naar school. Daar greep hij het schoolhoofd bij zijn keel en bedreigde hem opnieuw. Een politieagent die de aangifte had opgenomen nam telefonisch contact op met de 44 jarige verdachte en hoorde dat hij wederom naar de school was gegaan. De politieagent ging direct terug naar de school en toen hij de school in kwam werd hij direct beetgepakt door de 44 jarige verdachte en werd hij ook bedreigd. Met assistentie van een collega lukte het de tegenwerkende agressieve man in de boeien te slaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Baldadig
GOUDSWAARD- Een 18 jarige jongen uit Goudswaard is door politieagenten aangehouden wegens baldadigheid. Dit gebeurde op maandagavond 28 februari 2005 omstreeks 22.00 uur in de Hooiplok. De jongen had zich samen met een stel vrienden baldadig gedragen. Ze stonden om een politieauto van agenten die voor een onderzoek in de Nicolaas van Puttenstraat waren en begonnen te klieren. Ze werden door een agent weggestuurd en begonnen aan een lantaarnpaal te schudden, staken kranten in brand en gedroegen zich provocerend. De politieagenten gingen te voet het dorp in en wisten de 18 jarige jongen aan te houden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Huiselijk geweld
STRIJEN - Een 62-jarige man uit Strijen is op 27 februari aan het Buiteneinde aangehouden. Hij zou kort daarvoor in de woning van zijn vriendin haar op haar borst en armen hebben geslagen. Ook zou hij haar hebben bedreigd. Op het politiebureau schol hij een agente behoorlijk uit. Zij heeft hiervan aangifte gedaan. De verdachte was dronken en is na een nacht cel en een verhoor in vrijheid gesteld.

Diefstal
HEINENOORD - Een 18-jarige man uit Ridderkerk is op 27 februari op de Molenweg aangehouden. Hij was in het bezit van een bromfiets die op 27 of 28 juli was gestolen in Brielle. De verdachte wordt gehoord en de bromfiets is in beslaggenomen.

Aanhangwagencontrole
KLAASWAAL - Bij een aanhangwagencontrole aan de Smitsweg hebben agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 26 februari negen bekeuringen uitgereikt. Van 10.00 tot 12.00 uur controleerden ze 30 weggebruikers. In vijfgevallen hadden de aanhangers technische gebreken als gladde banden en een defect remlicht. In de andere gevallen werd de automobilist bekeurd vanwege het niet voorhanden van hebben van een (geldig) rijbewijs of niet handsfree bellen.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - Bij een woning aan de Oostvoornestraat is op 25 februari ingebroken. Onbekenden forceerden een dakraam en doorzochten de woning. Ze namen sierraden en een antieke koffer mee. De Technische Recherche doet onderzoek.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza