Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 07
18/02 Inbrekers betraptn
16/02 Inbraak
15/02 Inbraken
14/02 Boksbeugel
13/02 Wapen en softdrugs
12/02 Alcohol
12/02 Ongeval
11/02 Valse naam

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbrekers betrapt
PUTTERSHOEK - Vier mannen van 18, 20, 20 en 22 jaar, allen uit Veenendaal, zijn op 18 februari op de Andromeda aangehouden. Ze worden verdacht van inbraak in een apotheek in Puttershoek, die kort voor hun aanhouding plaatsvond. Agenten troffen de vier niet meer aan, maar kregen hulp van de politiehond die het spoor snel te pakken had. De hond volgde zijn neus door modder, bosschages, tuinen en brandgangen vond de vier in een auto op een parkeerplaats. Het is nog niet bekend of daadwerkelijk iets uit de apotheek in weggenomen. De Technische Recherche doet onderzoek. De vier verdachten zijn ingesloten.

Inbraak
NUMANSDORP- In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari 2005 is ingebroken in een woning aan de Schuringsedijk. Nadat het slot van de voordeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Er is een tas met papieren, een laptop, computer en de autosleutels gestolen. Vervolgens werd de personenauto, een grijze BMW 520, kenteken 23-NN-TG, welke voor de deur stond geparkeerd, gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Inbraken
MAASDAM- Vermoedelijk is op dinsdag 15 februari 2005 ingebroken in een woning aan de Fazant. Toen de bewoners omstreeks 19.15 uur thuis kwamen zagen zij dat de voordeur openstond. Bleek dat de voordeur was geforceerd en dat de gehele woning was doorzocht. Gestolen zijn een aanzienlijk geldbedrag, een videorecorder en een tuner. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
ZUID-BEIJERLAND- Op dinsdag 15 februari 2005 is tussen 16.45 en 21.15 uur ingebroken in een woning aan de van Oldenbarneveltstraat. Nadat de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Er werden twee portemonnees met geld en bankpasjes gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Boksbeugel
HEINENOORD - De politie heeft in de nacht van maandag 14 februari een 20-jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. Tijdens een surveillance door Mijnsheerenland trok de verdachte de aandacht van de agenten omdat de man nogal hard reed. Op de Reedijk in Heinenoord liet de politie de man stoppen. In de auto lagen verdachte plastic zakjes. De man verklaarde dat het hier niet om drugs ging maar om voedingssupplementen en eiwitpoeder voor het sporten. De politie laat dit onderzoeken. Ook werd een boksbeugel aangetroffen in de wagen. Deze is in beslag gnomen. De man werd daarop aangehouden. Hij heeft afstand gedaan van het wapen.

Wapen en softdrugs
's -GRAVENDEEL - De politie heeft zondagavond 13 februari een 22-jarige man uit 's -Gravendeel aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en drugsbezit. De verdachte stond met zijn auto geparkeerd op de Kilweg. Surveillerende agenten namen een kijkje waarop de verdachte probeerde weg te rijden. Dit mislukte. De man bleek een balletjespistool en meer dan een gebruikershoeveelheid aan wiet, joints en hasj bij zich te hebben. Daarop werd hij aangehouden.

Alcohol
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft op diverse plekken in de Hoeksche Waard alcoholcontroles gehouden. Dat gebeurde op vrijdagavond 11 februari 2005. De politiemensen hielden vijf automobilisten aan die een te hoog alcoholpromillage hadden. Verder hielden zij een 22-jarige automobilist uit Polen aan die op zijn auto valse kentekenplaten had. Ook was de auto niet verzekerd. De controleplekken waren in Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Zuid-Beijerland en Piershil. Tijdens de normale surveillance hield de politie op zaterdag 12 februari 2005 omstreeks 00.50 uur een 47-jarige automobilist uit Goudswaard aan. Dat gebeurde op de Willem Barentszstraat in Oud-Beijerland. Hij had ook teveel alcohol op. Op de Wilhelminastraat in Mijnsheerenland controleerden agenten een 19-jarige autobestuurder uit die plaats. Dat gebeurde op zaterdag 12 februari 2005 rond 02.30 uur. Hij kreeg voor zijn alcoholgebruik in ieder geval een rijverbod van twee uur.

Ongeval
NUMANSDORP - Twee auto's zijn bij een ongeval in de sloot beland naast de rijksweg A29 bij Numansdorp. Het ongeval gebeurde op zaterdagavond 12 februari 2005. De veroorzaker raakte niet gewond. Deze automobilist (leeftijd niet bekend) uit Oude-Tonge pakte iets van de vloer en lette dus even niet goed op. Zijn auto botste tegen het voertuig van een 45-jarige man uit Sommelsdijk. Deze automobilist en zijn vrouw gingen voor onderzoek naar een ziekenhuis in Rotterdam maar mochten na behandeling naar huis.

Valse naam
STRIJEN - Een 18-jarige man uit Strijen krijgt Proces-verbaal omdat hij een valse naam opgaf. Agenten passeerden op vrijdagavond 11 februari 2005 een groep op de Boompjesstraat in Strijen. Iemand uit de groep schreeuwde naar de politiemensen. Deze controleerden de groep waarbij de 18-jarige een valse naam gaf. Na zijn aanhouding probeerde de verdachte uit de politiewagen te lopen en riep naar de anderen dat ze hem moesten helpen. Deze deden dat niet waarop de verdachte meeging naar het bureau.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza