Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 05
05/02 Ernstig ongeval
03/02 Bedrjfsongeval
03/02 Duur avondje
03/02 Aanrijding
02/02 Aanrijding
01/02 Ernstig gewond
01/02 Verlichting
31/01 Gebiedsagent
30/01 Inbraak verijdeld
29/01 Rijbewijs kwijt
29/01 Mishandeling
27/01 CV-ketels gestolen

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ernstig ongeval
MAASDAM - Op zaterdagochtend 5 februari heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de rondweg N 217 bij Maasdam. Een 18-jarige jongeman uit Westmaas bestuurde een personenauto die door nog onbekende oorzaak in de berm geraakte en vervolgens tegen een boom aan de andere kant van de weg tot stilstand kwam. De trauma-helikopter en de ambulance waren snel ter plaatse. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel gestabiliseerd en uit de auto gehaald. Hij bleek ernstig gewond aan hoofd en borst. Onder politiebegeleiding is het slachtoffer met de ambulance naar het Dijkzigt-ziekenhuis vervoerd. In verband met verkeersonderzoek naar de toedracht is het verkeer enige tijd omgeleid via de parallelweg.

Bedrijfsongeval
STRIJEN - Een 54-jarige man uit Numansdorp is donderdagmorgen 3 februari gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Industriestraat. De man was zo'n drie meter naar beneden gevallen van een steiger. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De arbeidsinspectie is ingeschakeld.

Duur avondje
MIJNSHEERENLAND - Een avondje stappen is een 22-jarige man uit Goes duur komen te staan. De man was in Rotterdam geweest en reed in de nacht van vrijdag 4 februari omstreeks 04.50 uur op de N217 richting 's - Gravendeel. Agenten kregen hem in het vizier door zijn rijgedrag; de jongeman reed twee keer door rood waarbij hij bijna een aanrijding veroorzaakte en werd geflitst op snelheid. De politie haalde de man van de weg. Hij bleek gedronken te hebben, de uitslag van de blaastest gaf aan dat het goed fout was. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De boete krijgt hij thuisgestuurd.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Een 39-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is donderdagmorgen 3 februari gewond geraakt na een aanrijding met een auto op de kruising Oost-Voorstraat/ Karel Doormanstraat. Een 47-jarige vrouw uit Oud-Beijerland reed in haar auto en wilde op de kruising linksaf. Ze nam echter de bocht te krap en raakte de fietser. Er was lichte schade aan beide voertuigen. De fietser is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De automobiliste had niets.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten van een aanrijding op woensdagmiddag 2 februari omstreeks 13.05 uur op de Mariniersweg tussen de Rembrandtstraat en de Paulus Pottersingel. Daar had een 51-jarige vrouw haar auto geparkeerd. Toen ze terugkwam was haar rechterspiegel totaal vernield en er zaten krassen op haar auto. De brokstukken van de spiegel lagen een stuk verderop. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het vermoedelijk om een motorvoertuig moet gaan die de auto zo heeft beschadigd. Mensen die iets gezien hebben of meer weten, kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - Een 35-jarige man uit Numansdorp is dinsdagavond 1 februari ernstig gewond geraakt op de Stougjesdijk. De man reed op zijn scooter op de dijk toen hij door nog onbekende oorzaak onderuit is gegaan. Een getuige die achter het slachtoffer reed, zag de man met scooter en al door de lucht vliegen en verderop op het wegdek belanden. De man is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Verlichting
OUD-BEIJERLAND-HEINENOORD-MIJNSHEERENLAND- Politieagenten hebben tijdens verlichtingscontroles 6 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Het viel de politieagenten op dat met name scholieren over de donkere wegen fietsten met goed werkende verlichting. Ze hielden de controles op dinsdagmorgen 1 februari 2005 van 07.00 tot 08.00 uur op de Kwakscheweg te Oud-Beijerland, de Goidschalxoordsedijk te Heinenoord en de Brabersweg te Mijnsheerenland.

Gebiedsagent
OUD-BEIJERLAND- De gebiedsagenten in Oud-Beijerland houden vanaf donderdag 10 februari een inloopspreekuur voor bewoners van de Zeeheldenwijk en de Zuidwijk in Oud-Beijerland. Het spreekuur wordt in samenwerking met de Stichting Samenlevingsopbouw georganiseerd. Tijdens het spreekuur kunnen de bewoners bijvoorbeeld melding doen van overlast of vernielingen in hun wijk. Ook kan er aangifte gedaan worden. De gebiedsagenten geven daarnaast preventieadvies met betrekking tot woning- of auto-inbraak. Het inloopspreekuur zal wekelijks op donderdag van 14:00-15:00 uur plaatsvinden in het Paradijs, Beijersehof 32 te Oud-Beijerland. Voor vragen of meldingen die niet kunnen wachten tot het inloopspreekuur of indien bewoners van de Zeeheldenwijk of Zuidwijk niet in de gelegenheid zijn om naar het inloopspreekuur te komen, is de politie bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak verijdeld
OUD-BEIJERLAND- Dankzij oplettende buurtbewoners is het inbrekers niet gelukt om in te breken en bleef het bij een poging. Dit gebeurde op zondagmiddag 30 januari 2005 omstreeks 17.20 uur bij een woning aan de Boeier. Buurtbewoners hoorden een geluid en zagen dat drie inbrekers probeerden binnen te komen in de woning. Er waren verschillende pogingen bij ramen ondernomen en de schuifdeur van de achterpui was ontzet. De verdachten reden weg met een personenauto. Buurtbewoners reden achter de auto aan tot op de Provincialeweg N 217. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs kwijt
DORDRECHT - Zaterdagmorgen 29 januari is een 19-jarige man uit Zwijndrecht op de N3 aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij voor de derde keer binnen een jaar betrapt werd op het rijden onder invloed. De man is na verhoor heengezonden.

Mishandeling
STRIJEN - Zaterdagmorgen 29 januari is een 30-jarige man uit Rotterdam gewond geraakt bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid in de Molenstraat. De man is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

CV-ketels gestolen
OUD-BEIJERLAND - Uit twee woningen aan de Klarinet in Oud-Beijerland is tussen donderdagmiddag 27 januari 16.40 uur en vrijdagmorgen 09.45 uur een cv-ketel gestolen. De dader(s) kwam binnen door een ruit in te slaan. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza