Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 03
20/01 Tips vermiste vrouw
20/01 Bromfietser ten val
20/01 Vernieling
20/01 Alcoholisch misverstand
20/01 Scharenslijper
18/01 Beroving
16/01 Inbraak bedrijf
16/01 Inbraak woningen
16/01 Alcohol
15/01 Inbraak woning
14/01 Lastpak
13/01 Serie auto inbraken

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Tips vermiste vrouw
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Tros Vermist op vrijdag 14 januari in totaal 15 tips binnengekregen over de vermiste Marja van der Spuij uit Oud-Beijerland. Ze zou onder andere een aantal keer in Rotterdam gezien zijn. De recherche in de Hoeksche Waard neemt alle tips serieus en trekt ze na. De vrouw wordt al sinds 11 november 2004 vermist. De politie heeft al met speurhonden, helikopters en een politieboot naar de vrouw gezocht. Het onderzoek naar de vermiste vrouw wordt voortgezet.

Bromfietser onderuit
BINNENMAAS - Een 46-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is op donderdagmorgen 20 januari ongelukkig ten val gekomen toen hij op de Zuiddijk tussen Gatsedijk en Ritselaarsdijk een freesvak over het hoofd zag en daardoor viel met zijn brommer. De man brak zijn sleutelbeen. De Zuiddijk is momenteel afgesloten in verband met werkzaamheden aan het wegdek. De weg wordt uitgefreesd en gerepareerd. De weg is afgesloten door middel van een hekwerk met een bord 'doorgaand verkeer gestremd'. Bij de freesvakken worden voorbijgangers ook geattendeerd met het bord 'Pas op freesvakken'. Echter bij het freesvak waar de bromfietser ten val kwam, stond geen waarschuwingsbord. De man is naar het ziekenhuis overgebracht.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op donderdagmiddag 20 januari een 48-jarige man uit Hoogvliet aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en vernieling op 23 december 2004 in de Anjerstraat in 's-Gravendeel. De man stormde toen woedend de woning van de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin in en uitte doodsbedreigingen naar haar. Ook vernielde hij haar auto. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

Alcohol
NIEUW-BEIJERLAND - De politie heeft een 52-jarige man uit Heinenoord aangehouden omdat hij op donderdagavond 20 januari doorgereden was na een aanrijding. Hij vernielde de wegversmalling op de Zuidzijdsedijk. De man reed met teveel drank op over de dijk. Bij de wegversmalling minderde hij geen vaart maar reed de staande reflectoren omver. De man kon door de politie worden aangehouden. Hij verklaarde dat hij zich wel bewust was van wat hij deed maar hij vond niet dat hij hoefde te stoppen. Hij kreeg acht uur rijontzegging en zijn rijbewijs is ingenomen. Ook krijgt hij proces-verbaal voor doorrijden na een aanrijding.

Oplichter
's - GRAVENDEEL - In 's -Gravendeel is een zogenoemde scharenslijper actief die voor veel te veel geld scharen en messen slijpt. Een 71-jarige vrouw uit de Lijnzaadstraat was op donderdagmorgen 20 januari het slachtoffer. Ze gaf een mes mee en moest even later 55 euro aan de man betalen. Omdat ze het niet vertrouwde, meldde ze het bij de politie. Een bewoner uit de Lokkenstraat kreeg ook bezoek van de scharenslijper maar trapte er niet in. De politie adviseert om niet met dergelijke lieden in zee te gaan. Mochten mensen dit toch wel willen, dan wordt geadviseerd alvorens de messen mee te geven een prijsafspraak te maken. Het beste is om het slijpen aan bonafide bedrijven over te laten worden.

Beroving
OUD-BEIJERLAND - De politie is op zoek naar mensen die meer weten van een beroving op dinsdag 18 januari omstreeks 15.00 uur in de Steenenstraat in Oud-Beijerland. Een 16-jarig meisje stond rond die tijd alleen te wachten bij de bushalte ter hoogte van de Lindenhoeve. Er stopte een grijze auto met vier inzittenden. Twee personen stapten uit en beroofden het meisje van haar tas. Na de beroving reed de auto weg en veroorzaakte bijna een aanrijding met een ander voertuig welke op dat moment langsreed. De daders reden weg in de richting van de Koninginneweg en sloegen op de kruising Steenenstraat/Koninginneweg linksaf in de richting van de Oostdijk. Het ontvreemdde tasje werd later teruggevonden in de struiken tussen de westelijke parellelbaan en de hoofdrijbaan van de Koninginneweg. De politie is op zoek naar de bestuurder van het voertuig dat bijna werd aangereden door de verdachten. Ook andere personen die iets gezien hebben of meer weten, worden opgeroepen om contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Inbraak bedrijf
STRIJEN- In het weekend van 14 januari op 17 januari 2005 is ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidsstraat. Nadat een ruit van de toegangsdeur van het magazijn werd vernield kon men binnenkomen. Binnen werden vanaf kledingrekken een nog onbekende hoeveelheid sportkleding en sportschoenen gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Inbraak woningen
ZUID-BEIJERLAND- In de nacht van zaterdag 15 januari op zondag 16 januari 2005 is ingebroken in een woning aan de Ridder van Dorplaan. Nadat eerst een tuinhek werd geforceerd en daarna de achterdeur kon men in de woning komen. Er werden diverse kasten doorzocht. Gestolen zijn sieraden en een mobiele telefoon. Bij een andere woning in de Ridder van Dorplaan werd een poging ondernomen om in te breken. Het lukte niet om die woning in te komen. Wel liepen de achterdeur en schuifpui schade op. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
PUTTERSHOEK- Op zondagmiddag 16 januari 2005 is tussen 15.00 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Biezensnijder. Nadat de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn onder meer een bankpas, sieraden, een geldbedrag en een mobiele telefoon. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zondagavond 16 januari 2005 omstreeks 21.30 uur is op de Burgemeester Diepenhorstsingel een 44 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - Bij een woninginbraak aan het Martin Luther Kingerf zijn op 15 januari tien horloges, twee laptops en vier camera's buitgemaakt. Onbekenden braken een achterdeur open. De Technische Recherche doet onderzoek.

Lastpak
GOUDSWAARD - Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 14 januari een 62-jarige man uit Goudswaard aangehouden. De agenten wilde op de Polderboom juist een groep overlastgevende jongeren op hun gedrag aanspreken toen de verdachte zich er verbaal mee bemoeide en een agent een schouderduw gaf. Hij werd direct aangehouden en schold daarop de agenten uit en bedreigde één van hen met de dood. Hij is na een nachtje cel in vrijheid gesteld.

Auto inbraken
KLAASWAAL - De politie is op zoek naar mensen die meer weten van negen auto-inbraken in Klaaswaal in de nacht van donderdag 13 januari omstreeks 04.00 uur. Bij deze inbraken zijn vooral navigatiesystemen en radio/cd-spelers gestolen. De inbraken vonden voornamelijk plaats in de 'instrumentenbuurt', namelijk in de wijken Harp, Paukenslag, Orkest, Fagot. Ook in de Wilgenhoek, Sleutelbloemstraat en de Oud-Cromstrijensedijk werd ingebroken. Een alerte getuige zag die nacht twee jongens rondhangen. Beiden droegen zwart/witte mutsen. Ook werd een oude bus met een wit dak gesignaleerd. De politie attendeert mensen erop geen waardevolle spullen achter te laten in hun auto. De Politie Zuid-Holland-Zuid vraagt mensen die iets gezien hebben of meer weten, contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza