Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 02
14/01 Alcohol
13/01 Brand
12/01 Ongeval
12/01 Dubieuze bezorgservice
12/01 Fietsendief
11/01 Verlichting
11/01 Bureau Halt
11/01 Gordelcontrole
11/01 Snelheidscontrole
10/01 Total loss
10/01 Drugs
10/01 Brutale diefstal
08/01 Fietsendief
08/01 Alcohol
08/01 Stalking
07/01 Dierenmishandeling
07/01 Veelpleegster

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
NUMANSDORP - Een 44-jarige man uit Poortugaal is in de vroege morgen van 14 januari in de kraag gevat door agenten omdat hij met teveel alcohol achter het stuur had gezeten. De verdachte reed op de Burgemeester de Zeeuwstraat toen agenten hem in het vizier kregen. De man sloeg af de Vlielandstraat in waar hij al rijdend zijn lichten doofde. Hij zette zijn auto stil ,deed de deur op slot en rende weg. De politie kreeg hem te pakken. Op straat weigerde de verdachte te blazen. Hij is meegenomen naar het bureau waar bleek dat hij teveel had gedronken. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Brand
HEINENOORD - In een loods aan de Boonsweg is donderdagavond 13 januari omstreeks 22.30 uur brand uitgebroken. De brand was uitgebroken in een portocabine die in de loods stond. Rond 23.00 uur was de brandweer de brand meester. Bewoners van enkele aangrenzende woningen werd verzocht naar binnen te gaan en ramen en deuren gesloten te houden. Verder was er weinig last voor de omgeving. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ongeval
's -GRAVENDEEL - De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een ongeluk op woensdagmiddag 12 januari op de Maasdamseweg gelegen tussen de Mijlweg en de Molendijk. Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.15 uur. Een 38-jarige man uit 's Gravendeel zat met zijn 8-jarige zoontje in de auto. Hij kwam uit de richting van de haven en reed richting de Molendijk. In de bocht reed hij vermoedelijk te hard waarna hij uit de bocht vloog, tegen een lantaarnpaal reed en vervolgens in de sloot belandde. Mogelijk is er een ander voertuig bij het ongeluk betrokken geweest omdat na onderzoek vast kwam te staan dat er schade en verf aan de auto zit die mogelijk van een ander voertuig afkomstig is. Vader en zoon wisten zich na het ongeluk uit de auto te bevrijden. Het zoontje kwam er vanaf met enkele krassen. De vader had een breuk onder zijn knie, diverse breuken in zijn enkel, een breuk in de pols en diverse hechtingen in het gezicht. De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten dringend contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Dubieuze bezorgservice
De afgelopen dagen zijn er bij de politie meldingen binnengekomen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van een vreemde bezorgservice. De mensen krijgen een fax binnen van NBS Nationale Bezorg Service. In deze fax staat vermeld dat voor de aflevering van een besteld pakket gebeld moet worden naar een telefoonnummer. Als men dit nummer belt, wordt gevraagd om de barcode in te typen die op de fax staat vermeld. Echter wanneer dit nummer gebeld wordt, blijkt dit een duur betaalnummer te zijn en moet men 60 euro aan belkosten betalen. De politie adviseert personen die deze fax hebben gekregen, dit nummer niet te bellen. Het betreft een niet bestaand bedrijf op een eiland in de Indische Oceaan.

Fietsendief
's -GRAVENDEEL - De politie heeft woensdagmiddag 12 januari een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van een reeks fietsendiefstallen en vernielingen van auto's in 's -Gravendeel. De verdachte stal de fietsen met een 15-jarig vriendje uit 's - Gravendeel. Die werd op 8 januari j.l. al aangehouden. De verdachte stal de fietsen om ze later weer te verkopen.

Verlichting
NUMANSDORP - Tijdens een verlichtingscontrole op de Rijksstraatweg hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 januari 2005 van 07.15 uur tot 08.15 uur op het fietspad t.h.v. de Lange Biesakkerweg. In totaal controleerden zij 104 fietsers.

Bureau Halt
OUD-BEIJERLAND- Een 17 jarig meisje uit Oud-Beijerland is naar bureau Halt verwezen wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 11 januari 2005 omstreeks 14.00 uur in een winkel aan het Vierwiekenplein. Het meisje stal voor ongeveer 35 euro aan cosmetica en werd betrapt door het personeel.

Gordelcontrole
STRIJEN- Tijdens een gordelcontrole op de Trambaan hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 januari 2005. In totaal werden ongeveer 95 voertuigen gecontroleerd.
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een gordelcontrole op de Hendrik hamerstraat hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 januari 2005. In totaal werden ongeveer 133 voertuigen gecontroleerd.

Snelheidscontrole
STRIJEN- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Schelpweg 7 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag 11 januari 2005 van 10.50 tot 13.50 uur. In totaal werden ongeveer 288 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur.

Total loss
OUD-BEIJERLAND - In de nacht van zaterdag 8 januari op zondag 9 januari 2005 is een auto beschadigd aan de Kievit. De 48-jarige eigenaar had zijn auto die avond voor zijn eigen oprit geparkeerd. De volgende morgen bleek dat zijn auto was aangereden en beschadigd, waardoor deze total-loss is geraakt. Het is nog onbekend waardoor de auto is aangereden. De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen die iets hebben gehoord of meer weten. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Drugs
OUD-BEIJERLAND- Een 36 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagavond 10 januari 2005 op de Spuidijk. De man stond gesignaleerd voor twee feiten. Tijdens de fouillering troffen politieagenten 23 XTC-pillen en drie gebruikerseenheden vermoedelijk speed aan. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Brutale diefstal
MIJNSHEERENLAND - De auto van een 54-jarige man uit Mijnsheerenland is op maandag 10 januari rond 05.18 uur gestolen. Dieven gooiden een ruit kapot van de woning aan de Ambachtsheerenlaan. De sleutels werden weggenomen waarna de auto op de oprit werd gestolen. Om er voor te zorgen dat de bewoners de autodieven niet achterna zouden komen, had men voor de voordeur van de woning een stellage van tuinmeubilair en vuilcontainers gebouwd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Fietsendief
'S-GRAVENDEEL - De politie heeft zaterdagochtend 8 januari een 14-jarige jongen in diens woning aan het Korenbloemerf te 's-Gravendeel aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets op 10 december op het Crocuserf te 's-Gravendeel. De jongen is in verzekering gesteld. De fiets behoorde toe aan een 47-jarige vrouw uit die plaats.

Alcohol
'S-GRAVENDEEL - Bij een alcoholcontrole op de Kiltunnelweg, de Maasdamseweg, de Provinciale weg, de Hendrik Hamerstraat en de Nieuwe Bonaventuurseweg te 's-Gravendeel zijn in de nacht van 7 op 8 januari bijna 1000 ademtesten afgenomen. Er werden zes processen-verbaal uitgereikt aan bestuurders die teveel gedronken hadden.

Stalking
OUD-BEIJERLAND - Een 44-jarige man uit Kerkrade is op verzoek van de officier van justitie aangehouden op het politiebureau te Oud-Beijerland en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het stalken van zijn ex-vriendin, een 41-jarige vrouw uit Strijen. De man meldde zich op verzoek van de politie op zaterdagmiddag 8 januari.

Dierenmishandeling
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft vrijdagmorgen 7 januari een 38-jarige man uit Oudenhoorn aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Aan de Brabersweg in Mijnsheerenland stonden al geruime tijd vier pony's die geen eten en drinken meer kregen volgens de eigenaar van het erf. Hij deed hier melding. De dieren zijn eigendom van de aangehouden verdachte. Na een bezoek van de dierenarts is geconstateerd dat de dieren ernstig verwaarloosd zijn. De vier pony's zijn overgedragen aan de dierenbescherming.

Veelpleegster
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft vrijdagmiddag 7 januari een 51-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. De vrouw staat bekend als veelpleger. Ze probeerde in de winkel een fles cognac te stelen maar zette de fles op een andere plek terug toen ze doorhad dat ze in de gaten werd gehouden. De eigenaar van de supermarkt had op 5 januari j.l. al aangifte gedaan van een aantal diefstallen die waren gepleegd in de periode 31 december tot en met 5 januari. Op video-opnames was te zien dat het om dezelfde vrouw ging. Ze werd eerder ook al in een filiaal in Barendrecht aangehouden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza