Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 01
04/01 Alcohol
03/01 Niets erin, niets eruit
03/01 Aanhouding
02/01 Huiselijk geweld
01/01 Ongeval
01/01 Jaarwisseling

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op dinsdagochtend 4 januari 2005 omstreeks 01.10 uur is op de Provincialeweg een 26 jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP - Maandagmorgen 3 januari 2005 heeft de politie op de parkeerplaats langs de A29 een 'Niets erin, Niets eruit' controle gehouden. In totaal zijn 13 auto's gecontroleerd. 11 auto's waren in orde, in twee auto's was buit zichtbaar. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

Aanhouding
NUMANSDORP - De politie heeft maandagmorgen 3 januari een 19-jarige man uit Dinteloord aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een auto. Agenten troffen de man aan in een Belgisch voertuig onder het viaduct van de Haringvlietbrug aan de Molendijk. De auto bleek na controle als gestolen gesignaleerd te staan in België. Ook werd er een vuurwapen in een plastic tas aangetroffen in de auto evenals een filmkokertje met daarin een kleine hoeveelheid drugs. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Huiselijk geweld
OUD-BEIJERLAND- Een 43 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op zondagavond 2 januari 2005 omstreeks 18.00 uur in een woning aan de Zinkweg. De man had zijn 43 jarige vriendin geslagen. Zij liep een wond aan haar hand en een pijnlijke arm op. De verdachte is na verhoor later op de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Ongeval
NUMANSDORP - De vangrail van de middenberm is door een ongeval ongeveer over een lengte van twintig meter beschadigd. Op zaterdagmorgen 1 januari 2005 reed een 27-jarige autobestuurder uit Capelle aan den IJssel over de rijksweg A29 bij Numansdorp. De auto vloog een bocht uit en schampte met de voorkant de vangrail. Het voertuig draaide een aantal malen rond en stopte op de vluchtstrook. Niemand raakte gewond en ook de auto hoefde niet afgesleept te worden.

Jaarwisseling
HOEKSCHE WAARD - De jaarwisseling is in het algemeen rustig verlopen in het district Hoeksche Waard. Er vond een aantal kleine brandjes plaats die door brandweer en/of politie zijn geblust. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg uit de hele regio ongeveer 1.500 telefoontjes binnen. In de Hoeksche Waard hield de politie in totaal vier mensen aangehouden. Twee hiervan waren betrokken bij een vechtpartij en een persoon beledigde de politie. De vierde verdachte, een 25-jarige man uit Heinenoord is aangehouden omdat hij een politieman had geslagen. Dat gebeurde op de West-Voorstraat in Oud-Beijerland. Het opmerkelijke was dat de politieman de man wilde helpen omdat hij zijn hoofd vol bloed had zitten. De man zou volgens getuigen zijn geslagen met een stalen pijp door twee mannen. Op het politiebureau in Oud-Beijerland heeft de politie een ambulance laten komen. De man is naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.
En verder nog een greep uit de gebeurtenissen tijdens de nieuwjaarsviering:
- Om 23.15 uur werd een lantaarnpaal vernield aan de Van Ostadestraat te Oud-Beijerland
- Rond 00.15 uur werd een jerrycan benzine op een vreugdevuur gegooid op de Voorstraat te Nieuw-Beijerland. Deze explodeerde en daardoor sneuvelden enkele ruiten.
- Om ongeveer 01.50 uur kwam de melding van een vechtpartij in 's-Gravendeel op de Strijenseweg. Daar vonden agenten een 17-jarige jongen uit 's-Gravendeel die tegen een boom aanzat. Hij was gewond aan zijn hoofd. Een ambulance bracht hem naar een ziekenhuis en de politie zoekt uit wat er nu precies gebeurde.
- Op het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland vond rond 02.30 uur een vechtpartij plaats. Agenten hielden een 19-jarige man uit Oud-Beijerland aan. Maar in verband met gebrek aan bewijs mocht hij even later weer weg. In ieder geval kregen diverse mensen onenigheid met elkaar bij de feesttent.
- Ook ontstond rond 04.30 uur onenigheid op de West-Voorstraat in Oud-Beijerland. Een verdachte raakte hierbij zelf gewond omdat iemand hem sloeg met een pijp.
- In de Peperstraat in Oud-Beijerland werden rond 04.30 uur verschillende ruiten vernield.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza