Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 52
31/12 Jaarwisseling
28/12 Ongeval
28/12 Alcohol
26/12 Te hard
27/12 Verdacht
25/12 Gered
25/12 Ongeval
25/12 Vernieling
24/12 Vechtpartij
24/12 Ongeval

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Jaarwisseling
HOEKSCHE WAARD - De jaarwisseling is in het algemeen rustig verlopen in het district Hoeksche Waard. Er vond een aantal kleine brandjes plaats die door brandweer en/of politie zijn geblust. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg uit de hele regio ongeveer 1.500 telefoontjes binnen. In de Hoeksche Waard hield de politie in totaal vier mensen aangehouden. Twee hiervan waren betrokken bij een vechtpartij en een persoon beledigde de politie. De vierde verdachte, een 25-jarige man uit Heinenoord is aangehouden omdat hij een politieman had geslagen. Dat gebeurde op de West-Voorstraat in Oud-Beijerland. Het opmerkelijke was dat de politieman de man wilde helpen omdat hij zijn hoofd vol bloed had zitten. De man zou volgens getuigen zijn geslagen met een stalen pijp door twee mannen. Op het politiebureau in Oud-Beijerland heeft de politie een ambulance laten komen. De man is naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.
En verder nog een greep uit de gebeurtenissen tijdens de nieuwjaarsviering:
- Om 23.15 uur werd een lantaarnpaal vernield aan de Van Ostadestraat te Oud-Beijerland
- Rond 00.15 uur werd een jerrycan benzine op een vreugdevuur gegooid op de Voorstraat te Nieuw-Beijerland. Deze explodeerde en daardoor sneuvelden enkele ruiten.
- Om ongeveer 01.50 uur kwam de melding van een vechtpartij in 's-Gravendeel op de Strijenseweg. Daar vonden agenten een 17-jarige jongen uit 's-Gravendeel die tegen een boom aanzat. Hij was gewond aan zijn hoofd. Een ambulance bracht hem naar een ziekenhuis en de politie zoekt uit wat er nu precies gebeurde.
- Op het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland vond rond 02.30 uur een vechtpartij plaats. Agenten hielden een 19-jarige man uit Oud-Beijerland aan. Maar in verband met gebrek aan bewijs mocht hij even later weer weg. In ieder geval kregen diverse mensen onenigheid met elkaar bij de feesttent.
- Ook ontstond rond 04.30 uur onenigheid op de West-Voorstraat in Oud-Beijerland. Een verdachte raakte hierbij zelf gewond omdat iemand hem sloeg met een pijp.
- In de Peperstraat in Oud-Beijerland werden rond 04.30 uur verschillende ruiten vernield.

Ongeval
HEINENOORD - Vlakbij de Heinenoordtunnel op de rijksweg A29 zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Een 27-jarige automobiliste uit Bergen op Zoom zag te laat dat de auto voor haar langzamer reed. Hierin zaten een 44-jarige vrouw en een 26-jarige man, beiden ook uit Bergen op Zoom. De twee raakten gewond. De man had letsel aan zijn hand en de vrouw klaagde over pijn in haar nek. Ambulances brachten de twee naar een ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op dinsdagmorgen 28 december 2004.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdagavond 28 december een 41-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden nadat zij op haar fiets een aanrijding had veroorzaakt op het Pad van Jongejan. De vrouw fietste met teveel alcohol op het fietspad. Bij het oversteken zag zij een 22-jarige man uit Oud-Beijerland die in de auto kwam aanrijden niet aankomen. De vrouw zag dit mede niet omdat ze aan haar rechteroog blind is en verminderd zicht heeft aan het linkeroog. Na een blaastest bleek ze ook nog eens te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Te hard
PIERSHIL - De politie heeft dinsdagavond 26 december een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij met een te hoge snelheid over de N217 scheurde en daarbij voor gevaarlijke situaties zorgde. Politie in burger volgde het voertuig tot aan de Voorstraat in Piershil. Daar kon de man worden aangehouden. De verdachte bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Verdacht
NUMANSDORP- Twee mannen van 17 en 24 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een autoradio. Dit gebeurde op maandagochtend 27 december 2004 omstreeks 01.30 uur op de Rijksstraatweg. De verdachten liepen op de Rijksstraatweg en hadden een tas bij zich met daarin frisdrank en een autoradio. Eén van de verdachten had tevens een schroevendraaier in zijn zak. De mannen verklaarden dat ze pech hadden met hun auto en hulp wilden gaan halen. De politieagenten dachten daar anders over en hielden de verdachten aan wegens diefstal. Ze vertelden dat ze de frisdrank uit een niet afgesloten auto hadden gestolen. Over de herkomst van de autoradio zwijgen ze vooralsnog. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt of de verdachten nog meer op hun kerfstok hebben.

Gered
GOUDSWAARD - Zaterdagavond 25 december is een 47-jarige man uit Goudswaard aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakt had. De man was op de Molendijk de macht over het stuur verloren en van de dijk afgereden, de sloot in. Een poging om weer omhoog het talud op te rijden, mislukte en de man zakte weer terug de sloot in. Omdat zijn koplampen omhoog schenen, werd het ongeval opgemerkt door passanten die de man te hulp schoten. De man was dermate onder invloed dat hij niet in staat was op eigen kracht de sloot te verlaten. Omstanders sprongen in de sloot om het hoofd van de man boven water te houden en te pogen hem uit het water te halen. Uiteindelijk kwamen er een aantal mensen en een sleepkabel aan te pas om de man uit de sloot te krijgen. Hij werd direct aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bij controle bleek hij 845 ug.l in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Ongeval
's GRAVENDEEL - Zaterdagmiddag 25 december is een 40-jarige motorrijder uit 's Gravendeel gewond geraakt bij een ongeval. De man reed op de Maasdamseweg en raakte bij een rotonde de controle over zijn voertuig kwijt en kwam ten val. Hierbij brak hij zijn arm. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Vernieling
STRIJEN - Zaterdagavond 25 december is een 16-jarige jongen uit Strijen aangehouden voor vernieling van een straatlantaarn op de Oude Havenweg. Een getuige zag de jongen de lantaarnpaal vernielen en waarschuwde de politie. Na een korte zoekactie werd de 16-jarige jongen samen met een aantal vrienden op straat aangetroffen. Gevraagd naar de vernieling verklaarde de jongen dat hij dit gedaan had. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij niet de intentie gehad te hebben om de lantaarnpaal te vernielen en bereid te zijn de schade te vergoeden. Hij is na verhoor heengezonden.

Vechtpartij
KLAASWAAL - Een 41-jarige man uit Bruinisse is aangehouden in de Claes Danckaertzstraat na een ongeval tussen twee personenauto's. Dit gebeurde vrijdagochtend 24 december. Na het ongeval ontstond een gevecht tussen de verdachte en een 41-jarige inwoner van Klaaswaal. De politie onderzoekt de toedracht, te meer omdat ook de verdachte aangifte heeft gedaan van mishandeling.

Ongeval
's GRAVENDEEL - Vrijdagavond 24 december is een 27-jarige man uit 's Gravendeel gewond geraakt bij een aanrijding op de Kilweg. Het slachtoffer reed hij op de fiets en werd over het hoofd gezien door een 59-jarige bestuurder van een auto die een vluchthaven in wilde rijden. Het slachtoffer hield een hersenschudding over aan de aanrijding.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza