Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 51
23/12 Alcohol
22/12 Pech
22/12 Verlichtingscontrole
22/12 Parkeercontrole
22/12 Snelheidscontrole
22/12 Alcohol
22/12 Alcohol
22/12 Softdrugs
22/12 Rookwaren gestolen
21/12 Bromfiets onderuit
21/12 Verlichtingscontrole
21/12 Snelheidscontrole
21/12 Inbraak woning
20/12 Verlichtingscontrole
20/12 Ongeval
20/12 Op heterdaad
20/12 Baldadig
20/12 Opstootje
20/12 Verzet
20/12 Wildplassen
20/12 Alcohol
20/12 Met drank de sloot in
20/12 Minibrommer onderuit
20/12 Fietser geschept
20/12 Inbraak bedrijf

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
MAASDAM - Surveillerende agenten zagen donderdagnacht een auto hard en slingerend rijden op de Sportlaan te Maasdam. Zij hielden de auto staande en hun vermoeden kwam uit: er was alcohol in het spel. De 31-jarige bestuurder uit 's-Gravendeel werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd.

Pech
OUD-BEIJERLAND- Een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland had pech bij het afsteken van een stuk vuurwerk. Dit gebeurde op dinsdagavond 21 december 2004 omstreeks 22.00 uur op de Boezemsingel. De jongen reed daar op de fiets met twee vrienden. Achter hen reed een politieagent eveneens op de fiets. De jongens hadden dit niet gezien en de jongen die het vuurwerk afstak werd direct in de kraag gegrepen. De jongen is in overleg met zijn moeder verwezen naar bureau Halt.

Verlichtingscontrole
STRIJEN - Tijden een verlichtingscontrole op de Oudendijk hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen 22 december 2004 van 07.00 uur tot 08.30 uur. In totaal controleerden zij 50 fietsers.

Parkeercontrole
PUTTERSHOEK - Tijdens een parkeercontrole hebben de gebiedsagenten 4 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit 2 keer voor parkeren op de stoep, 1 keer voor parkeren op een invalideplaats en 1 keer voor het negeren van het parkeerverbod. Ze hielden de controle op woensdagmorgen 22 december 2004 van 11.00 uur tot 12.00 uur op het Oranjeplein.

Snelheidscontrole
'S-GRAVENDEEL - Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmiddag 22 december 2004 van 12.30 uur tot 14.00 uur op de Smidsweg naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en winkeliers. In totaal controleerden zij 25 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 48 km/uur.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 37-jarige automobilist uit Oud-Beijerland is op 22 december op de Burgemeester Hammerbaan aangehouden. Hij reed daar tegen een personenauto en tegen een lantaarnpaal en bleek teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg daarnaast een rijverbod van negen uur.

Alcohol
HEINENOORD - Op woensdagochtend 22 december 2004 omstreeks 01.30 uur is op de Provincialeweg N 217 een 24 jarige man uit Vlaardingen door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uur heengezonden.

Softdrugs
OUD-BEIJERLAND- Een 25 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van weed en attributen voor de teelt. Dit gebeurde op woensdagochtend 22 december 2004 omstreeks 03.00 uur op de Scheepsmakershaven. De man reed in een bestelauto waarvan de verlichting defect was. Tijdens de controle roken de agenten een sterke weedlucht in de auto. In een tas troffen zij resten van hennepplanten en een assimilatielamp aan. Daarop werd in de woning van de verdachte een doorzoeking verricht. Daar troffen zij attributen aan die wordt gebruikt bij een hennepkwekerij, zoals een afzuiginstallatie, een koolstoffilter en snij-afval van hennepplanten. Planten werden niet aangetroffen. Wel troffen de agenten een kruisboog en twee computers aan die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. Deze spullen werden in beslaggenomen. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Rookwaren gestolen
NIEUW-BEIJERLAND- In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 december 2004 is ingebroken in een tankstation aan het Buitenom. Men is via het dak binnengekomen. Er werd voor ongeveer 20.000 euro aan rookwaren gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfiets onderuit
MOOKHOEK- Een 46 jarige vrouw uit 's-Gravendeel is met haar bromfiets onderuit gegaan. Dit gebeurde op dinsdag 21 december 2004 omstreeks 10.30 uur op de Strijensedijk. De weg was glad door opvriezing. De vrouw liep schaafwonden en een pijnlijke rug op en is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht.

Verlichtingscontrole
HEINENOORD - Dinsdagmorgen 21 december heeft de politie op de Oosteinde een verlichtingscontrole gehouden van 07.15 uur tot 8.15 uur. Van de ongeveer vijftig gecontroleerde fietsers hadden 7 geen - of defecte verlichting.

Snelheidscontrole
'S-GRAVENDEEL - Tijdens een snelheidscontrole op de Hendrik Hamerstraat hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Ze hielden de controle op dinsdag 21 december 2004, van 11.00 uur tot 14.00 uur. In totaal controleerden zij 738 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdag 21 december 2004 is tussen 17.30 en 19.15 uur ingebroken in een woning aan de Rietsnijder. Nadat het slot van de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. De gehele woning werd doorzocht. Toen de bewoners thuiskwamen zagen zij dat de haldeur openstond en vermoeden dat de inbreker mogelijk nog binnen was. Politieagenten doorzochten de woning maar troffen geen inbreker(s) meer aan. Gestolen zijn een bankpas en sieraden. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Verlichtingscontrole
HEINENOORD- Op de Goidschalxoordsedijk is op maandagmorgen 20 december 2004 tussen 07.15 en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden. Van de ongeveer 80 gecontroleerde fietsen hadden en 7 geen of defecte verlichting.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Op de Scheepmakershaven vond op maandagmiddag 20 december 2004 omstreeks 12.30 uur een verkeersongeval plaats. Een 29-jarige man uit Dordrecht reed met een busje achteruit. In de dode hoek van het busje liep een 59-jarige vrouw uit Oud-Beijerland. Hij reed tegen haar aan. De dwarsbalk van het busje zat tegen de borst van de vrouw gedrukt. Nadat de bus werd opgetild en werd weggereden bleek dat ze ook een open beenbreuk had ter hoogte van haar linker enkel. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

Op heterdaad
KLAASWAAL- Drie inbrekers zijn overlopen en aangehouden door de politie. Dit gebeurde op maandagavond 20 december 2004 omstreeks 20.10 uur bij een woning in de Sportlaan. De buren overliepen de inbrekers en waarschuwden de politie. Politieagenten zochten in de buurt. Ze kregen hulp van een politiehond. De hond vond twee mannen van 32 jaar uit Rotterdam en 25 jaar uit Spijkenisse verborgen in een spruitenveld. Politieagenten hielden de verdachten aan. Een personenauto waarmee de mannen waren gekomen werd aangetroffen in de Claes Danckaertzstraat. Politieagenten lieten deze auto wegtakelen. Tijdens het takelen meldde zich daar een derde persoon. Deze 44 jarige man uit Spijkenisse werd eveneens aangehouden. De verdachten zijn ongeveer 5 minuten in de woning geweest alvorens ze werden overlopen. De woning was tijdelijk onbewoond wegens afwezigheid van de bewoonster. Er is vermoedelijk niets gestolen. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt of ze nog meer op hun kerfstok hebben.

Baldadig
OUD-BEIJERLAND- Twee jongens van 17 en 20 jaar uit Oud-Beijerland zijn door politieagenten aangehouden wegens baldadigheid. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 01.10 uur in het Park de Laning. De twee die dronken waren sloegen tegen verkeersborden en gedroegen zich luidruchtig. Ze zijn ingesloten en in de loop van de dag na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Opstootje
OUD-BEIJERLAND- Een 18 jarige vrouw uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 02.25 uur in het politiebureau aan de Spuidijk. De vrouw had kort daarvoor in een café in Oud-Beijerland gevochten met een 17 jarige vrouw uit Oud-Beijerland. De ruzie ging over een zitplaats op een barkruk. Ze gingen vervolgens met de nodige getuigen naar het politiebureau. In de hal ontstond er vervolgens een opstootje warbij klappen vielen. De vrouw werd daarop aangehouden. Een van de vrienden van de vrouw, een 23 jarige man uit Oud-Beijerland, vond het nodig om zich met de aanhouding te bemoeien en beledigde een politieagent. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Verzet
OUD-BEIJERLAND- Een 23 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 02.45 uur op de Molendijk. Een van de vrienden van de verdachte trapte tegen een deur van een woning. Toen politieagenten de man op zijn gedrag aanspraken vond de verdachte het nodig om na vordering niet te vertrekken en de politieagenten te beledigen. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Na verhoor is hij in de loop van de dag na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Wildplassen
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een opvallende controle in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december 2004 in het centrum van Oud-Beijerland hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit 9 keer wegens rumoer op straat maken, 4 keer wegens wildplassen en 1 keer voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND- Op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 03.40 uur is op de Gravin Sabinastraat een 19 jarige man uit Zuid-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

Met drank in de sloot
HEINENOORD - De politie heeft zaterdagmorgen 18 december omstreeks 3.33 uur een 38-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur de sloot was ingereden op de N217. De man raakte niet gewond. Tegenover de politie verklaarde hij geen alcohol gedronken te hebben, toch blies hij ver boven de streep. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Minibrommer onderuit
KLAASWAAL- Een 12 jarig meisje uit Klaaswaal is met een minibromfiets gevallen en tegen een geparkeerde auto terechtgekomen. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 18 december 2004 omstreeks 14.00 uur, in de Burgemeester Korstanjestraat. Het meisje had de gemotoriseerde minibromfiets niet onder controle, raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen de stoeprand. Ze kwam ten val en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Uit voorzorg landde een traumahelikopter. Het personeel van de traumahelikopter verleende assistentie aan personeel van de ambulancedienst en stabiliseerden het meisje. Ze liep vermoedelijk een hersenschudding, een wond aan haar gezicht en diverse kneuzingen op en is per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam.

Fietser geschept
NUMANSDORP- Een 42 jarige fietser uit Numansdorp is geschept door een personenauto. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 18 december 2004 omstreeks 14.45 uur op de Middelsluissedijk WZ. Een 70 jarige vrouw uit Numansdorp had met haar personenauto stil gestaan bij de kruising met de Zijplaan. Zij trok op en zag de fietser, welke van links kwam, over de kop. De fietser werd geschept, hij rolde over de motorkap en kwam op het wegdek terecht. De man liep een hoofdwond op. Ambulancepersoneel behandelde de man. Hij werd overgebracht naar de huisartsenpost. De fiets raakte zwaar beschadigd en de personenauto liep schade op aan de voorzijde.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december 2004 is ingebroken bij een bedrijf aan de Isaac Newtonstraat. Nadat een ruit van een deur werd vernield kon men binnenkomen. Er zijn twee computers en twee flatscreens gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza