Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 50
16/12 Mishandeling
16/12 Niets gestolen
15/12 Niets erin, niets eruit
15/12 Vuurwerk
14/12 Aanrijding
14/12 Bromfiets onderuit
14/12 Verkeerscontrole
13/12 Aanhouding
13/12 Verkeerscontrole
13/12 Inbraak woning
12/12 Mishandeling
11/12 Overlast

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Mishandeling
STRIJENSAS - De politie heeft een 17-jarige jongen uit Strijensas aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 52-jarige man en zijn 16-jarige zoon. De jongen kreeg woensdagochtend 15 december ruzie met de verdachte op de Buitendijk in Strijensas. De 16-jarige werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer belde zijn vader die hem ophaalde. De verdachte passeerde even later op de fiets op de Oudendijk in Strijen. Daarop stapte de vader uit om iets van het gedrag van de agressieve jongen te zeggen. Het gevolg was dat de vader ook klappen kreeg en bedreigd werd. Vader en zoon hebben aangifte gedaan tegen de jongen. De verdachte is voor verhoor meegenomen en is later heengezonden met een proces-verbaal.

Niets gestolen
NUMANSDORP - Onbekende dieven zijn bedrogen uitgekomen toen zij woensdagochtend 16 december goederen probeerden te stelen bij een bedrijf aan de Industriestraat in Numansdorp. De dieven knipten het hekwerk open en sneden de zeilen kapot die op drie opleggers lagen. Er bleek echter niets op de opleggers te liggen. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan van poging tot diefstal en vernieling. De politie stelt een onderzoek in.

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP- Woensdagmorgen 15 december 2004 heeft de politie op de Zomp en de carpoolplaats aan de Molendijk een 'Niets erin, Niets eruit'-controle gehouden. In totaal zijn 36 personenauto's gecontroleerd. 29 auto's waren in orde en in 7 auto's lag de buit voor het grijpen. De eigenaren zijn door middel van een preventiebericht van de controle op de hoogte gesteld. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

Vuurwerk
PIERSHIL- Een 50 jarige man uit Goudswaard is door agenten van de politie Zuid-Holland-Zuid aangehouden omdat hij een partij illegaal vuurwerk in zijn auto had. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 15 december 2004, omstreeks 14.00 uur, op de Sluisjesdijk. De man had voor zijn zoon een partij van in totaal 25 kilogram vuurwerk waaronder strijkers, nitraatklappers, vuurpijlen en een Chinese rol in België gekocht. De politie kwam de man op het spoor na een tip. Het vuurwerk is in beslaggenomen en zal worden vernietigd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding
NUMANSDORP- Op dinsdagmorgen, 14 december 2004, omstreeks 07.30 uur, vond op de Groene Kruisweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 58 jarige man uit Roosendaal, reed op de Groene Kruisweg en sloeg rechtsaf naar een bedrijf. Hij zag een bromfiets, bestuurd door een 20 jarige man uit Oud-Beijerland, die in tegenovergestelde richting over het fietspad reed, over de kop. Een aanrijding volgde. De man is met een verbrijzelde knie per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam.

Bromfiets onderuit
HEINENOORD- Een 23 jarige vrouw uit Oud-Beijerland is met haar bromfiets gevallen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 14 december 2004, omstreeks 14.05 uur, op de Dorpsstraat. De vrouw moest remmen voor een tegemoetkomende personenauto. Ze remde vermoedelijk te hard met de achterrem, schoof met haar bromfiets onderuit en kwam ten val. De vrouw is met een gebroken arm en een pijnlijke knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 43 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 38 keer het niet dragen van de autogordel, 3 keer wegens te snel rijden en 2 keer niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op dinsdag, 14 december 2004, op de Beneden Oostdijk, de Stougjesdijk en de Sportlaan. In totaal werden ongeveer 565 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft maandagochtend 13 december een 28-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige vrouw uit die plaats. De twee waren op 28 november j.l. in een horecagelegenheid aan het Marktplein in Oud-Beijerland. De 28-jarige werd die avond boos omdat haar vriend om de jongere vrouw heen hing. Daarop gaf ze het slachtoffer een kopstoot die gewond raakte aan haar oog.

Verkeerscontrole
MAASDAM/ HEINENOORD- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 4 keer het niet dragen van de autogordel en 1 keer voor het ontbreken van een hulpkoppeling op een aanhangwagen. De agenten hielden de controle op maandagmiddag, 13 december 2004, op de Raadhuisstraat te Maasdam en de Blaaksedijk West te Heinenoord.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Op maandag, 13 december 2004, is tussen 15.00 en 21.30 uur, ingebroken in een woning aan de Hazelaarstraat. Nadat het slot van de voordeur werd vernield kon men binnenkomen. Gestolen is een aanzienlijk geldbedrag. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL - De politie heeft zondagmiddag 12 december een 29-jarige man aangehouden die op het AZC aan de Kilweg zijn vrouw en kinderen zou hebben bedreigd en mishandeld. De 23-jarige vrouw van de verdachte waarschuwde de bewaking die op zijn beurt de politie alarmeerde. De man was agressief en bedreigde ook een politieagent. Na het gebruik van pepperspray kon de verdachte worden meegenomen. Hij is in verzekering gesteld.

Overlast
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van 10 op 11 december kwamen bij de meldkamer meldingen binnen van overlast op het Laningpad. De politie zag een grote groep jeugd die lawaai maakten en met een lege bierkrat smeten. De jongen hadden tassen met drank bij zich. 16 jongeren kregen een bekeuring op basis van de APV. De jongeren zijn weggestuurd en de drank is in beslag genomen. Op de Laningpad werd dezelfde nacht ook een ruit vernield van een school, een 19-jarige man uit Oud-Beijerland is hiervoor aangehouden. De politie zorgde voor afdichting.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza