Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 49
09/12 Snelheidscontrole
09/12 Verlichting
09/12 Alcoholcontrole
09/12 Inbraak woning
08/12 Inbraak container
08/12 Verlichtingscontrole
08/12 Inbraak bedrijf
08/12 Mishandeling docent
08/12 Niets erin, niets eruit
08/12 Illegaal opgepakt
02/12 Inbraak
02/12 Snelheidscontrole
02/12 In de sloot
02/12 Aanranding
06/12 Vernieling
06/12 Eigenaar gezocht
06/12 Alcohol
06/12 Bedreiging
06/12 Valsheid in geschrifte
05/12 Verdachte lawinepijl
05/12 Vernieling
04/12 Vernieling
04/12 Inbrekers
04/12 Ongeval
04/12 Schoorsteenbrand
04/12 Lawinepijl
02/12 Verkeerscontrole
02/12 Alcohol

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Snelheidscontrole
ZUID-BEIJERLAND- Op de Molendijk is op 9 december van 12.00 tot 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 221 passerende auto's reden 16 automobilisten te hard. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Fietsverlichting
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft donderdagochtend 9 december tussen 7.45 uur en 8.15 uur op de Randweg in Oud-Beijerland een controle gehouden op fietsverlichting. Vijftien personen kregen een proces-verbaal.

Alcoholcontrole
MIJNSHEERENLAND- Van 9 op 10 december is op de N489 een alcoholcontrole gehouden. In totaal bleken twee van de 250 automobilisten te veel gedronken te hebben.
MAASDAM- Op de N217 is van 9 op 10 december een alcoholcontrole gehouden. Van de 250 automobilisten bleken er vier teveel gedronken te hebben.

Inbraak woning
NUMANSDORP- In een woning aan de Sweertssingel is van 9 op 10 december ingebroken. Onbekenden doorzochten de kasten en namen twee portemonnees, bankpassen, rijbewijzen en een videocamera mee. De politie adviseert de deuren altijd op het nachtslot te doen.

Container opgebroken
'S-GRAVENDEEL - In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december 2004 is bij een bedrijf aan de Havenweg een container opengebroken. De container stond in een loods. Nadat het slot met een slijptol was open geslepen kon men in de container komen. Gestolen zijn drie mobiele lastrafo's, rood van kleur met een waarde van ruim 2000 euro per stuk. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Verlichtingscontrole
NIEUW-BEIJERLAND - Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen van 07.00 tot 08.15 uur, op de Spuidijk. In totaal controleerden de agenten ongeveer 50 fietsers.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december 2004 is ingebroken bij een bedrijf aan de Prins Hendrikstraat. Nadat men over een muur klom kon men bij een keukenraam komen. Nadat dit raam werd geforceerd kon men in de kantoorruimte komen. Er is een aanzienlijk geldbedrag gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Mishandeling docent
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft woensdagochtend 8 december een 16-jarige jongen uit Dordrecht gearresteerd die verdacht wordt van zware mishandeling en bedreiging van een docent van een scholengemeenschap aan de Koninginneweg. De jongen, die geen leerling is op de school, gaf die ochtend het mobieltje van zijn vriendin af bij de balie. Hij werd daarna verzocht te vertrekken omdat hij een slechte invloed zou hebben op het meisje dat wel een leerling is op de school. Het meisje spijbelde. Er ontstond een gevecht voor de ingang van de school. De jongen bedreigde de 56-jarige leerkracht uit Oud-Beijerland met de dood en greep hem om zijn nek. Vervolgens pakte de jongen een schroevendraaier uit zijn jaszak waarmee hij stekende bewegingen maakte in de richting van de docent. Ook sloeg hij het slachtoffer in het gezicht. Daarop sloeg de leerkracht hem terug. De verdachte werd uiteindelijk overmeesterd door de leerkracht en een collega waarna de politie arriveerde. Het slachtoffer had een steekplek in zijn zij. Na een doktersbezoek hoeft hij niet verder behandeld te worden. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND - Woensdagmorgen 8 december 2004 heeft de politie op het Vierwiekenplein een 'Niets erin, Niets eruit'-controle gehouden. In totaal zijn 61 personenauto's gecontroleerd. 32 auto's waren in orde en in 29 auto's lag de buit voor het grijpen. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

Illegaal opgepakt
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft woensdagmiddag 8 december een 32-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats aangehouden omdat hij een herenpak uit een winkel had gestolen. Dit gebeurde op de Oost-Voorstraat. De beveiligingspoortjes gingen af toen de man de winkel uitliep. Na een korte achtervolging kon de eigenaar van de winkel hem aanhouden. De man bleek bij controle door de politie ook illegaal in Nederland te verblijven. Hij is ingesloten.

Inbraak
NUMANSDORP- Op woensdagochtend, 8 december 2004, omstreeks 02.00 uur, is ingebroken in twee woningen. Bij een woning aan de van Barrylaan hoorden de bewoners gestommel. Toen ze beneden kwamen bleek dat de woonkamer was doorzocht. Gestolen zijn een handtas met daarin een portemonnee met bankpasjes en een jas. Vermoedelijk is men binnengekomen door het slot van de deur open te flipperen. Bij een woning aan het Merelerf is men vermoedelijk op dezelfde manier binnengekomen. Ook hier werd een handtas met inhoud en een jas gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole op de Blaaksedijk West met de fotoradar hebben politieagenten 55 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 7 december 2004, van 09.00 tot 12.00 uur. In totaal werden 482 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

In de sloot
OUD-BEIJERLAND- Een 19 jarige man uit Oud-Beijerland is met een personenauto tegen een boom gereden en in de sloot tot stilstand gekomen. Dit gebeurde op dinsdagavond, 7 december 2004, omstreeks 20.35 uur, op de Hermanus Boerhaavestraat. De man was samen met een stel vrienden aan het crossen op het verlaten industrieterrein. Nadat zijn vrienden waren uitgestapt reed de man nog een rondje. Hij verloor daarbij de macht over het stuur. De auto botste tegen een boom, ging een aantal keren over de kop en kwam op zijn zijkant tot stilstand in de sloot. De man liep slechts een pijnlijk hoofd op doordat hij de hoedenplank met daarin speakers tegen zijn hoofd kreeg. Politieagenten namen zijn rijbewijs in. De auto is eigendom van de moeder van één van zijn vrienden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanranding
OUD-BEIJERLAND- De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van de aanranding van een 45 jarige vrouw uit Oud-Beijerland. De vrouw werd op maandagmiddag, 6 december 2004, tussen 15.30 en 16.00 uur, midden op het Marktplein, terhoogte van de kiosk lastig gevallen door een groepje van vier jongens. Drie jongens gingen voor haar fiets staan zodat ze niet verder kon. De vierde jongen sprak allerlei schuine taal uit en greep de vrouw in haar kruis. Een oudere man met wit haar sprak de jongens aan op hun gedrag. Daarna kon de vrouw haar weg vervolgen. Ze waarschuwde de politie en deed op dinsdag, 7 december 2004 aangifte. De politie is op zoek naar de jongens in de leeftijd van ongeveer 16 jaar en stelt een onderzoek in. Ook is de politie op zoek naar de oudere man die de jongens aansprak of andere getuigen die iets gezien hebben of weten van de aanranding. Zij worden verzocht te bellen met de recherche van de politie Hoeksche Waard op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernieling
NUMANSDORP - De politie is op zoek naar mensen die tussen zaterdag 4 december 16.00 uur en zondag 5 december 06.00 uur iets verdachts hebben gezien op het volkstuinencomplex aan de Rijksstraatweg in Numansdorp. Een of meerdere personen vernielden daar zo'n tien tot vijftien ramen van kassen en huisjes. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

Eigenaar gezocht
OUD-BEIJERLAND - De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets die afgelopen weekend vernield is. De fiets, een gele mountainbike werd vernield aan de Zinkweg. Op zaterdagmorgen 4 december hield de politie een 16-, een 17- en een 18-jarige jongen, allen uit Oud-Beijerland aan wegens vernieling van de fiets. De drie jongens werden op heterdaad betrapt door agenten die in burger surveilleerden. Zij surveilleerden daar in verband met vernielingen die regelmatig gepleegd worden in het weekend door jongeren. Zij betrapten de jongens met de fiets en konden twee van hen na een korte achtervolging aanhouden. De derde verdachte, de 18-jarige jongen, was er vandoor gegaan en kon thuis worden aangehouden. De drie zijn na verhoor heengezonden. De eigenaar van de fiets wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op maandagmiddag, 6 december 2004, omstreeks 15.00 uur, is op de Zinkweg een 42 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren werd heengezonden.

Bedreiging
'S-GRAVENDEEL- Een 51 jarige vrouw uit 's-Gravendeel is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op maandagmiddag, 6 december 2004, omstreeks 17.30 uur, in een woning van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg. De vrouw woont samen met een vrouw en een jongetje van 1,5 jaar in de woning. De vrouw stoorde zich aan de herrie die het jongetje maakte. Ze gooide het jongetje op de grond. Toen de moeder van het jongetje hier iets van zei, werd ze boos en hield een mes boven het hoofd van het jongetje. Het jongetje raakte niet gewond. De vrouw is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Valsheid in geschrifte
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft in de vroege ochtend van 6 december een 34-jarige man in Mijnsheerenland aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. De man zou een dure leasewagen op naam van zijn zus hebben gezet met behulp van een valse handtekening. Het slachtoffer, een 38-jarige vrouw uit Maasdam, wordt daardoor door de leasemaatschappij verantwoordelijk gehouden voor achterstallige betalingen van duizenden euro's. De politie gaat de zaak onderzoeken.

Verdachte lawinepijl
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een derde persoon aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het gooien van een lawinepijl naar een auto op vrijdagavond 4 december. Het gaat om een 20-jarige jongen uit Oud-Beijerland. Het incident gebeurde op het Vierwiekenplein in die plaats. De auto die werd geraakt, raakte zwaar beschadigd. De twee inzittenden van het voertuig kwamen met de schrik vrij. Op 5 december werden al twee ook al twee mannen van 19 en 20 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden. Zij hebben inmiddels bekend.

Vernieling
NUMANSDORP - De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag 5 december iemand gezien hebben die auto's aan het vernielen was op de Schoolweg in Numansdorp. Diverse spiegels van auto's werden vernield. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Zaterdagmorgen 4 december zijn een 16-, een 17- en een 18-jarige jongen, allen uit Oud-Beijerland aangehouden omdat zij op de Zinkweg een fiets vernield hadden. De drie werden op heterdaad betrapt door agenten die in burger surveilleerden. Zij surveilleerden daar in verband met vernielingen die regelmatig gepleegd worden in het weekend door jongeren. Zij betrapten de jongens met de fiets en konden twee van hen na een korte achtervolging aanhouden. De derde verdachte, de 18-jarige jongen, was er vandoor gegaan en kon thuis worden aangehouden. De drie zijn na verhoor heengezonden.

Inbrekers
NUMANSDORP - Zaterdag 4 december zijn een 13- en een 14-jarige jongen, beiden uit Numansdorp, aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Voorstraat. Op 27 november jl. werd in deze winkel ingebroken en werden tal van goederen zoals computerspelletjes en cd-roms gestolen. De jongens hadden hier thuis over gesproken. De ouders van beide jongens besloten de politie hierover in te lichten. Hierop werden de jongens met hun ouders uitgenodigd op het bureau. Ze werden aangehouden voor het plegen van de inbraak. Inmiddels zijn zij ook in verzekering gesteld.

Ongeval
's GRAVENDEEL - Zaterdagmiddag 4 december is een 80-jarige vrouw uit Dordrecht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provincialeweg. De vrouw was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. Vermoedelijk is de vrouw onwel geraakt. Zij werd door twee passerende automobilisten uit haar voertuig gehaald. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Schoorsteenbrand
STRIJEN - Zaterdagavond 4 december brak omstreeks 22.10 uur brand uit in een woning aan de Wielweg. Het bleek dat de schoorsteen vlam gevat had. Het gehele huis liep waterschade op en er is een gat in het dak gebrand. De bewoners zijn opgevangen door een medewerker van de stichting Salvage. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Lawinepijl
OUD-BEIJERLAND - Zondagmorgen 4 december is een 21-jarige man uit Piershil aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het gooien van een lawinepijl naar een auto. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd. De twee inzittenden van het voertuig, een 24-jarige vrouw en een 24-jarige man beiden uit Oud-Beijerland, kwamen met de schrik vrij. De politie heeft direct een onderzoek gestart om de werper van dit illegale vuurwerk te achterhalen. De technische recherche heeft eveneens ter plaatse onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek bleek dat niet de 21-jarige man uit Piershil, maar twee mannen van 19 en 20 jaar uit Oud-Beijerland de lawinepijl gegooid zouden hebben. Beiden zijn aangehouden en hebben inmiddels bekend. Over hun motief is nog niets bekend. De politie treedt hard op tegen het bezit, gebruik en verkoop van illegaal vuurwerk. Dit soort vuurwerk is erg onbetrouwbaar en daardoor bijzonder gevaarlijk. Mensen die informatie hebben over verkoop van (illegaal) vuurwerk worden gevraagd deze informatie aan de politie te verschaffen. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 (lokaal tarief) maar dat kan eventueel ook anoniem, via Meldpunt M: 0800-7000.

Verkeerscontrole
HEINENOORD - Bij een technische verkeerscontrole op de Reedijk heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid op 2 december twee processen-verbaal opgemaakt. Twee vrachtwagens bleken te zwaar beladen.

Alcohol
PUTTERSHOEK - Een 49-jarige automobilist uit Strijen is op 2 december op de Biezengors aangehouden. Hij reed met teveel alcohol op kreeg een rijverbod van vier uur.
OUD-BEIJERLAND - Een 41-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is vrijdagavond 3 december aangehouden en haar rijbewijs kwijt geraakt omdat ze een aanrijding veroorzaakt had en bovendien onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau blies de vrouw 445 ug/l. Omdat dit niet de eerste keer was dat zij met drank op achter het stuur betrapt werd, is haar rijbewijs ingenomen. De vrouw is na verhoor heengezonden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza