Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 48
02/12 Dodelijk ongeval
30/11 Ongeval
29/11 Aangehouden
28/11 Ongeval
28/11 Orde handhaving

28/11 Huiselijk geweld
28/11 Vechtpartij
28/11 Vernieling

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Dodelijk ongeval
HEINENOORD- Op donderdagmorgen 2 december heeft er op het industrieterrein aan de Boonsweg een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een persoon is omgekomen. Twee auto's zijn met elkaar in botsing gekomen. Een 44-jarige man uit Puttershoek wilde linksaf slaan om het terrein van zijn werk op te rijden. Vanuit tegengestelde richting kwam een 28-jarige man uit Oud-Beijerland aanrijden. Vervolgens zijn de beide auto's door onbekende oorzaak op elkaar gereden. De man uit Puttershoek is met zijn auto in de sloot beland. Hij is aan zijn verwondingen overleden. De man uit Oud-Beijerland is een aantal keer met zijn auto over de kop geraakt en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Naast twee ambulances werd er ook een traumahelikopter ingezet. De Regionale Verkeersondersteuning heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld om collega's van de overleden man op te vangen.

Ongeval
NUMANSDORP - Dinsdag 30 november is een 60-jarige vrouw uit Sommelsdijk gewond geraakt toen zij betrokken raakte bij een kop-staartbotsing op de A29 bij Numansdorp. De vrouw reed in haar personenauto en moest remmen voor het verkeer voor haar. De achter haar rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 43-jarige man uit Hoek van Holland kon niet op tijd remmen en raakte de personenauto en deze raakte de hiervoor rijdende vrachtwagen. De vrouw is met verwondingen aan rug, buik en knie overgebracht naar het ziekenhuis.

Aangehouden
PUTTERSHOEK - De politie heeft een 22-jarige man uit Puttershoek aangehouden omdat hij weigerde te stoppen op teken van een motoragent en verzet pleegde bij zijn aanhouding. De man reed op een bromfiets in Maasdam toen een politieagent hem opmerkte. De man reed op een bromfiets met oranje platen. Toen de motoragent de jongeman gebaarde te stoppen, weigerde hij dit niet. Toen de agent de man staande wilde houden bij zijn huis aan het Barbarakruid, verzette hij zich. De moeder van de verdachte kwam daarop naar buiten met twee Jack Russel Terriėrs. Een van de honden beet de agent in zijn arm. Hij raakte niet gewond omdat de hond in de armprotectie van het motorpak hapte.Nadat de agent om assistentie had gevraagd, kon de man worden staande gehouden.

Ongeval
STRIJEN - Een 23-jarige man uit Rockanje reed op zondagmiddag 28 november over de Trambaan in Strijen en wilde naar Westmaas, toen zijn 17-jarige vriendin uit Strijen hem erop attendeerde dat hij dan zojuist de Hoeksche weg voorbijgereden was. Daarop wilde de man keren, maar deed dat vlak voor de auto van een 32-jarige Strijenaar. Een frontale botsing was het gevolg. De 23-jarige klaagde over pijn in zijn knie en nek, zijn vriendin had last van haar knie en de Strijenaar van knie en onderrug. Geen van alle lichtgewonden wilde echter een ambulance. Beide voertuigen zijn waarschijnlijk total loss en weggesleept. De Provincie is gewaarschuwd in verband met olie in de berm.

Orde handhaving
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft zaterdagnacht 27 november met 10 mensen opvallend en onopvallend gecontroleerd tijdens een actie gericht op het voorkomen van vernielingen en het aanpakken van veroorzakers te Oud-Beijerland. Daarbij zijn een aantal personen op heterdaad betrapt. Een 17- en een 18-jarige jongen uit Oud-Beijerland werden aangehouden voor diefstal uit een schuurtje aan de Zinkweg nadat zij betrapt werden door de bewoners, die hen achtervolgden en de agenten op de fiets konden waarschuwen. Zij hadden gereedschap gestolen. Een 18-jarige jongeman uit dezelfde woonplaats werd op de Admiraal de Ruyterstraat aangehouden voor vernieling van planten. Een 18-jarige Beijerlander werd aangehouden voor baldadigheid aan de Nobelstraat waar hij met bierblikjes smeet. Een 23-jarige Beijerlander voldeed op de West-Voorstraat niet aan een vordering tot verwijdering als gevolg van de APV. Hij hinderde de agenten bij het aanspreken van een groep jongeren. Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen.

Huiselijk geweld
OUD-BEIJERLAND - Zaterdagnacht werd de politie verzocht om te komen naar een woning aan de Witte de Withstraat te Oud-Beijerland. Een 35-jarige man uit Nijkerk wilde de woning niet meer verlaten, ondanks dat de eigenaresse, een 33-jarige Beijerse, daarom verzocht had. Het ging om haar vriend, die na 7 buisjes partydrugs te hebben geslikt, agressief was en haar o.a. bij de keel greep. Er wordt aangifte gedaan wegens huiselijk geweld. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij was niet aanspreekbaar.

Vechtpartij
KLAASWAAL - Op zaterdagmiddag ging de politie naar een melding van een vechtpartij tijdens de voetbalwedstrijd Klaaswaal - Piershil. Daar bleek dat de grensrechter een stomp en een trap tegen zijn achterhoofd had gekregen tijdens die vechtpartij tussen de beide teams. Volgens getuigen zou de keeper van de plaatselijke club, een 18-jarige Oud-Beijerlander, de aanstichter zijn geweest. Hij werd op verdenking van openlijke geweldpleging aangehouden en in verzekering gesteld. De wedstrijd werd na 45 minuten gestaakt door de scheidsrechter. Twee spelers van Piershil zijn voor lichte verwondingen naar de huisarts gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Twee dertien-jarige jongens uit Puttershoek zijn zondagmiddag 28 november aangehouden aan de Sportlaan te Oud-Beijerland omdat zij een reclamebord hadden vernield.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza