Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 47
25/11 Verkeerscontrole
25/11 Alcohol
24/11 In de boot
23/11 Aanrijding
23/11 Gordelcontrole
23/11 Vermiste vrouw (vervolgbericht)
22/11 Mishandeling
22/11 Bedreiging
22/11 Aanrijding
22/11 Verlichtingscontrole
21/11 Doorgereden
20/11 Vernieling
20/11 Vermiste vrouw (vervolgbericht)
20/11 Geweld
20/11 Alcohol
20/11 Ongeval
19/11 Botsing
19/11 Arrestatie drugs
19/11 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Oud-Beijerland op de Zinkweg een verkeerscontrole gehouden. Eerst keken de agenten op donderdagmorgen 25 november 2004 naar de verlichting. Hiervoor deelden zij 8 bekeuringen uit. Verder controleerden de politiemensen ongeveer 20 bromfietsen. Ze namen 1 brommer in beslag, omdat hij veel te snel kon. Hiervoor kregen 4 andere bromfietsers ook een bekeuring. Tijdens de controle hoorden de agenten een paar harde knallen. Ze hielden drie jongens tegen. Een had er een strijker bij zich.

Alcohol
MAASDAM - Op de Rondweg in maasdam hebben agenten een 53-jarige automobilist uit Strijen aangehouden. Hij reed daar op donderdag 25 november 2004 rond 01.15 uur. De blaastest wees uit dat de verdachte een te hoog alcoholpromillage had. Hiervoor krijgt hij -proces-verbaal.

In de boot
NUMANSDORP - Een 29-jarige man zonder vaste woonplaats is door politieagenten aangehouden nadat hij in een boot was aangetroffen. Dat gebeurde op woensdag 24 november 2004. De man had een boot in de Dorpshaven opengebroken. Hij sliep daar vervolgens in, nuttigde voedsel en drank van de eigenaar en zette diverse spullen klaar om te stelen. Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij eerder een aantal nachten in een andere boot had verbleven. Ook deze boot werd opengebroken. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmorgen, 23 november 2004, omstreeks 08.15 uur, vond op de kruising Burgemeester Diepenhorstsingel met de Bosschendijk een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Daarbij raakte een 12 jarig meisje uit Heinenoord licht gewond. Het meisje reed op haar fiets over het fietspad van de Bosschendijk. Zij reed zonder te stoppen de kruising met de Burgemeester Diepenhorstsingel op en verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 66 jarige man uit Oud-Beijerland. Een aanrijding volgde en het meisje kwam op het wegdek terecht. Zij liep licht letsel op aan haar gezicht. De fiets raakte aan de voorzijde beschadigd en de personenauto liep schade op aan de voorzijde en de motorkap.

Gordelcontrole
MIJNSHEERENLAND- MAASDAM- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 23 november 2004, op de Sportlaan in Maasdam en de Laan van Westmolen te Mijnsheerenland. In totaal werden ongeveer 52 bestuurders gecontroleerd.

Vermiste vrouw (vervolgbericht)
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in het onderzoek naar de vermiste Marja van Gelderen e/v Van de Spuij met speciale speurhonden en een bootje van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) gezocht in het griendgebied in de omgeving van het tuincentrum aan de Beneden Oostdijk. Dit gebeurde op dinsdag, 23 november 2004. De zoekactie leverde niets op. Ook werd nog met een politieboot van het KLPD gezocht in het water van het Spui. Ook dat onderzoek leverde geen resultaat op. Op vrijdag 19 november 2004 meldde iemand naar aanleiding van de getuigenoproep van de politie dat de fiets van de vermiste stond bij het tuincentrum aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Naast dit centrum ligt een soort griendgebied. Op zaterdag 20 november 2004 rond het middaguur zocht een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten naar eventuele sporen van de vrouw en cirkelde dus boven Oud-Beijerland. De helikopter kreeg assistentie van een tweede. Helaas werd niets gevonden. De 48-jarige vrouw vertrok op donderdag 11 november 2004 vanuit haar huis aan de Mandenmaker in Oud-Beijerland met onbekende bestemming. Ze droeg vermoedelijk een witte of zwarte jas, een zwarte broek en halfhoge lederen schoenen. De fiets stond mogelijk als sinds dinsdag 16 november bij het tuincentrum. Mensen die daar de vrouw zagen of iets weten van de vermissing kunnen de politie in Oud-Beijerland bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 25-jarige man uit Oud-Beijerland is maandagmorgen, 22 november 2004, omstreeks 07.30 uur mishandeld aan het Zalmpad. Hij liep daarbij een pijnlijke rug op en een gescheurde lip op. De man liet die ochtend zijn twee honden uit. Op dat moment passeerde er een groep scholieren. Eén scholier viel met zijn fiets waarna er een woordenwisseling ontstond met de man. Eén van de jongeren zou daarbij geprobeerd hebben een van de honden te schoppen, waarop de man zijn paraplu naar de jongen gooide die daardoor viel. De boel escaleerde zodanig dat de man van achteren om zijn nek werd vastgepakt waarna vier anderen hem mishandelden. Een passerende trimmer stuurde de jongens weg en liep zelf door. De groep fietste weg richting de Bosschendijk. Een vrouw die op het moment van de mishandeling ook haar twee honden uitliet en de passerende trimmer zijn mogelijk getuige geweest van de mishandeling. De politie verzoekt hen en anderen die meer weten, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedreiging
KLAASWAAL- Een 17 jarige jongen uit Klaaswaal is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op maandagmiddag, 22 november 2004, omstreeks 14.50 uur, op een schoolplein aan de Rijksstraatweg. De jongen had een 44 jarige conciërge bedreigd. De jongen, die een ex-leerling van de school is, mocht niet meer op het schoolplein komen. Hij is herhaaldelijk weggestuurd en was daar kwaad over. De jongen is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding
'S-GRAVENDEEL- Op maandagmiddag, 22 november 2004, omstreeks 17.50 uur, vond op de Maasdamseweg een kop/ staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een personenauto, bestuurd door een 31 jarige man uit 's-Gravendeel, stopte om linksaf de oprit van zijn woning op te rijden. Achter hem kwam een personenauto, bestuurd door een 23 jarige vrouw uit 's-Gravendeel aanrijden. Zij zag te laat dat de auto stilstond, kon niet meer op tijd remmen waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw werd met nekklachten en letsel in haar gezicht per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. Na behandeling mocht ze weer naar huis. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Verlichtingscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verlichtingscontrole op de Koninginneweg hebben politieagenten 6 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op maandagavond, 22 november 2004.
NUMANSDORP- Tijdens een verlichtingscontrole op de Rijksstraatweg hebben politieagenten 5 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op Dinsdagochtend, 23 november 2004, van 06.50 tot 07.50 uur. In totaal controleerden de politieagenten ongeveer 130 fietsers en bromfietsers.

Doorgereden
OUD-BEIJERLAND- Op zondag 21 november is een onbekende auto aan de Helen Parkhurstweg tegen een geparkeerde auto aangereden. De geparkeerde auto heeft als gevolg van de aanrijding een deuk en enkele krassen opgelopen. De bestuurder die de aanrijding heeft veroorzaakt, is echter niet bekend. Aan de hand van sporen is gebleken dat de veroorzaker van de aanrijding in een Audi 80 heeft gereden. De politie verzoekt de bestuurder van de Audi 80 om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen van de aanrijding worden ook gevraagd om de politie te bellen.

Vernieling
MIJNSHEERENLAND - Drie jongens zijn aangehouden omdat zij vernielingen hadden aangericht bij het volkstuinencomplex. Daar bleek op zaterdagmiddag 20 november 2004 dat de drie in een aantal huisjes kleine brandjes hadden gesticht, met verf gespoten en andere baldadigheden hadden gedaan. Twee getuigen hielden de jongens van 11 en 13 jaar uit Mijnsheerenland aan. Een bekende dat hij wel vaker bijvoorbeeld kranten in brand stak. Het complex zit aan de Maasweg in Mijnsheerenland.

Vermiste vrouw (vervolgbericht)
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in het onderzoek naar de vermiste Marja van Gelderen e/v Van de Spuij een helikopter ingezet. Op vrijdag 19 november 2004 meldde iemand naar aanleiding van de getuigenoproep van de politie dat de fiets van de vermiste stond bij het tuincentrum aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Naast dit centrum ligt een soort griendgebied. Op zaterdag 20 november 2004 rond het middaguur zocht een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten naar eventuele sporen van de vrouw en cirkelde dus boven Oud-Beijerland. De helikopter kreeg assistentie van een tweede. Helaas werd niets gevonden. De 48-jarige vrouw vertrok op donderdag 11 november 2004 vanuit haar huis aan de Mandenmaker in Oud-Beijerland met onbekende bestemming. Ze droeg vermoedelijk een witte of zwarte jas, een zwarte broek en halfhoge lederen schoenen. De fiets stond mogelijk als sinds dinsdag 16 november bij het tuincentrum. Mensen die daar de vrouw zagen of iets weten van de vermissing kunnen de politie in Oud-Beijerland bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Geweld
STRIJEN - Agenten hebben een 34-jarige man uit Strijen aangehouden. Op zaterdagavond 20 november 2004 liet een 51-jarige man uit Strijen zijn twee hondjes uit. Ze liepen los. Plotseling op De Tienhond in Strijen liep de verdachte met twee anderen op de 51-jarige af en schold hem direct uit. De verdachte vond dat de 51-jarige zijn honden moest aanlijnen. De 34-jarige sloeg het slachtoffer in het gezicht. Deze waarschuwde de politie.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - Op de Schenkeldijk in Zuid-Beijerland hebben agenten een 28-jarige automobilist uit Zuid-Beijerland aangehouden. De man reed daar op zaterdag 20 november 2004 rond 01.10 uur. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

Ongeval
HEINENOORD - Een auto is tegen een wegversmalling gebotst. Ook beschadigde het voertuig een boom. Op zaterdag 20 november 2004 rond 03.00 uur reed een 28-jarige autobestuurder uit Mijnsheerenland over de Blaaksedijk West in Heinenoord. De man verklaarde dat hij verblind raakte door een tegenligger en de wegversmalling niet zag. Verder bleek dat de 28-jarige een te hoog alcoholpromillage had.

Botsing
MIJNSHEERENLAND - Een 17-jarige bromfietser uit Mijnsheerenland is met zijn brommer achter op een bestelbus gebotst. Het ongeval gebeurde op vrijdagavond 19 november 2004 op de Brabersweg in Mijnsheerenland. De bromfietser klaagde na de klap over pijn in zijn benen en armen. Een ambulance bracht hem voor verder onderzoek over naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Arrestatie drugs
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag 19 november een 49-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden. Dit is het resultaat van een drugsonderzoek dat de recherche Hoeksche Waard een aantal weken geleden opstartte. In oktober 2004 werden er al zes verdachten uit Oud-Beijerland aangehouden. Ze worden allen verdacht van handel in harddrugs. De man uit 's-Gravendeel wordt naast drugshandel tevens verdacht van fraude. De verdachte is in verzekering gesteld.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft vier minderjarige meisjes uit Oud-Beijerland in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 november. De meisjes worden verdacht van mishandeling, openlijke geweldpleging en bedreiging. Drie slachtoffers hebben bij de politie aangifte gedaan. De vier meisjes zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. Op vrijdag 19 november zijn drie van de vier meisjes voorgeleid aan de rechter commissaris, die heeft ze in vrijheid heeft gesteld.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza