Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 45
11/11 Alcohol
09/11 Snelheidscontrole
09/11 Alcohol
09/11 Parkeercontrole
09/11 Huiselijk geweld
08/11 Verdachte inbraak
08/11 Doorgereden na aanrijding
05/11 Acht aanhoudingen
03/11 Aanrijding
03/11 Chaos door mist
02/11 Snelheidscontrole
02/11 Niets erin, niets eruit
02/11 Verduistering
01/11 Snelheidscontrole
01/11 uto gestolen
31/10 Gezocht
31/10 Inbraak
31/10 Openbare orde
30/10 Vechtpartij
30/10 Niets erin, niets eruit
29/10 Vuurwapens
29/10 Snelheidscontrole
29/10 Brand

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
OUD-BEIJRLAND- Op donderdagochtend, 11 november 2004, omstreeks 01.05 uur, is op de Spuioeverweg een 52 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole op de Blaaksedijk West met de fotoradar hebben politieagenten 95 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op dinsdag, 9 november 2004, van 11.30 tot 14.30 uur. In totaal werden 560 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag, 9 november 2004, omstreeks 16.30 uur, is op de Rembrandtstraat een 50 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Parkeercontrole
's-GRAVENDEEL- Tijdens een parkeercontrole in de wijk Schuilingen hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan foutparkeerders. Ze hielden de controle op dinsdag, 9 november 2004, van 15.00 tot 16.30 uur. De controle is gehouden naar aanleiding van klachten van de bewoners over het parkeergedrag in de wijk.

Huiselijk geweld
OUD-BEIJERLAND- Een 14 jarige jongen uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 9 november 2004, omstreeks 16.45 uur in de Witte de Withstraat. De jongen had zijn moeder bedreigd, beledigd en mishandeld. Na verhoor is hij in de loop van de avond vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte inbraak
NUMANSDORP - Een 36-jarige vrouw uit Tilburg is op 8 november op het politiebureau aan de Nassauweg in Dordrecht aangehouden. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak op 26 september in een woning aan de Parallelweg. Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hielden op die dag een andere verdachte, een 37-jarige Rotterdammer aan en startten een onderzoek. De vrouw is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

Doorgereden na aanrijding
KLAASWAAL - Een 12-jarig meisje uit Puttershoek is op 8 november gewond geraakt toen ze door een zilvergrijze personenauto werd aangereden. Dit gebeurde omstreeks 07.45 uur op de Oud-Cromstrijensedijk OZ. Het slachtoffer reed daar toen met twee andere fietsers. De zilvergrijze auto, waarschijnlijk een Volkswagen Golf, haalde het slachtoffer in, raakte haar en reed vervolgens door. Het meisje liep een zwaar gekneusd bovenbeen op. De bestuurder van een andere auto, een zwarte of blauwe BMW, schoot het slachtoffer te hulp. Ook deze bestuurder liet niet weten wie hij was. De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van de aanrijding. Ook spreekt de politie graag met de bestuurder van de donkere BMW. Zij worden gevraagd te bellen naar telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Acht aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in de periode van 11 oktober tot heden in totaal acht personen in de leeftijd van 15 tot 23 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden. De aanhoudingen zijn het resultaat van een onderzoek dat de recherche Hoeksche Waard begin oktober startte. Vier verdachten zijn nog steeds in verzekering. De vier anderen onder wie twee minderjarigen zijn na verhoor heengezonden. Ze worden onder meer verdacht van diefstal cq oplichting, inbraak en fietsendiefstal. Door het onderzoek kwam aan het licht dat een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland een pinpas had gestolen bij een gezinsvervangend tehuis aan het Multatulipad. De jongen had voor bedrag van enkele duizenden euro's aan geld gepind. Vervolgens bleek dat de verdachte samen met een vriend een portemonnee vanuit een woning in Oud-Beijerland had gestolen. Ook met de pinpas die in deze portemonnee zat, is geld opgenomen. Uit nader onderzoek bleek dat nog meer personen bij deze zaak betrokken waren. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen van nog zes personen.

Aanrijding
PUTTERSHOEK- Op woensdagmorgen, 3 november 2004, omstreeks 10.00 uur, vond op de kruising Sportlaan met de Kastanjelaan een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 75-jarige vrouw uit Puttershoek, reed over de Sportlaan in de richting van de Kastanjelaan en verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Puttershoek. De 75-jarige vrouw viel. Zij liep een hoofdwond op en had last van haar rug. Ook was haar bril kapot. Zij werd door een toevallig passerende arts naar de huisartsenpost gebracht. Vandaar moest zij naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten.

Chaos door mist
HOEKSCHE WAARD - Op de autosnelweg A29 hebben in de ochtend van 3 november 8 aanrijdingen plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De ongevallen vonden alle tussen 08.30 en 10.45 uur plaats. Op dat moment was het behoorlijk mistig. Het zicht was ter plaatse ongeveer 150 meter. Politie en hulpverleners hebben de handen vol gehad om een en ander in goede banen te leiden. In totaal waren bij de kop/staat aanrijdingen 24 voertuigen betrokken. De materiele schade was groot. Alle voertuigen werden weggetakeld. Als gevolg van de ongevallen ontstond er in beide richtingen verkeershinder en filevorming. Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Waardenburg verloor op de westbaan een paar kilometer na de afslag Oud-Beijerland door onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde met de voorkant van de vrachtwagen in een sloot naast de vluchtstrook. Twee kranen moesten er aan te pas komen om de vrachtwagen, die met deuren was geladen, uit de sloot te trekken en af te voeren. De brandweer kwam ter plaatse, omdat het er in eerste op leek dat de chauffeur bekneld zou zijn. Dit bleek niet het geval. Hij kwam met de schrik vrij. Aan de andere kant, richting Rotterdam vond, ongeveer tegelijkertijd, een kop-staartbotsing tussen drie personenauto's plaats. Eén van de inzittenden was een 24 jarige vrouw uit Herkingen die zeven maanden zwanger is. Ze was hevig geschrokken van de aanrijding en is uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole
STRIJEN- Tijdens een snelheidscontrole op de Schelpweg met de fotoradar hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 2 november 2004, van 10.10 tot 13.10 uur. In totaal werden 285 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- In het kader van het autoproject "niets erin, niets eruit" hebben politieagenten op dinsdagmiddag, 2 november 2004, ongeveer 20 voertuigen gecontroleerd op de Beneden Molendijk. Bij 10 voertuigen lag "buit" voor het grijpen en bij de overige 10 automobilisten was het in orde. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.

Verduistering
ZUID-BEIJERLAND - Dinsdagmorgen 2 november is een 29-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland aangehouden op verdenking van verduistering. De vrouw wordt er van verdacht gedurende enkele maanden geldbedragen verduisterd te hebben van haar werkgever.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP - Bij een radarcontrole op de Middelsluissedijk OZ op maandagavond 1 november reden één op de vijf automobilisten te hard. Op de Middelsluissedijk mag binnen de bebouwde kom 50 km/u gereden worden, buiten de bebouwde kom 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u. De overtreders kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten.

Auto gestolen
PUTTERSHOEK- In de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november 2004, is vanaf de Valeriaan een zwarte Seat Ibiza 1.9 TDI, kenteken 57-PG-KN gestolen. Het is een speciale uitvoering onder andere voorzien van zilverkleurige spiegels.

Gezocht
OUD-BEIJERLAND- Op zondagmiddag, 31 oktober 2004, omstreeks 17.45 uur, controleerden politieagenten op de Zinkweg een busje. Bleek dat de bestuurder, een 32 jarige man uit Oud-Beijerland, geen rijbewijs had. Hij kreeg een bekeuring. Zijn passagier, een eveneens 32 jarige man uit Oud-Beijerland, bleek nog een gevangenisstraf van 18 dagen tegoed te hebben. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Inbraak
DORDRECHT- Een 19-jarige man uit Rijswijk heeft zich op zondag 31 oktober vrijwillig bij de politie gemeld. De man is betrokken geweest bij een bedrijfsinbraak in Oud-Beijerland in augustus van dit jaar. Hij stond hiervoor gesignaleerd. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie hield in augustus al twee andere verdachte aan in deze zaak.

Openbare orde
NIEUW-BEIJERLAND- Het Openbare Orde team (OOT) van de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober in burger gesurveilleerd in Nieuw-Beijerland. Een 16-jarige jongen werd bekeurd voor het gebruik van alcohol op straat. Een 19-jarige jongeman werd bekeurd voor fietsen zonder verlichting. De politie wil met dergelijke controles het vandalisme in het dorp aanpakken.

Vechtpartij
OUD-BEIJERLAND- Een 17-jarige jongen is op zaterdagavond 30 oktober aangehouden. Agenten gingen naar het Vierwiekenplein omdat hier een vechtpartij gaande zou zijn. De verdachte had een andere jongen geslagen. Hij is op het politiebureau verhoord. Na verhoor is hij heengezonden.

Niets erin, niets eruit
MAASDAM- De politie heeft op zaterdag 30 oktober aan de Sportlaan in Maasdam een niets erin, niets eruit actie gehouden. In totaal zijn er 49 auto's gecontroleerd of er een zichtbare buit aanwezig was. Bij 32 auto's troffen de agenten waardevolle spullen in de auto aan of was de auto niet goed afgesloten. De politie wijst mensen erop dat zij autoinbraken kunnen voorkomen door hun auto altijd af te sluiten en waardevolle spullen zoals radiofrontjes uit de auto te halen.

Vuurwapens
DORDRECHT - Een 50-jarige man uit Dordrecht is op 29 oktober in zijn woning in Dordrecht aangehouden. In de woning van de man werden twee vuurwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De man wordt ervan verdacht de afgelopen maanden aan een bedrijf uit Oud-Beijerland dreigbrieven te hebben verstuurd. Hij had een zakelijk geschil met het bedrijf. De politie startte na de ontvangst van de brieven een onderzoek dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man wordt er tevens van verdacht naar andere personen en organisaties dreigbrieven te hebben gestuurd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles
NUMANSDORP- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op vrijdag 29 oktober aan de Middelsuissedijk een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden er 239 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er tien te hard. Ook op de N-487 is er gecontroleerd. Hier reden er van de 698 gecontroleerde voertuigen er slechts vier te hard. De bestuurders die te hard hebben gereden ontvangen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Brand
'S-GRAVENDEEL- Op vrijdagavond 29 oktober is er brand ontstaan in twee schuren aan de Boendersweg. De brand ging met hevige rookontwikkeling gepaard. Zes paarden die in één van de twee schuren gestald stonden, konden tijdig worden weggehaald. Daarnaast stond er in de schuren zo'n 200 tot 250 ton uien. Dit is verloren gegaan. In één van de schuren werd asbest geconstateerd. De bewoners een 26-jarige man en een vrouw (leeftijd onbekend) zijn onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zij had erg veel rook binnengekregen. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat er eerder die avond een stop vervangen was. De technische recherche doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza