Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 44
29/10 Geweld
28/10 Alcohol
28/10 Doorgereden
27/10 Schaap
27/10 Snelheidscontrole
27/10 Vernieling
26/10 Ongeval
25/10 Frontale botsing
25/10 Controle zwaar vervoer
25/10 Vervalsing
25/10 Mishandeling
25/10 Verkeersborden dief
24/10 Inbraak woning
24/10 Ongeval
22/10 Drugs

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Geweld
STRIJEN- De politie heeft in de periode van vrijdag 22 oktober tot en met donderdag 28 oktober in totaal acht personen aangehouden. Het gaat om twee meisjes en zes jongens in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. De jongeren worden verdacht van het plegen van openlijk geweld. Dit vond plaats op zaterdag 16 oktober aan de Kerkstraat in Strijen. Naar aanleiding van dit voorval hebben vijf mensen aangifte gedaan.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 37-jarige man uit Piershil is op 29 oktober op de Spuioeverweg aangehouden. Hij had zoveel alcohol op dat hij een rijverbod van 21 uur kreeg. Zijn rijbewijs in ingevorderd.

Doorgereden
HEINENOORD - Een onbekende automobilist is op 28 oktober doorgereden nadat hij een 16-jarige bromfietsster uit Heinenoord op de Dorpsstraat had aangereden. De auto stond stil op de Dorpsstraat en reed juist weg op het moment dat de 16-jarige passeerde. De automobilist stapte wel uit, maar alleen om zijn verbogen spiegel recht te zetten. De politie doet onderzoek.

Schaap
OUD-BEIJERLAND- Een man uit Oud-Beijerland (leeftijd nog niet bekend) is met zijn fiets over een schaap gevallen. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 27 oktober 2004, omstreeks 12.45 uur, op het Zalmpad. Het schaap sprong voor zijn fiets, waardoor de man viel. Hij is met letsel aan heup en knie per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND - Bij een lasersnelheidscontrole aan de Langeweg te Oud-Beijerland op 27 oktober zijn 4 bekeuringen verstrekt wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u. Op de 1e Kruisweg reed iemand 108 km/u. Het aantal gecontroleerde auto's was 150.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Op 27 oktober hield de politie bij een winkel aan de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland een 24-jarige man uit die plaats aan. Hij had een fiets vernield. Samen met enkele vrienden moest hij mee naar het bureau, waarop hij bekende en de schade wilde vergoeden. Er is een proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval
HEINENOORD - Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A29 zijn op 26 oktober omstreeks 12.15 uur twee gewonden gevallen. Bij het ongeval waren twee bestelbusjes en twee personenauto's betrokken. Eén van de personenauto's, bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Rotterdam, werd gesleept door een bestelbus. Door onbekende oorzaak raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt. Zij botste tegen de achterkant van de trekkende bestelbus. Tegen de achterkant van personenauto botste vervolgende een tweede personenauto, bestuurd door een 66-jarige man uit Maassluis. Een tweede bestelbus reed daarop tegen de achterkant van de auto van de 66-jarige aan. De twee bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze waren beiden aanspreekbaar. Omdat in eerste instantie sprake van een beknelling en een lekke benzinetank is de brandweer ter plaatse gekomen. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning heeft ter plaatse onderzoek naar het ongeval verricht.

Frontale botsing
MAASDAM- Op de N217 heeft maandagmorgen 25 oktober een frontale aanrijding tussen twee scooters plaatsgevonden. Een 18-jarige vrouw uit Oud-Beijerland hield onvoldoende rechts waardoor ze in botsing kwam met een 17-jarige man uit 's-Gravendeel die haar tegemoet kwam op zijn scooter. De vrouw is met polsletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Controle zwaar vervoer
HEINENOORD- De politie heeft maandagmiddag 25 oktober een controle zwaar vervoer uitgevoerd op de Reedijk. Er werden 36 vrachtwagens gecontroleerd, waarvan er vijf overbeladen bleken te zijn. De bestuurders kregen een proces verbaal.

Vervalsing
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft maandagmorgen 25 oktober een 44-jarige vrouw uit Klaaswaal wegens vervalsing aangehouden op de Raadhuislaan. De vrouw had door middel van plakken en knippen van meerdere strippenkaarten een nieuwe strippenkaart gemaakt. Na overleg met de officier van justitie moest de vrouw een boete van 220 euro betalen. Na betaling is de vrouw heengezonden.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op maandagmorgen 25 oktober heeft de politie op de Klipper een 33-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een 33-jarige vrouw uit Puttershoek bij de keel te hebben gegrepen en in het gezicht te hebben geknepen. Ook sloeg zij een 31-jarige vrouw uit Puttershoek met een mes en maakte ze stekende bewegingen in de richting van de vrouw. De vrouwen kwamen spullen van de 31-jarige vrouw ophalen bij de verdachte wat uitliep op een conflict.

Verkeersborden dief
MIJNSHEERENLAND- Maandagmorgen 25 oktober rond 03.00 uur controleerden agenten een auto die op de Provinciale weg reed. In de auto zat een 40-jarige man uit Rotterdam en hij bleek acht verkeersborden (o.a werk in uitvoering, verboden bouwverkeer) bij zich te hebben. Aangezien de man er geen aannemelijke verklaring voor had is hij aangehouden. Op het bureau bekende hij de verkeersborden te hebben gestolen.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Zondagavond 24 oktober tussen 18.30 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan het Bertha von Suttnererf. De inbreker(s) kwamen binnen door via een tuinstoel en de dakgoot op het dak te klimmen. Vervolgens zijn ze door een dakraam dat open stond de woning in gegaan. Het hele huis is doorzocht en de buit bestond uit een laptop en een fototoestel. De Technische recherche stelt een onderzoek in.

Ongeval
HEINENOORD - Een auto is tegen een lichtmast gebotst. Het ongeval gebeurde op zondagmorgen 24 oktober 2004 op de rijksweg A29 bij Heinenoord. In de wagen zaten drie personen die gewond raakten. Ambulances brachten hen naar ziekenhuizen in Rotterdam. Een mocht er snel weer naar huis. Twee anderen moesten ter observatie blijven. Het ging om twee mannen van 20 en 22 jaar uit Numansdorp en een 23-jarie man uit Mijnsheerenland.

Drugs
OUD-BEIJERLAND - Op een pad tussen de Wilhelminastraat en de Prins Hendrikstraat in Oud-Beijerland hebben agenten een 18-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De politiemensen gingen op vrijdagavond 22 oktober 2004 naar een melding van een vechtpartij. Er was geen vechtpartij meer. Maar bij controle vonden agenten bij de 18-jarige elf zakjes met weed. Een ander had vier zakjes met weed die ook van de 18-jarige kwamen. Hierop namen de agenten de verdachte mee.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza