Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 43
22/10 Alcohol
21/10 Botsing
21/10 Vrachtwagen gekanteld
20/10 Ongeval
20/10 Weigeraar
20/10 Ingevorderd
19/10 Ongeval
19/10 Snelheidscontrole
18/10 Aanrijding
18/10 Verdacht
17/10 Botsing brommers
17/10 Betrapt
17/10 Vrouw verdronken
16/10 Beroving
16/10 Inbraak woning
14/10 Vernielingen
14/10 Controle
14/10 Ongeval
14/10 Ernstig gewond

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
MAASDAM- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 00.55 uur, is op het Provincialeweg N 217 een 38 jarige man uit 's-Gravendeel door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Botsing
KLAASWAAL - Een personenauto is tegen de achterkant van een vrachtwagen gereden. Het ongeval gebeurde op donderdag 21 oktober 2004 op de rijksweg A29 bij Klaaswaal. De personenauto raakte helemaal vernield. Brandweerlieden haalden de 64-jarige bestuurder uit haamstede uit het voertuig. Hij had hoofd- en nekletsel. Door het ongeval sloot de politie de rijksweg af en later kon het verkeer via de vluchtstrook verder rijden.

Vrachtwagen gekanteld
's-GRAVENDEEL - Een vrachtwagen is op zijn kant terechtgekomen. Dat gebeurde nadat de 37-jarige bestuurder uit 's-Gravenhage op de Kiltunnelweg rechtsaf de Nieuwe Bonaventuurseweg in 's-Gravendeel opreed. In de bocht ging het mis en viel de vrachtwagen om. Hierdoor zat het slachtoffer bekneld met zijn benen. Terwijl ambulancepersoneel de 37-jarige man hielp maakten brandweerlieden ruimte waardoor uiteindelijk de bestuurder om 16.40 uur uit de cabine bevrijd werd. De melding van het eenzijdig ongeval kwam binnen op donderdag 21 oktober 2004 rond 15.10 uur. Waarschijnlijk speelde de combinatie van snelheid en lading van de vrachtwagen een rol bij het ontstaan van het ongeval. Er lag een lading oud ijzer in de vrachtauto. De ambulance bracht de bestuurder die last had van zijn nek, heup en benen voor verder onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis in Dordrecht.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - Een 46-jarige bromfietser uit Mijnsheerenland heeft verwondingen opgelopen bij een ongeval. Hij reed op woensdagmiddag 20 oktober 2004 over het fietspad en een auto sloeg rechtsaf de Achterweg in Mijnsheerenland op. Dat gebeurde bij de kruising met de Maasweg. De brommer kreeg waarschijnlijk geen voorrang van de auto waarop de bromfiets de linkerkant van de auto raakte.

Weigeraar
WESTMAAS - Een 68-jarige man uit Westmaas is aangehouden omdat hij zijn personalia niet wilde opgeven. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 20 oktober 2004, op de Smidsweg. De man droeg geen autogordel. Hij kreeg daarvoor een bekeuring. Omdat hij zij personalia niet wilde geven hielden de politieagenten hem aan. In het bureau gaf hij wel zijn personalia en werd hij na verhoor met twee bekeuringen heengezonden.

Ingevorderd
MAASDAM- Een 29 jarige man uit Hoofddorp is door politieagenten aangehouden wegens rijden terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Dit gebeurde op woensdagochtend, 20 oktober 2004, omstreeks 05.30 uur, op de Provincialeweg N 217. De man reed in een personenauto waarvan de APK verlopen was. Tijdens de controle ontdekten de politieagenten dat zijn rijbewijs ingevorderd was. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagochtend 19 oktober heeft er op de Karel Doormanstraat een ongeval plaats gevonden. Een personenauto bestuurd door een 29-jarige man uit Oud-Beijerland reed over de Nobelstraat. Op de kruising met de Karel Doormanstraat verleende de man geen voorrang aan een 31-jarige vrouw uit Oud-Beijerland die hier op haar fiets reed. De vrouw raakte als gevolg van de aanrijding gewond aan haar onderbuik en rug. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Beneden Oostdijk 110 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. De agenten hielden de controle op dinsdag, 19 oktober 2003, van 09.50 tot 12.50 uur. In totaal werden ongeveer 2140 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op de kruising Scheepmakershaven met de Oostkade is maandagmorgen 18 oktober een 64-jarige fietser uit Oud-Beijerland aangereden. Een 74-jarige automobilist reed op de Scheepmakershaven en sloeg op het kruispunt rechtsaf en zag de fietser over het hoofd. De 64-jarige man is met nekletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Verdacht
WESTMAAS- De politie heeft op maandagavond 18 oktober een 28-jarige en een 47-jarige man uit Steenbergen aangehouden. Agenten waren aan de Smidsweg in Westmaas gegaan omdat hier een bestelbusje zich verdacht ophield. Ter hoogte van de Reedijk in Heinenoord konden de agenten het busje laten stoppen. In de laadruimte van het busje troffen de agenten zestien jerrycans met diesel aan. De politie vermoedt dat de diesel gestolen is. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten.

Botsing brommers
HEINENOORD- Een 17-jarig meisje uit Piershil is zondagavond 17 oktober bij een bromfietsongeval op de Reedijk gewond geraakt aan haar been en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje zat als passgier achterop een bromfiets. De bestuurder van deze bromfiets, een 17-jarige jongen uit Cromstrijen, remde plotseling waardoor een achteropkomende bromfietser hem niet meer kon ontwijken. Een botsing was het gevolg.

Betrapt
STRIJEN- De politie heeft in de Nieuwestraat een 22-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) op heterdaad aangehouden terwijl hij een auto openbrak. De man had al in een Fiat Bravo ingebroken en had uit deze auto gereedschap gehaald dat hij gebruikte om in een Fiat Coupe in te breken toen hij werd betrapt.

Vrouw verdronken
HEINENOORD - Op zondagochtend 17 oktober werd de vermissing gemeld van een 59-jarige vrouw uit Heinenoord. De vrouw zou depressief zijn en het huis waar zij met haar echtgenoot woonde, diezelfde ochtend ongemerkt hebben verlaten. Enkele uren laten werd een lichaam in de haven aangetroffen door een man die zijn hond uitliet aan de Buitendijk te Heinenoord. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat het signalement van de vermiste vrouw overeen kwam met de gevonden vrouw. De familie is ingelicht en onderzocht wordt nog hoe de vrouw in de haven terecht kwam. Waarschijnlijk is er geen sprake van een misdrijf.

Beroving
PIERSHIL - Een 23-jarige vrouw uit Piershil is slachtoffer geworden van beroving. Zij stond op zaterdagavond 16 oktober geld te pinnen aan de Voorstraat te Piershil, toen zij werd aangesproken door een donker gekleurde man. Onder bedreiging van een vuurwapen dwong hij haar om meer geld uit te automaat te halen, waarmee hij ervandoor ging. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - Zaterdag 16 oktober is bij twee woningen in Oud-Beijerland een inbraak gepleegd. In woningen aan de Willem Vrijlandstraat en de Wolweversweg werden onder andere sieraden ontvreemd. De politie heeft sporenonderzoek verricht.

Vernielingen
OUD-BEIJERLAND - De politie wil een eind maken aan de vernielingen die met enige regelmaat in Oud-Beijerland gepleegd worden. Hiervoor is in het weekend een 'stille'actie gehouden op diverse locaties in deze plaats. Een 18-jarige jongen is in Oud-Beijerland voor vandalisme aangehouden op vrijdagavond 15 oktober. Hij gooide verkeersborden omver bij de wegwerkzaamheden aan de Graaf van Egmondstraat. Hij is na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd. Een wildplasser werd betrapt en kreeg ook een bekeuring. Brommerscheurende jeugd kreeg deze keer nog een waarschuwing.

Controle
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft vrijdagmiddag 15 oktober een controle op de gedragsregels voor de veiligheid in het verkeer gehouden op de N217 te Oud-Beijerland. Hierbij werden 7 bekeuringen uitgedeeld, voor het niet gebruiken van de gordel bij een kinderzitje, gevaarlijk parkeren en vier maal voor niet handsfree bellen in de auto. Een automobilist werd geklokt met 160 km/u. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Ongeval
NUMANSDORP - Vrijdagmiddag reed een 30-jarige man uit Oud-Beijerland over de Rijksstraatweg in Numansdorp. Toen hij een inrit wilde inrijden, zag hij een tegemoetkomende bromfiets over het hoofd die over het fietspad reed. Bij de aanrijding die ontstond, raakte de 19-jarige bromfietser uit Numansdorp gewond aan zijn lip. Zijn brommer is total loss.

Ernstig gewond
KLAASWAAL - Een 20-jarige inwoner uit Klaaswaal is ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Kloosterweg te Klaaswaal. Hij reed op vrijdagavond over de Kloosterweg in de richting van de Boomdijk. Hij kwam op een gedeelte dat besmeurd was met modder door landbouwactiviteiten. Door de plotselinge gladheid slipte hij en kwam in de berm terecht en is van de dijk gereden. Daarna klapte zijn auto op de voorzijde van een duiker en sloeg over de kop. Hierbij werd de man uit zijn auto geslingerd. Hij is met de ambulance naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd te Rotterdam. Daar bleek dat hij diverse botbreuken, een hersenschudding en beschadigde nieren heeft opgelopen. De politie heeft op de plaats van het ongeval een verkeerstechnisch onderzoek ingesteld. Het Waterschap is gewaarschuwd en heeft de Kloosterweg afgesloten. In de loop van zaterdagochtend zou de weg gereinigd worden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza