Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 42
14/10 Inbraak bedrijf
14/10 Drugs
14/10 Aanhanger ontspoort
13/10 Doorgereden na aanrijding
13/10 Controles
12/10 Ongeval A29
12/10 Agressieve hond
11/10 Drugs
11/10 Mishandeling
10/10 Inbraak bedrijf
09/10 Winkeldiefje
09/10 Aanrijding
09/10 Mes
08/10 Ongevallen A29

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL - Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Kerkstraat in 's-Gravendeel hebben onbekenden in de vroege ochtend van 14 oktober 2004 een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Via een dakraam kwamen de daders binnen. Bij twee andere bedrijven op het winkelcentrum bleef het bij pogingen. De technische recherche doet onderzoek.

Drugs
HEINENOORD - Agenten hebben bij een 26-jarige man uit Frankrijk bijna honderd gram heroïne gevonden. Agenten zagen op donderdagavond 14 oktober 2004 een auto rijden over de rijksweg A29 bij Heinenoord. Het voertuig reed eerst onnodig links en hierna regelmatig tussen twee rijstroken in. De politiemensen controleerden de twee inzittenden en daar kwam de verstopte heroïne bij naar voren. De politiemensen hielden de 26-jarige maar ook de 31-jarige bestuurder van de auto aan. Deze had nog een paar XTC-pillen bij zich.

Aanhanger ontspoort
OUD-BEIJERLAND - Een 14-jarige jongen uit Klaaswaal is gewond geraakt aan zijn voet. Hij fietste op donderdagmiddag 14 oktober 2004 over het fietspad van de Groeneweg in Oud-Beijerland. Plotseling zag hij een aanhangwagen het fietspad op schieten. Het slachtoffer remde maar raakte de aanhanger toch. De 40-jarige bestuurder uit Strijensas van de auto waaraan de aanhanger zat vertelde dat de trekboom brak en de aanhangwagen door de bosjes het fietspad opreed. In de aanhanger zat zand.

Doorgereden na aanrijding
NUMANSDORP- Op woensdagmorgen, 13 oktober 2004, omstreeks 10.00 uur, vond op de kruising Middelsluissedijk WZ met de Volgerlandseweg een bijna aanrijding plaats waarbij een 17-jarig meisje uit Numansdorp met haar bromfiets ten val kwam. Het meisje reed over de Volgerlandseweg en op de kruising gaf zij richting aan om linksaf de Middelsluissedijk WZ op te rijden. Zij kreeg daarbij geen voorrang van een automobilist die over de Middelsluissedijk reed en voorrang moest verlenen. Het meisje schrok en moest plotseling remmen. Ze wist de auto te ontwijken en werd niet geraakt. Wel kwam zij door deze manoeuvre ten val. Het meisje bleef heeft last van knieën en haar rug en de bromfiets liep schade op aan het stuur en het voorwiel. De nog onbekende bestuurder van de zilverkleurige stationswagen reed zonder te stoppen door. Even later kwam er een vrouw die stopte en hulp verleende. De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist, de vrouw en eventueel andere getuigen die iets gezien hebben of weten. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Controles
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Sportlaan en de Stougjesdijk 26 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdag, 13 oktober 2004, van 109.30 tot 12.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 745 voertuigen.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole zijn twee bromfietsen uit het verkeer genomen omdat de constructiesnelheid te hoog was. De politieagenten hielden de controle op woensdagmorgen, 13 oktober 2004. In totaal werden 10 bromfietsen gecontroleerd.

Ongeval A29
NUMANSDORP- Op dinsdag 12 oktober heeft er begin van de middag een ongeval plaats gevonden op de rijksweg A-29. Een vrachtwagen reed ter hoogte van de afslag Numansdorp tegen een afzetwagen. De afzetting was geplaatst omdat Rijkswaterstaat bezig was om een vangrail op de middenberm re repareren. Waarschijnlijk heeft de 33-jarige vrachtwagen chauffeur uit Oss de afzetting over het hoofd gezien en is vervolgens tegen de afzetwagen gereden. Het slachtoffer is per ambulance naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. De man heeft nekletsel opgelopen. Naar verwachting blijft de rijksweg A-29 de rest van de middag afgesloten. De lading van de vrachtwagen moet overgeheveld worden naar een andere vrachtwagen . Verkeer wordt omgeleid via de afrit Numansdorp.

Agressieve hond
OUD-BEIJERLAND- Aan het Zalmpad in Oud-Beijerland is op dinsdag 12 oktober een 72-jarige vrouw uit Oud-Beijerland door een Schotse Hooglander aangevallen. De vrouw was hier met haar dochter aan het wandelen toen ze door de Hooglander op de horens werd genomen. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend welke verwondingen het slachtoffer precies heeft opgelopen.

Drugs
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft de afgelopen week in totaal vijf mensen aangehouden. Ze worden verdacht van handel in harddrugs. Op dinsdag 5 oktober werden een 18-jarige en een 23-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden. De drie zij allen afkomstig uit Oud-Beijerland. Op zondag 10 oktober werd een vierde verdachte, een 19-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De vijfde verdachte, een 18-jarige man uit Oud-Beijerland is op maandag 11 oktober aangehouden. Inmiddels zijn de eerste vier verdachte voorgeleid aan de rechter commissaris. Zij zitten allen in voorarrest. De vijfde verdachte is in de loop van maandag 11 oktober 2004 heengezonden.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Een 19 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van de 17 jarige ex-vriendin uit Oud-Beijerland. De mishandeling vond plaats op maandagavond, 11 oktober 2004, omstreeks 20.20 uur in de Margrietstraat. De man sloeg zijn ex in haar gezicht na een woordenwisseling. Zij liep een gezwollen gezicht op. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Inbraak bedrijf
MAASDAM - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Lageweg is op 10 oktober een laptop gestolen. Onbekenden vernielden een raam en een deur. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

Winkeldiefje
NUMANSDORP - Een 14-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op 9 oktober door een personeelslid van een supermarkt aangehouden. Dit gebeurde op de Leeuwerikstraat. Hij zou uit een supermarkt aan de Wethouder van der Veldenweg twee repen chocola en een flesje frisdrank hebben gestolen. Winkelpersoneel betrapte hem en een personeelslid kon hem na een achtervolging aanhouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Aanrijding
PIERSHIL - Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto op de kruising Buitenom-Sluisjesdijk zijn op 9 oktober twee gewonden gevallen. Vermoedelijk zag een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit 's-Gravendeel een 31-jarige automobiliste en haar 1,5 jaar oud zoontje uit Piershil over het hoofd waarop de aanrijding volgde. De vrouw klaagde over pijn aan haar rug en het zoontje liep een hoofdwond op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is onbekend.

Mes
OUD-BEIJERLAND - Twee mannen van 18 en 20 jaar, beiden uit Oud-Beijerland, zijn op 9 oktober op de Beneden Molendijk aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de 20-jarige een groot mes bij zich droeg. Bij zijn aanhouding verklaarde hij dat zijn vriend, de 18-jarige de eigenaar was van het verboden wapen, waarop deze eveneens werd aangehouden. Het mes is in beslaggenomen en de twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Ongevallen A29
Op de autosnelweg A29 hebben op vrijdagmiddag 8 oktober binnen een uur drie aanrijdingen plaatsgevonden.
NUMANSDORP - Bij een aanrijding tussen een motorfiets en een personenauto is de bestuurder van het eerste voertuig gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op 8 oktober op de autosnelweg A29 ter hoogte van Numansdorp. De automobilist, een 44-jarige man uit Roosendaal, moest afremmen en uitwijken voor een vóór hem rijdende remmende vrachtwagen. De erachter rijdende motorfietser, een 53-jarige man uit Sommelsdijk, reed tegen de achterbumper van de automobilist op. Hij is per ambulance met pijn in schouder en arm naar het ziekenhuis vervoerd.
KLAASWAAL - Bij aan aanrijding tussen twee personenauto's op 8 oktober op de autosnelweg A29 ter hoogte van Klaaswaal zijn vijf mensen gewond geraakt. Vermoedelijk zag een 30-jarige man uit Rotterdam, met naast hem in de auto een 30-jarige plaatsgenoot, te laat dat auto's vóór hem in de file stonden. Hij botste tegen een personenauto met daarin een 40-jarige vrouw, een 13-jarige jongen en een 9-jarige jongen, allen uit Putte. De Rotterdammers zijn door de brandweer uit hun auto geknipt. Een traumahelikopter kwam ter plaats om assistentie te verlenen. Alle betrokkenen zijn naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Ze waren allen aanspreekbaar. De afdeling Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doet onderzoek.
KLAASWAAL - Bij een verkeersongeval tussen twee vrachtwagens, een bus en een personenauto op de A29 is op 8 oktober een gewonde gevallen. De buschauffeur, een 63-jarige man uit Oud-Alblas moest remmen en stoppen voor een file. Achter hem wist een 55-jarige man uit Ottoland mijn zijn vrachtwagen tijd te stoppen. Dat geldt ook voor een 32-jarige automobilist uit Sint Philipsland; ook hij wist tijdig achter de vrachtwagen te stoppen, maar zag achter zich nog een vrachtwagen snel naderen. De 32-jarige nam geen risico en reed snel de vluchtstrook op. De vrachtwagen, bestuurd door een 34-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn, wist niet meer tijdig te stoppen en botste tegen de vrachtwagen van de 55-jarige. De 34-jarige raakte bekneld en liep vermoedelijk een gebroken been op. Personeel van de traumahelikopter dat voor een andere aanrijding ter plaatse kwam verleende assistentie.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza