Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 41
07/10 Auto gestolen
06/10 Aanrijding
01/10 Niets erin, niets eruit
01/10 Alcohol
04/10 Drugs
04/10 Vernieling
04/10 Niets erin, niets eruit
03/10 Alcohol
02/10 Alcohol
01/10 Ongeval

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Vanaf een terrein aan de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland is een bestelbus gestolen. Een getuige meldde op donderdagavond 7 oktober 2004 dat er iemand het hek van het terrein kapot knipte. Later bleek dat er een blauwe Volkswagen Caravelle met het kenteken SR-27-GB verdwenen was.

Aanrijding
NIEUW-BEIJERLAND- Op woensdagmiddag, 6 oktober 2004, omstreeks 13.10 uur, vond op de Spuidijk een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 71- jarige man uit Nieuw-Beijerland, raakte gewond aan zijn hand en kneusde een rib. Hij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De man fietste over het fietspad van de Provincialeweg N217 komende vanuit de richting Nieuw Beijerland. Bij de kruising met de Spuidijk wilde hij linksaf de Spuidijk oprijden. Doordat er een bestelbus stond geparkeerd, zag de man een personenauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Goudswaard, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De personenauto en de fiets raakten beschadigd.

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP - Dinsdagmiddag, 5 oktober 2004 heeft de politie op de Carpoolplaats aan de Molendijk een 'Niets erin, Niets eruit'-controle gehouden. In totaal zijn 12 personenauto's gecontroleerd. 10 auto's waren in orde en in 2 auto's was de radio nog aanwezig. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 61 jarige man uit Oud-Beijerland is op dinsdagavond, 5 oktober 2004, omstreeks 17.35 uur, op de Stougjesdijk aangehouden wegens rijden onder invloed met een bedrijfsauto. Tijdens de blaastest in het politiebureau werd de man onwel. Hij werd met hartklachten per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Daar nam de GGD arts bloed af van de verdachte. Onderzoek moet afwijzen hoeveel alcohol de man heeft gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een alcoholcontrole op dinsdagavond, 5 oktober 2004, omstreeks 19.35 uur, werd op de Strijensedijk een 45 jarige man uit Mookhoek door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed meteen personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

Drugs
STRIJEN- Op vrijdag 1 oktober heeft de politie in totaal negen mensen aangehouden. Het betreft een 35-jarige vrouw uit Puttershoek en een 37-jarige man uit Strijen. De twee worden verdacht van drugshandel. Ze zijn in een woning in Strijen aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld. De vrouw is na voorgeleiding aan de rechter commissaris heengezonden en de man is nog steeds in verzekering. De politie ging de woning binnen naar aanleiding van klachten dat er in de woning drugs gedeald zou worden. Dezelfde dag werden ook zeven klanten aangehouden. Deze zijn verhoord op het politiebureau waarna ze zijn heengezonden. De politie trof in de woning verdovende middelen aan. Deze zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek verder voort.

Vernieling
WESTMAAS- De politie heeft maandagmorgen 4 augustus twee jongens uit Westmaas aangehouden van 17 en 16 jaar oud. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het vernielen van autospiegels. Dit gebeurde in de nacht van 16 op 17 augustus in verschillende straten in Westmaas. In totaal werden van 12 geparkeerd staande auto's de spiegels vernield. De jongens bekenden de vernielingen en zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Niets erin, niets eruit
HEINENOORD - Maandagmorgen, 4 oktober 2004 heeft de politie op de Carpoolplaats aan de Reedijk een 'Niets erin, Niets eruit'-controle gehouden. In totaal zijn 38 personenauto's gecontroleerd. 28 auto's waren in orde, in 9 auto's lag de buit voor het grijpen en i auto was niet afgesloten. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

Alcohol
OUD-BEIERLAND- Op de Papeweg is zondagavond 3 oktober een 37-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Zaterdagmorgen 2 oktober is een 37-jarige Rotterdammer op de Van Gendtstraat aangehouden omdat in beschonken toestand een auto bestuurde. De man blies op het bureau 425 ug/l en heeft een rijverbod voor enkele uren gekregen. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Ongeval
HEINENOORD - Vrijdagmiddag 1 oktober zijn twee meisjes, een 15-jarig meisje uit Oud-Beijerland en een 16-jarige meisje uit Heinenoord, gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen in de fietstunnel bij de Heinenoordtunnel. Het 15-jarige meisje moest plotseling remmen voor een voorligger en raakte deze licht aan het achterspatbord waardoor zij uit balans raakte en viel. Bij haar val nam ze haar 16-jarige buurvrouw mee. Beiden moesten voor behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza