Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 39
22/09 Controle
21/09 Brand
21/09 Snelheidscontrole
21/09 Duizend aangiften
19/09 Overleden
18/09 Dronken
18/09 Geweld
18/09 Mishandeling
18/09 Aanhouding
17/09 Ongeval
17/09 Ongeval
17/09 Brand
17/09 Alcohol

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controle
'S-GRAVENDEEL - Bij verkeerscontroles op de Strijenseweg, Smidsweg, Maasdamseweg en Trekdamseweg zijn op 22 september negen bekeuringen uitgedeeld. Zeven automobilisten/passagiers droegen geen gordel, een automobilist reed te snel en een bromfietser droeg geen helm.

Brand
'S-GRAVENDEEL - Een uitslaande brand heeft in de vroege ochtend van 21 september de recreatiezaal van het AZC aan de Kilweg te 's-Gravendeel in de as gelegd. De bewaking had de brand ontdekt. De brandweer is enkele uren bezig geweest met blussen en is enkele uren later teruggekeerd omdat de restanten bleven smeulen. Er zijn geen gewonden gevallen, mede omdat er geen bewoners in dit gebouw woonden. De Technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand in het houten gebouw.

Snelheidscontrole
KLAASWAAL- Tijdens een snelheidscontrole op de Oud-Cromstrijensedijk met de zogenaamde fotoradar hebben politieagenten 19 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 21 september 2004. In totaal werden 386 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

Duizend aangiften
DORDRECHT- De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 21 september 2004 de duizendste internetaangifte ontvangen. Vanaf 1 juni is het mogelijk om bij de Politie Zuid-Holland-Zuid aangifte te doen via internet (www.politie.nl/zuid-holland-zuid). In de eerste fase kon er van een zevental delicten, aangifte worden gedaan: diefstal van fiets, diefstal bromfiets, diefstal uit/vanaf een auto(autokraak), en naast vernieling in het algemeen ook speciaal vernieling aan openbare gebouwen, objecten van het openbaar vervoer en van vernieling van auto's. In augustus is daar winkeldiefstal bij gekomen. De internetaangifte heeft duidelijke voordelen voor het publiek, er kan 24 uur per dag aangifte worden gedaan, het is makkelijk en er zijn geen wachttijden!

Overleden
'S-GRAVENDEEL - Twee ambulances en een traumahelikopter zijn op de Leerambachtstraat ter plaatse gekomen bij de onwelwording van een 36-jarige vrouw. Dit gebeurde op 19 september omstreeks 08.00 uur. De inspanningen van de hulpverleners mochten niet meer baten. Het slachtoffer is overleden.

Dronken
STRIJEN - Een 28-jarige man uit Strijen is op 18 september op het Spui aangehouden. Hij had kort daarvoor in een horecagelegenheid aan het Spui een ruit vernield en zou de eigenaar in zijn gezicht hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten vonden de man even verderop. Hij was dronken en is voor de nacht ingesloten.

Geweld
'S-GRAVENDEEL - Een 38-jarige man uit 's-Gravendeel is op 18 september op de Zwingellaan aangehouden. Hij zou zijn vriendin en haar twee kinderen met de dood bedreigd hebben. Ook zou hij zijn vriendin mishandeld hebben. De man is na zijn aanhouding verhoord en in verzekering gesteld.
OUD-BEIJERLAND - Een 29-jarige man uit Oud-Beijerland is op 18 september op het politiebureau aan de Scheepmakershaven aangehouden. Even voor zijn aanhouding zou hij bij zijn vriendin op de Zoomwijcklaan haar keel hebben dichtgeknepen. Omstanders wisten hem te stoppen. Mogelijk was de man onder invloed van medicijnen en/of alcohol. Hij meldde zich zelf op het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 20-jarige man uit Oud-Beijerland is op 18 september op het Marktplein aangehouden. Agenten wilden daar juist een ruzie tussen enkele mensen sussen toen één van hen, de verdachte, plots een 34-jarige plaatsgenoot op zijn mond sloeg. De twee hadden eerder die avond al woorden gehad. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding
PUTTERSHOEK - Drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Oud-Beijerland en een 16-jarige jongen uit Puttershoek zijn op 18 september op de Laning aangehouden. Even daarvoor zouden ze twee mannen, een 20-jarige uit Puttershoek en een 19-jarige man uit Numansdorp op de Laning hebben mishandeld. De slachtoffers liepen daarbij bloedneuzen en diverse kneuzingen op. De vechtpartij zou zijn ontstaan na verkeerde opmerkingen die over en weer zouden zijn gemaakt. De vier verdachten zijn allen ingesloten.

Ongeval
HEINENOORD - Een 59-jarige vrouw uit Puttershoek is gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom reed. Dit gebeurde op 17 september op de provincialeweg N217. De vrouw verloor de macht over het stuur doordat ze - naar eigen zeggen - schrok van haar kat die bij haar in de auto zat. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoed werd dat ze rug- en nekletsel had, maar dit bleek later mee te vallen; ze had een gebroken vinger. Het is onbekend of de kat ook letsel opliep; het beestje is niet meer in of bij de auto aangetroffen.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 67-jarige man uit Oud-Beijerland is op 17 september gewond geraakt aan zijn been toen hij werd overreden door een auto. Dit gebeurde op de Zoomwijcklaan, waar het slachtoffer over de geopende motorkap van de auto gebogen stond. Plots reed de auto, waar problemen met de motor mee waren, een stuk naar voren. De 67-jarige is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Brand
STRIJEN - Een portocabin op een terrein aan de Handelstraat is op 17 september uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Doordat op het terrein nog mensen aan het werk waren, lijkt brandstichting niet voor de hand liggend. Er vielen geen gewonden.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een alcoholcontrole op de Beneden Oostdijk op 17 september leverde het volgende op. Een 40-jarige automobiliste uit Oud-Beijerland kreeg een rijverbod van drie uren. Een 47-jarige automobilist uit Oud-Beijerland een rijverbod van drie uren. Een 28-jarige Rotterdammer kreeg een rijverbod van een uur. Een 49-jarige man mocht een uur niet rijden.
MIJNSHEERENLAND - Een 48-jarige man uit Bleskensgraaf kreeg een rijverbod van een uur. Hij werd op de Raadhuislaan gecontroleerd. Op de provincialeweg N489 werd een 35-jarige man uit Goudswaard betrapt met teveel alcohol op. Hij kreeg een rijverbod van een uur.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza