Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 38
16/09 Controle
15/09 Ongeval
15/09 Niets erin, niets eruit
14/09 Diefstal
13/09 Aanrijding
13/09 Inbraak
13/09 Onenigheid
13/09 Ongeval
12/09 Aanrijding
12/09 Inbraak
12/09 Vervelend
11/09 Hakmes
11/09 Ongeval
11/09 Alcohol
10/09 Alcoholcontroles
10/09 Ongeval

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controle
ZUID-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Molendijk hebben politieagenten 19 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op donderdag, 16 september 2004, van 11.30 tot 12.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 62 voertuigen.
NUMANSDORP- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Burgemeester de Zeeuwstraat hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op donderdagmiddag, 16 september 2004, van 13.00 tot 14.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 597 voertuigen.

Ongeval
NUMANSDORP - Bij een ongeval heeft een 48-jarige fietser uit Numansdorp verwondingen aan zijn been opgelopen. Hij reed op woensdagmorgen 15 september 2004 over de Roerdompsingel in Numansdorp. Vanaf de andere kant kwam een auto met achter het stuur een 24-jarige vrouw uit Numansdorp. Zij passeerde een geparkeerde bestelbus in een bocht van de weg. Op dat moment botste de auto tegen de fiets en bleef een trapper van de fiets achter het voorscherm van de auto hangen. Hierdoor viel de 48-jarige.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND - Woensdagmorgen 15 september 2004 heeft de politie in de parkeergarage de Veilingpassage een 'Niets erin, Niets eruit'-controle gehouden. In totaal zijn 50 personenauto's gecontroleerd. 36 auto's waren in orde en in 14 auto's lag de buit voor het grijpen. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.
NUMANSDORP - Dinsdagmorgen 14 september 2004 heeft de politie op twee plaatsen in een Niets erin, Niets eruit controle gehouden. In totaal zijn er 20 personenauto's gecontroleerd op de carpoolplaatsen aan de Groene Kruisweg en Molendijk. 17 auto's waren in orde, bij drie auto's zat de radio er nog in. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Abbenbroek een 45-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij verduisterde op dinsdagmiddag 14 september 2004 een auto van een garagebedrijf aan de Ferrarilaan in Oud-Beijerland. De verdachte liep daar die middag de showroom in. De man vroeg een offerte en maakte een proefrit. Bij het bedrijf liet de 45-jarige een andere auto achter. De auto waarin hij een proefrit maakte zou voor zijn vrouw zijn. Helaas kwam de verdachte niet terug en bleek de achtergelaten auto gestolen in Rotterdam. In het begin van de avond volgde aanhouding van de verdachte nadat de aangever hem in de buurt van Spijkenisse zag rijden.

Aanrijding
's-GRAVENDEEL- Maandagmorgen 13 september is op de kruising van de Maasdamse weg met de Eerste Kruisweg een bromfietser aangereden. Een 46-jarige man uit Vlissingen sloeg rechtsaf en zag de hem tegemoet komende 16-jarige bromfietser uit Nieuw Beijerland die op het fietspad reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De jongen raakte gewond aan zijn been.

Inbraak
PUTTERSHOEK- In de nacht van zondag op maandag 13 september is ingebroken op een bouwterrein aan de Molendijk. Verschillende bouwketen werden opengebroken en doorzocht. De buit bestond uit een aantal portofoons.

Onenigheid
NUMANSDORP- Maandagmorgen 13 september is een 76-jarige man uit Numansdorp door een mannelijke medebewoner met een gieter geslagen. De 76-jarige man was de planten in het gebouw aan het verzorgen en zag dat een medebewoner ook zijn gieter aan het vullen was met de waterkraan van het gebouw aan de Tuindorpstraat. De 76-jarige man zei hier wat van, waarna onenigheid ontstond tussen beide mannen. De 76-jarige man werd meerdere malen met de gieter geslagen. Achteraf bleek dat de 76-jarige man zijn pink gebroken had en een snee boven zijn linkeroog had. De politie bekijkt deze zaak.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND- Op de Wilhelminastraat vond op 13 september een ongeval plaats tussen een scooter en een personenauto. De 17-jarige scooteraarster uit Gouda verleende geen voorrang aan de van rechts komende personenauto. De 56-jarige automobilist uit Mijnsheerenland vond het niet nodig om het deukje dat hij door de klap opliep door de verzekering te laten vergoeden, daar zijn auto oud is. De vrouw had last van haar rug maar wilde geen ambulancepersoneel naar haar klachten laten kijken. De vrouw bleek, na huisartsenbezoek, een hersenschudding en een gebroken rib door de klap en val opgelopen te hebben.

Aanrijding
MAASDAM- Op de Poldervaart is een 13-jarig meisje uit Maasdam geschept door een auto. Zij liep op de rijbaan en achter haar kwam een auto. De bestuurder van deze auto, een 57-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht claxoneerde toen hij haar inhaalde. Daarop liep het meisje gelijk naar het midden van de weg zonder te kijken. Vervolgens raakte de auto haar. Het meisje kwam er met wat schrammen en een pijnlijke heup vanaf.

Inbraak
HEINENOORD- Zondagavond 12 september werd de politie gebeld door een ongeruste buurtbewonder aan de Blaaksedijk Oost. Zij zag dat van een aangrenzende woning de ramen open stonden en dat er op diverse plaatsen in het hout beschadigingen aanwezig waren. Er bleek inderdaad ingebroken te zijn in de woning en bijna alle kamers waren doorzocht. Wat er precies gestolen is, is nog niet bekend omdat de bewoners op vakantie zijn.

Vervelend
PUTTERSHOEK - Agenten hebben een 19-jarige jongeman uit Rotterdam aangehouden. Ze zagen hem op zondag 12 september 2004 rond 00.50 uur op de Groeneweg in Puttershoek. Hij weigerde eerst naar de agenten te komen. Verder gaf de verdachte een valse naam op, liep weg en ging urineren. Hierna liep de 19-jarige de tuin van een woning in. Hierop volgde zijn aanhouding.

Hakmes
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 40-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Een getuige meldde op zaterdagmiddag 11 september 2004 de politie dat de verdachte met een hakmes zwaaide en liep te schreeuwen. Dat gebeurde bij het Marsmanplein in Oud-Beijerland. Agenten vonden daar de man en in zijn auto het hakmes. De verdachte ontkende dat hij had gezwaaid met het mes maar even in zijn handen had nadat hij wat pakte uit zijn auto.

Ongeval
WESTMAAS - Een 24-jarige automobiliste uit Numansdorp is gewond geraakt bij een ongeval. Zij had letsel aan haar gezicht. Een ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam. Ze moest in ieder geval een nacht ter observatie blijven. De vrouw botste met haar auto op de Stougjesdijk in Westmaas tegen een ander voertuig en haar auto kwam terecht schuin op een oprit van een woning. Het ongeval gebeurde op zaterdag 11 september 2004 rond 02.45 uur.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft het rijbewijs van een 48-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland ingevorderd. Agenten controleerden hem op zaterdagmiddag 11 september 2004 op de Bordewijkring in Oud-Beijerland. De blaastest wees zijn te hoge alcoholpromillage uit.

Alcoholcontroles
DISTRICT - In de Hoeksche Waard heeft de politie op diverse plekken het alcoholgebruik van de verkeersdeelnemers gecontroleerd. In totaal bliezen er 359 mensen. Agenten namen er drie mee naar het bureau. Een kreeg een rijverbod en voor twee anderen maakt de politie Proces-verbaal op. De controles gebeurden op vrijdagavond 10 september 2004 en gingen door tot in de nacht. De politie stond op de Maasdamseweg en Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel, Sportlaan in Maasdam en de Kwakscheweg in Oud-Beijerland.

Ongeval
's-GRAVENDEEL - Na een ongeval heeft de ambulance twee meisjes overgebracht naar een ziekenhuis. De ene die achterop zat voor controle en de bestuurster had last van haar heup en arm. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 10 september 2004 op de Smidsweg in 's-Gravendeel. Daar reed de brommer met de twee meisjes van 16 jaar uit Mookhoek en 's-Gravendeel hierop. Ze wilden afslaan naar de Korte Smidsweg. Op dat moment botste een personenauto tegen hen aan.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza