Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 37
10/09 Alcohol
09/09 Bedrijfsongeval
09/09 Ernstig ongeval
08/09 Aanrijding
07/09 Controle
07/09 Brand
07/09 Aanhouding
06/09 Dode man geïdentificeerd
06/09 Snelheidscontrole
06/09 Aanrijding
05/09 Aanhoudingen
05/09 Slagboom krom
05/09 Rijbewijs ingenomen
05/09 Vrouw overleden
04/09 Onrust in Strijen

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
STRIJEN - Een 47-jarige autobestuurder uit Strijen heeft een rijverbod van vijf uur gehad. Hij reed op vrijdag 10 september 2004 om ongeveer 00.15 uur over de Oud Bonaventurasedijk in Strijen. De blaastest wees uit dat de man een te hoog alcoholpromillage had.

Bedrijfsongeval
HEINENOORD - Bij een bedrijfsongeval bij een fabriek aan de Sluisenweg is een 45-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond geraakt. De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn benen bekneld in een machine. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en met beenletsel afgevoerd naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Ernstig ongeval
HEINENOORD - Donderdagmorgen 9 september is een 35-jarige motorrijder uit Heinenoord ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het Oosteinde. De motorrijder reed frontaal op een auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Westmaas nadat de laatste een aantal fietser inhaalde. Hierbij zag hij de motorrijder kennelijk over het hoofd. Het slachtoffer is met een spoedtransport overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend. De politie is dringend op zoek naar getuigen van dit ongeval, met name naar de jeugdige fietsers die door de automobilist ingehaald werden. Mogelijk zijn zij zo geschrokken van het ongeval dat zij direct na het ongeluk doorgefietst zijn. De politie wil graag in contact komen met hen om zo duidelijkheid te krijgen over de exacte toedracht van het ongeluk. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Woensdagmiddag 8 september is een 16-jarige jongen uit Heinenoord gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Oostdijk met de Jan van der Heijdenstraat. De jongen reed op de Oostdijk en verleende geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Oud-Beijerland. Hierdoor was een aanrijding onvermijdelijk. De jongen raakte gewond aan zijn hoofd, been en rug en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Controle
HOEKSCHE WAARD - Bij een bromfietscontrole heeft de politie 21 brommers gevonden die te snel konden. De politie hield de controle op dinsdag 7 september 2004. Agenten pikten de bromfietsers op in Heinenoord, 's-Gravendeel en Oud-Beijerland. Ze namen hen mee naar de controleplek. Naast de opgevoerde brommers schreef de politie onder andere bekeuringen uit voor het niet tonen van een bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs. Aan de controle deden ongeveer tien politiemensen mee.

Brand
'S-GRAVENDEEL - Maandag 6 september 2004 is brand geweest op het terrein van het asielzoekerscentrum in een voormalig was- en crèchegebouw. Het gebouw stond leeg en zou binnenkort gesloopt worden. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Het gebouw brandde volledig uit. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

Aanhouding
NUMANSDORP - De politie heeft op 7 september op de Bachstraat een 16-jarige jongen uit Numansdorp aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vernieling van een auto. Dit gebeurde op de Schubertstraat in Numansdorp begin augustus. Een spoiler werd afgebroken en diverse krassen werden aangebracht. De schade bedroeg bijna 1000 euro. De jongen wordt verhoord en de politie zet het onderzoek voort.

Dode man geïdentificeerd
'S-GRAVENDEEL- Het stoffelijk overschot dat op maandagmiddag 23 augustus 2004 in de haven van 's-Gravendeel werd aangetroffen, is geïdentificeerd. Een getuige die daar aan het werk was, zag het stoffelijk overschot drijven en waarschuwde de politie. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft onderzoek verricht en aan de hand van DNA kunnen bepalen dat het stoffelijk overschot afkomstig is van een vermist persoon. Het betreft een man uit 's-Gravendeel die sinds december 2001 werd vermist. De politie sluit uit dat er sprake is geweest van een misdrijf.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP- de politie heeft op maandag 6 september een snelheidscontrole gehouden aan de Burgemeester de Zeeuwstraat. In totaal werden 553 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 22 te hard. De hoogste gemeten snelheid was 67 kilometer per uur.

Aanrijding
'S-GRAVENDEEL- Een tweejarig jongetje uit 's-Gravendeel is maandagavond 6 september op de Schenkeldijk aangereden door een bedrijfsauto. Het kind stond op de stoep en zag aan de overkant van de straat zijn moeder. Hij rende direct de straat over en de 53-jarige bestuurder van de bedrijfsauto uit Puttershoek kon hem niet meer ontwijken.. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend wat het letsel precies is.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- Op de Zinkweg in Oud-Beijerland zijn op zondagavond 5 september een 17-jarige en een 19-jarige jongen, beiden afkomstig uit Rotterdam aangehouden. De twee hadden abri's vernield. De verdachten gaven een valse naam op en bleken in het bezit te zijn van valse identiteitspapieren. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Slagboom krom
DORDRECHT - Zondagmorgen 5 september zijn vier jongens van 17 en 18 jaar (drie uit 's Gravendeel, één uit Dordrecht) aangehouden omdat zij een slagboom van de Kiltunnel beschadigd hadden. De jongens hadden gezeten, gestaan en gesprongen op de slagboom, die hierdoor krom trok. Ze werden op heterdaad betrapt door medewerkers van de Kiltunnel en konden op hun aanwijzing aangehouden worden. Eén van de jongens, een 17-jarige jongen uit 's Gravendeel, droeg ook een mes bij zich. Hij deed hier afstand van.

Rijbewijs ingenomen
NUMANSDORP - Zondagmorgen 5 september is een 47-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij in beschonken toestand op de N487 reed. De man viel surveillerende agenten op door zijn rijgedrag. Toen zij hem lieten blazen, blies hij ver boven de streep en werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 1005 ug/l in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingetrokken. De man kan op een dagvaarding van justitie rekenen.

Vrouw overleden
OUD-BEIJERLAND - Zondagmorgen 5 september is een 75-jarige vrouw overleden toen zij vermoedelijk onwel werd in haar auto. De vrouw botste met haar auto tegen diverse obstakels op de Mariniersweg en de W. van Vlietstraat, waarschijnlijk veroorzaakt door haar gezondheidstoestand. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren. Dit bleek tevergeefs, de vrouw overleed ter plaatse.

Onrust in Strijen
STRIJEN - Zaterdagmorgen 4 september omstreeks 0.30 uur heeft de politie in de Molenstraat vier mannen aangehouden omdat zij zich baldadig gedroegen en agenten te lijf wilden gaan. Het gaat om een 28-jarige en een 21-jarige man en een 17-jarige en een 16-jarige jongen, allen uit Strijen. De 16-jarige jongen gedroeg zich dermate vervelend dat hij door inzet van diensthond Sjors tot bedaren gebracht moest worden en daarna aangehouden kon worden. Hij werd in zijn achterwerk gebeten. Het was vrijdagavond al enige tijd onrustig in het centrum van Strijen. Toen een agent een 25-jarige man uit Strijen aanhield vanwege baldadigheid omdat de man met kracht op een dienstauto sloeg, ging de 21-jarige Strijenaar de agent te lijf. In de commotie wist de 25-jarige te ontkomen, maar de 21-jarige kon wel aangehouden worden. Hierop werd besloten het centrum 'schoon te vegen'. Bij deze actie, waarbij meerdere eenheden van de politie betrokken waren, werden nog eens drie aanhoudingen verricht.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza