Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 36
02/09 Bromfietscontrole
02/09 Niets erin, niets eruit
31/08 Auto in brand
31/08 Alcohol
30/08 Ramen ingegooid
30/08 Fietser aangereden
30/08 Inbraak
30/08 Stalker
29/08 Belediging
29/08 Drugs bij feest
28/08 Verkeerscontrole
28/08 Vernieling
27/08 Aanrijding heftruck
27/08 Verkeerscontrole
27/08 Aanhouding

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- Op 2 september vanaf 07.00 tot 10.00 uur heeft GPF Oud-Beijerland een bromfietscontrole gehouden onder schoolgaande jeugd. In totaal werden 27 bromfietsen gecontroleerd waarvan er 9 niet in orde waren. 5 bromfietsen waren opgevoerd. 1 had geen gele plaat, 2 bromfietsers hadden geen certificaat en een bromfietser reed op het fietspad. De politie schreef ook 2 bekeuringen uit aan automobilisten die geen autogordel droegen.

Niets erin, niets eruit
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft op donderdag 2 september een 'Niets erin, niets eruit'actie gehouden in Zuid-Beijerland. Het gaat erom automobilisten erop attent te maken dat zij geen waardevolle spullen in het zicht in hun auto moeten leggen om autoinbraak te voorkomen. Bij het winkelcentrum aan de Gravind Sabinastraat zijn 34 voertuigen gecontroleerd. Er waren 18 auto's waarin spullen in het zicht lagen of die niet geheel afgesloten waren. De voertuigen kregen een kaartje met tips mee.

Auto in brand
HEINENOORD - Een auto is uitgebrand. Een getuige hoorde op dinsdagavond 31 augustus 2004 knallen en zag vanuit zijn woning dat er iets brandde. Op het doodlopende stuk van de Boonsweg in Heinenoord voor de vangrail rechts op een inrit van een boerderij stond de auto in brand. Onderzoek wees uit dat de eigenaar uit Capelle aan den IJssel zijn voertuig nog niet miste en binnenkort aangifte ging doen van diefstal.

Alcohol
NUMANSDORP - Agenten hebben na een ongeval een 58-jarige automobilist uit Numansdorp aangehouden. Hij botste op dinsdagavond 31 augustus 2004 met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig. Dat gebeurde op de havenstraat in Numansdorp. Uit de blaastest bleek dat de verdachte teveel alcohol op had.

Ramen ingegooid
NUMANSDORP - Maandagavond 30 augustus is een 34-jarige man uit Klaaswaal aangehouden op verdenking van het ingooien van ruiten van een woning aan de Koninginneweg. De man had een dag eerder onenigheid met de 31-jarige bewoner van deze woning gehad en wilde maandagavond verhaal halen. Omdat de bewoners al in bed lagen, lukte dit niet. Hierop besloot de man de ruiten in te gooien. Hij werd korte tijd later in zijn woonplaats aangehouden.

Fietser aangereden
OUD-BEIJERLAND - Maandagavond 30 augustus is een 67-jarige vrouw uit Oud-Beijerland gewond geraakt toen zij op een rotonde aan de Poortlaan aangereden werd door een auto, bestuurd door een 69-jarige man uit 's Gravendeel. De automobilist sloeg af op de rotonde en zag hierbij het slachtoffer over het hoofd. Deze kwam hierdoor ten val en liep een wond aan haar linkerarm en een pijnlijk been op. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van zaterdag op zondag 29 augustus is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Oostdijk. De eigenaar heeft hier maandag 30 augustus aangifte van gedaan. De inbreker(s) waren binnen gekomen door het slot van de personeelsingang te forceren. De buit bestond uit geld uit de gokautomaten en de kassa.

Stalker
'S-GRAVENDEEL- Maandagmorgen 30 augustus heeft de politie op de Van der Merckstraat een 26-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens stalking. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin stelselmatig te hebben lastiggevallen en te hebben bedreigd.

Belediging
OUD-BEIJERLAND- Op 29 augustus rond 02.30 surveilleerden twee politiemannen op het Marktplein. Toen ze langs een groep van ongeveer 30 jongeren liepen werd er een glas op het trottoir gegooid. Samen met aanwezige beveiligingsbeambten stuurde de politie de groep weg. Een 24-jarige man uit Nieuw Beijerland was blijkbaar hardhoors want hij bleef maar terug komen en zeurende opmerkingen tegen de politie maken. Toen begon hij te beledigen en hield de politie hem aan.Tijdens de aanhouding ging hij door met beledigen. Na zijn voorgeleiding uitte hij eveneens bedreigingen aan het adres van de politie.

Drugs bij feest
BINNENMAAS- Bij een feest in Binnenmaas zijn op 29 augustus zijn 10 mensen aangehouden. 7 personen hadden meer dan de gebruikershoeveelheid drugs bij zich, Twee mensen stonden buiten het terrein kaarten te verkopen, dat is verboden volgens de APV. 1 persoon is aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel tot vordering bij de toegangscontrole. Ongeveer 15.000 bezoekers bezochten het feest.

Verkeerscontrole
KLAASWAAL- Op de Smitsweg is ter bevordering van de verkeersveiligheid een technische controle gehouden van aanhangwagens. In totaal zijn 23 combinaties gecontroleerd. Er werden 16 overtredingen geconstateerd en er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven.

Vernieling
NUMANSDORP- Een politieman in burger zag op 28 augustus rond 22.15 uur twee jongens van 15 en 16 jaar tegen een verkeerspaal trappen. Ze zijn beiden door de agent aangehouden en de ouders zijn in kennis gesteld. De jongens krijgen een boete voor baldadigheid van 55 euro.

Aanrijding heftruck
OUD-BEIJERLAND- Op een bedrijfsterrein aan de Laurens JZN Costerstraat reed op 27 augustus rond 15.30 een bestuurder van een vorkheftruck tegen een 44-jarige vrouw uit Spijkenisse aan. De vrouw was, toen de politie ter plaatse kwam, aanspreekbaar. De 25-jarige bestuurder uit Mijnsheerenland had de vrouw te laat gezien en kon haar niet meer ontwijken. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeerscontrol
BINNENMAAS- Op 27 augustus tussen 10.30 en 16.00 uur is op verschillende locaties gecontroleerd op snelheid en het niet dragen van de autogordel. De politie controleerde in totaal 354 auto's en schreef 11 bekeuringen uit. 10 voor het niet dragen van de gordel en 1 voor te hoge snelheid.

Aanhouding
MAASDAM- In de Rijnstraat is op 27 augustus omstreeks 19.00 uur een 59-jarige man aangehouden. Hij had zijn vrouw geslagen en haar en zijn twee zonen de woning uitgezet. Toen de politie binnen kwam trof zij de man in dronken toestand aan. Toen de vrouw tegen de man zei dat ze aangifte ging doen ontstond er een vechtpartij tussen de man en twee politieagenten. De man is naar het politiebureau gebracht.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza