Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 35
27/08 Bedreiging
24/08 Aanhouding
24/08 Keuken in brand
24/08 Schuur in brand
24/08 Snelheidscontrole
24/08 Alcohol
23/08 Snelheidscontrole
23/08 Stoffelijk overschot gevonden
22/08 Vernieling
22/08 Alcohol
22/08 Niets erin, niets eruit
21/08 Achtervolging
21/08 Ongeval door alcohol
21/08 Dronken
21/08 Botsing
20/08 Huiselijk geweld
19/08 Diefstal

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland is op 27 augustus op last van de officier van justitie aangehouden in diens woning aan de Borderwijkring op verdenking van bedreiging van een 22-jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde op 22 augustus in een café aan de Havendam te Oud-Beijerland. De 23-jarige meende serieuze bedreigingen te moeten uiten aan het adres van de 22-jarige omdat de laatste eerder had voorkomen dat zijn bromfiets ongewenst eigendom werd van de broer van de bedreiger. De politie nam de dreigementen echter ook serieus. Hij is inmiddels ingesloten.

Aanhouding
STRIJEN- Op zaterdagavond 21 augustus heeft de politie een 24-jarige man uit 's-Gravenhage aangehouden in verband met een inbraak bij een horecagelegenheid aan de Boompjesstraat. Een tweede betrokkene had de benen genomen. Deze man, 42 jaar oud en afkomstig uit Strijen, is echter op 26 augustus rond 06.00 uur in zijn woning aangehouden.

Keuken in brand
's-GRAVENDEEL - Een keuken van een woning is uitgebrand. De rest van het huis aan de Vezelstraat in 's-Gravendeel liep schade op door rook en roet. Het vuur ontstond op dinsdagmiddag 24 augustus 2004. De vermoedelijke oorzaak is oververhitting van de droger. De brandweer haalde drie bewoners uit het pand evenals vijf huisdieren. De dierenambulance nam de twee honden en drie katten mee. Er raakte niemand gewond.

Schuur in brand
NIEUW-BEIJERLAND - Brand heeft schade aangericht aan een losstaande schuur. De brand begon op dinsdagmiddag 24 augustus 2004. In de schuur van een woning aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland stond een aantal witgoedapparaten. Waarschijnlijk begon de brand bij een droger. De 58-jarige bewoner was bezig met reparatie van dit apparaat. Op het moment dat de man was gaan eten begon de brand.

Snelheidscontrole
ZUID-BEIJERLAND - Bij een snelheidcontrole op de Molendijk zijn op 24 augustus tussen 09.30 en 12.30 uur 27 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 195 weggebruikers op hun snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Alcohol
HEINENOORD- Op dinsdagochtend, 24 augustus 2004, omstreeks 02.35 uur, is op de Oud Heinenoordseweg een 35 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Burgemeester de Zeeuwstraat hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmorgen, 23 augustus 2004, van 09.15 tot 10.45 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 434 voertuigen.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Beneden Oostdijk hebben politieagenten 134 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag, 23 augustus 2004, van 11.40 tot 14.40 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 2440 voertuigen.

Stoffelijk overschot gevonden
'S-GRAVENDEEL- Op maandagmiddag, 23 augustus 2004, omstreeks 17.20 uur, is in de haven van 's-Gravendeel aan de Havenweg een stoffelijk overschot aangetroffen. Een getuige die daar aan het werk was zag het stoffelijk overschot drijven en waarschuwde de politie. Het stoffelijk overschot heeft langere tijd in het water gelegen. De Politie Zuid-Holland-Zuid onderzoekt samen met de waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak.

Vernieling
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdagavond, 21 augustus 2004, omstreeks 22.30 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat er fietsen werden vernield aan het Weegje. Politieagenten troffen drie vernielde fietsen aan. Ook troffen de agenten drie jongens van 19 jaar uit 's-Gravendeel aan. Deze jongens ontkenden iets met de vernielingen te maken te hebben. De fietsen staan in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar benadeelden van de vernielde fietsen en eventuele getuigen. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
NIEUW-BEIJERLAND- Een 43 jarige man uit Spijkenisse is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op zondagavond, 22 augustus 2004, omstreeks 18.50 uur, op de pont naar Hekelingen. Een alerte getuige had de politie gebeld dat hij de man slingerend in een personenauto zag rijden richting de pont. Op de pont werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat een blaastest niet lukte is door een GGD arts bloed afgenomen van de verdachte. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel alcohol de verdachte heeft gedronken. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte niet in het bezit was van en rijbewijs. Vermoedelijk heeft hij nooit een rijbewijs gehad. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.
KLAASWAAL- Op zondagavond, 22 augustus 2004, omstreeks 19.40 uur, is op de Oud-Cromstrijensedijk WZ een 25 jarige man uit Numansdorp door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdag 21 augustus een zogenaamde niets erin, niets eruit controle gehouden. Dit gebeurde op het Vierwiekenplein. In totaal zijn 112 auto's gecontroleerd. Bij 46 auto's was een zichtbare buit aanwezig of was de auto niet goed afgesloten. Deze auto's hebben een briefje onder de ruitenwissers gekregen.

Achtervolging
STRIJEN- Op zaterdagavond 21 augustus heeft de politie een 24-jarige man uit 's-Gravenhage aangehouden. De politie kreeg rond 21.45 uur een melding dat er ingebroken was bij een horecagelegenheid aan de Boompjesstraat. Toen de politie hier kwam, vertelden twee getuigen dat er twee mannen in de richting van Het Spui waren weggerend. De agenten kwamen de verdachten snel op het spoor en sommeerden hen om te blijven staan. De mannen renden weg en vluchtten een café in. Een agente had één van de twee verdachten snel gevonden, maar hij nam vervolgens de benen. Er volgde een achtervolging. Pas aan de Boskade kon de man worden staande gehouden. De verdachte was zeer agressief en schopte en sloeg om zich heen. Ook uitte hij beledigende taal naar de agenten. Toen de agenten de verdachte naar de politiebus brachten, ging een groep jongeren zich met de aanhouding bemoeien. De jongeren waren agressief en weigerden om weg te gaan. Een agente werd door een jongeman beetgepakt. Door de dreigende situatie was de agente genoodzaakt om pepperspray in te zetten. De politie zette het Openbare Orde Team en drie hondengeleiders in om de rust te laten terugkeren. De verdachte is in verzekering gesteld. Later die nacht heeft de politie het plein aan de Molenstraat ontruimd. Hier stond een groep van zo'n 20 à 25 jongeren. Ze gooiden bierblikjes in de richting van een politieauto. Na diverse vorderingen van de politie dropen de meeste jongeren af. Een 19-jarige jongen uit Strijen bleef echter nog steeds staan en is op grond van de Algemene Politieverordening aangehouden. De jongen is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau.

Ongeval door alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 35-jarige man uit Oud-Beijerland is op zaterdagavond 21 augustus aangehouden. De man had een ongeval op de Beethovenlaan in Oud-Beijerland veroorzaakt. Vervolgens was hij doorgereden. Omdat de man als gevolg van de aanrijding een hoofdwond had opgelopen, is hij naar de dokterspost in Klaaswaal gereden. Hier trof de politie hem aan. De man moest voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Na de behandeling is de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politieagenten hebben hem laten blazen. Hij bleek behoorlijk veel alcohol te hebben gedronken. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Dronken
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus een 36-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man hield zich samen met een groep onnodig lang op aan het Vierwiekenplein. De politie heeft de dronken man meerdere malen gesommeerd om weg te gaan. Dit weigerde de man, die zich erg agressief gedroeg. Uiteindelijk is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man is een paar uur ingesloten geweest. Hij is met een boete van 220 euro naar huis gestuurd.

Botsing
NIEUW-BEIJERLAND- Op de Spuidijk heeft op zaterdag 21 augustus een zogenaamde kop-staart botsing plaats gevonden. Een 45-jarige vrouw uit Piershil reed over de N-217 en wilde linksaf de Spuidijk oprijden. Een 29-jarige man uit Tilburg die achter haar reed, zag te laat dat de vrouw afremde en reed bovenop zijn voorgangster. De 29-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een pijnlijke nek en een hoofdwond.

Huiselijk geweld
NUMANSDORP- Een 50-jarige man uit Rotterdam is op vrijdag 20 augustus aangehouden. De 48-jarige ex-vrouw uit Numansdorp heeft aangifte van mishandeling gedaan. De vrouw heeft als gevolg van de mishandeling een gebroken kaak opgelopen. De man is in verzekering gesteld.

Diefstal
STRIJEN- Donderdagavond 19 augustus is ingebroken in een bedrijfspand aan de Christiaan Huygensstraat. Even na 18.00 uur verlieten de personeelsleden het pand. Vlak hierna zijn vermoedelijk vier mannen het terrein op komen lopen. Ze zijn via de voordeur binnengekomen en hebben verschillende ruimtes opengebroken. De buit bestond uit geld.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza