Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 34
19/08 Inbraak bedrijf
19/08 Bromfietscontrole
18/08 Inbraak bedrijf
18/08 Stro in brand
18/08 Niets erin, niets eruit
18/08 Snelheidscontrole
18/08 Twee bekeuringen
17/08 Vernieling
17/08 Aanhoudingen
17/08 Geen rijbewijs
17/08 Rijden tijdens ontzegging
17/08 Aanhoudingen
17/08 Snelheidscontrole
17/08 Niets erin, niets eruit
16/08 Twee keer veel te hard
16/08 Inbraak bedrijf
16/08 Aanhoudingen
14/08 Vechtpartij
14/08 Mishandeling
13/08 Verkeerscontrole

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL- Donderdagavond 19 augustus is tussen 18.35 en 19.15 uur ingebroken in een bedrijf aan de Mijlweg. Terwijl het personeel zat te eten, zijn een vijftal personen met een negroïde uiterlijk het pand aan de voorzijde binnengegaan, nadat ze de deur hadden geforceerd. Binnen hebben ze verschillende sloten geforceerd en hebben ze verschillende laptops buit gemaakt. Toen de daders met de buit naar buiten liepen kwamen ze drie personeelsleden tegen die ze en passant nog hebben bedreigd. Daarna zijn ze er met een zwarte Golf vandoor gegaan in de richting van de N217. Een van de personeelsleden heeft ze nog achtervolgd, maar is hen uit het oog verloren. Ook de politie heeft een zoekslag gemaakt in de omgeving maar heeft echter niets meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Mensen met meer informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie donderdagavond op de Boezembaan en de Zinkweg een bromfietscontrole gehouden. Er zijn twee bekeuringen uitgedeeld,een voor te hoog vermogen en een voor ontbreken bromfietscertificaat.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 augustus 2004 is ingebroken in een bedrijf aan de Louis Pasteurstraat. Via een terrein van de buren en na het doorknippen van een tussenhek werd het terrein betreden. Na het forceren van een raam kon men binnenkomen. Gestolen zijn acht beeldschermen en een complete computer. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Stro in brand
HEINENOORD- Op de Molenweg raakten een hele partij strobalen in de brand. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 augustus 2004, omstreeks 13.30 uur. De brandweer besloot de strobalen gecontroleerd te laten uitbranden. De weg is daarop afgesloten. De strobalen waren rond 18.00 uur uitgebrand. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP- De politie heeft op woensdag 18 augustus een niets erin, niets eruit controle gehouden aan de Groene Kruisweg. In totaal werden 24 auto's gecontroleerd. Bij de helft van de auto's was een zichtbare buit te zien of was de auto niet goed afgesloten. Deze auto's hebben een briefje onder de ruitenwissers gekregen.

Snelheidscontrole
MIJNSHEERENLAND- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op woensdag 18 augustus een snelheidscontrole gehouden aan de Blaaksedijk. Er werden in totaal 155 voertuigen gecontroleerd. 24 mensen zijn geflitst en krijgen binnenkort een bekeuring wegens te hard rijden in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer per uur. Op dezelfde dag werd ook op de N-489 gecontroleerd. Van de 718 gecontroleerde voertuigen reden er zeven te hard.

Twee bekeuringen
MAASDAM- Een 18-jarige jongeman is op woensdag 18 augustus door de politie aangehouden. De politie zag de jongen op zijn bromfiets zonder helm rijden. Op de Merwedestraat lieten de agenten de bromfietser stoppen. In de tussentijd had de jongen snel zijn helm opgedaan. Vervolgens weigerde de jongen zijn naam op te geven. Hierop is de jongen aangehouden. Hij heeft twee bekeuringen gekregen: één wegens het niet dragen van de helm en één wegens het niet voldoen aan een vordering.

Vernieling
WESTMAAS- De politie is op zoek naar de daders van vernielingen aan personenauto's. In de nacht van maandag 16 augustus op dinsdag 17 augustus 2004 zijn van 12 geparkeerde personenauto's de spiegels vernield. Dit gebeurde in de Prins Willem Alexanderlaan (4 keer), de Roolaan (2 keer), de Margrietlaan (1 keer), het Haagje (1 keer) en het Mastland (4 keer). De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets weten of iets gezien hebben van de vernielingen worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen
'S-GRAVENDEEL- De politie heeft naar aanleiding van een incident op zaterdagavond 14 augustus de afgelopen dagen vier jongens uit 's-Gravendeel aangehouden. De jongens in de leeftijd van 16 tot en 18 jaar zijn met uitzondering van de jongste in verzekering gesteld. Een 37-jarige man uit 's-Gravendeel werd die zaterdagavond op de Havenstraat mishandeld door twee jongens. Het incident gebeurde bij de botsauto's op het kermisterrein. De broer van het slachtoffer werd door een van de twee daders met een zweepje geslagen, waarna een woordenwisseling volgde. Het slachtoffer viel op de grond en raakte in gevecht met één van de verdachten. De twee andere verdachten zijn zich ermee gaan bemoeien en hebben ook geschopt en geslagen. Het kermispersoneel heeft de jongens van het slachtoffer gehaald en een ambulance gebeld. Het slachtoffer heeft een gebroken scheenbeen opgelopen en moet geopereerd worden.

Geen rijbewijs
OUD-BEIJERLAND- Een 33-jarige man uit Zuid-Beijerland is aan de Koninginneweg staande gehouden op woensdagavond 18 augustus. Het voertuig van de man bleek niet verzekerd te zijn. Toen de agenten hiervoor een bekeuring wilde uitschreven, bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. De politie heeft hierop de auto van de man in beslag genomen.

Rijden tijdens ontzegging
'S-GRAVENDEEL- Een 51 jarige man uit 's-Gravendeel is bekeurd omdat hij op een bromfiets reed terwijl hij een rijontzegging had. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 17 augustus 2004, omstreeks 11.00 uur op de Havenweg. De man heeft een rijontzegging tot en met 2007. Hij verklaarde dat hij de bromfiets zou verkopen om niet meer in de verleiding te komen.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben op dinsdagmorgen, 17 augustus een 39 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie hield in dit onderzoek eerder een 19 en een 22-jarige man uit Oud-Beijerland en een 22-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland aan. De drie mannen en de vrouw worden verdacht van diefstal in vereniging gepleegd en openlijke geweldpleging. De politie startte van het weekend een onderzoek nadat op vrijdag 13 augustus een auto werd gestolen vanaf de Karel Doormanstraat. De 20-jarige eigenaar uit Zuid-Beijerland heeft aangifte van diefstal van zijn auto gedaan. Al gauw leidde het onderzoek in de richting van de verdachten. De Officier van Justitie heeft opdracht gegeven de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Alleen de 39 jarige verdachte zit nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Blaaksedijk West 66 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 17 augustus 2004, van 09.30 tot 12.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 515 voertuigen.

Niets erin, niets eruit
ZUID-BEIJERLAND- In het kader van het autoproject "niets erin, niets eruit" hebben politieagenten op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, ongeveer 20 voertuigen gecontroleerd in de Gravin Sabinastraat. Bij 12 voertuigen lag "buit"voor het grijpen. 1 voertuig was niet afgesloten terwijl er buit voor het grijpen lag. De eigenaar kwam tijdens de controle aanlopen en was stomverbaasd dat hij vergeten was zijn auto af te sluiten. Hij kon derhalve de actie van de politie wel waarderen. De overige eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.
KLAASWAAL- In het kader van het autoproject "niets erin, niets eruit" hebben politieagenten op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, ongeveer 16 voertuigen gecontroleerd in de Kerkstraat. Bij 8 voertuigen lag "buit"voor het grijpen. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.

Twee keer veel te hard
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole op de Langeweg ging een 24 jarige man uit Oud-Beijerland twee keer in de fout. Dit gebeurde op maandagavond, 16 augustus 2004. Op de heenweg reed de man met een snelheid van 119 km/uur langs de controlerende agenten. De maximumsnelheid is ter plaatse 80 km/uur. Op de terugweg reed hij met een snelheid van 141 km/uur langs de controle. Hij werd de tweede keer staande gehouden en raakte zijn rijbewijs kwijt. Tijdens de snelheidscontrole reden nog 10 andere bestuurders te snel en werden bekeurd. In totaal werden 135 voertuigen gecontroleerd.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- Op maandagavond, 16 augustus 2004, is tussen 17.30 en 23.00 uur, ingebroken bij een bedrijf aan de Chr. Huygensstraat. Nadat de voordeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Binnen werd een LCD computerscherm en een geldkistje gestolen. Het geldkistje werd buiten leeg aangetroffen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op maandag 16 augustus een 19 en een 22-jarige man uit Oud-Beijerland en een 22-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland aangehouden. De twee mannen en de vrouw worden verdacht van diefstal in vereniging gepleegd en openlijke geweldpleging. De politie startte van het weekend een onderzoek nadat op vrijdag 13 augustus een auto werd gestolen vanaf de Karel Doormanstraat. De 20-jarige eigenaar uit Zuid-Beijerland heeft aangifte van diefstal van zijn auto gedaan. Al gauw leidde het onderzoek in de richting van de verdachten. De Officier van Justitie heeft opdracht gegeven de verdachten buiten heterdaad aan te houden. De verdachten worden verhoord op het politiebureau.

Vechtpartij
OUD-BEIJERLAND- Op de Molendijk heeft zaterdag 14 augustus rond 02.00 uur een vechtpartij plaatsgevonden. Drie mannen, 20 (2x) en 19 jaar oud, hebben aangifte van mishandeling gedaan. Zij verklaarden na een woordenwisseling te zijn geslagen en geschopt door twee mannen. Een van die twee, een 20-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden door de politie. De andere man was verdwenen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt verder onderzoek in.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL- Zaterdagavond 14 augustus is een 37-jarige man uit 's-Gravendeel op de Havenstraat mishandeld door twee jongens. Het incident gebeurde bij de botsauto's op het kermisterrein. De broer van het slachtoffer werd door een van de twee daders met een zweepje geslagen, waarna een woordenwisseling volgde. Het slachtoffer werd vervolgens door de twee daders op verschillende plaatsen getrapt. Het kermispersoneel heeft de jongens van het slachtoffer gehaald en een ambulance gebeld. De man is met knieletsel in het ziekenhuis opgenomen. De politie stelt verder onderzoek in.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Vrijdag 13 augustus heeft de politie op de Beneden Oostdijk en de Randweg een verkeerscontrole gehouden gericht op snelheid en het gebruik van de gordel. Vijfenveertig personen kregen een proces verbaal wegens te hard rijden, 10 personen kregen een proces verbaal voor het niet dragen van de gordel.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza