Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 33
12/08 Dronken
12/08 Schoenen gestolen
10/08 Inbraak zwembad
10/08 Laagvliegende brommer
08/08 Letsel door jetski
08/08 Mishandeling
08/08 Inbrekers betrapt
08/08 Inbraak
07/08 Vernieling
07/08 Doorgereden na botsing
06/08 Dief aangehouden
06/08 Rij ontzegging

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Dronken
KLAASWAAL - Donderdagavond 12 augustus is een 22-jarige man uit Klaaswaal in de Beatrixstraat aangehouden omdat hij met teveel drank op, op zijn bromfiets reed. Op het politiebureau bleek dat de man 675 ug/l in zijn bloed had en dat het niet de eerste keer was dat hij met teveel drank op was gaan rijden. Eerder dit jaar was hij hier ook al op betrapt en toen was zijn rijbewijs ingenomen. De man reed dus ook zonder rijbewijs. Bovendien reed hij op een onverzekerde bromfiets. De bromfiets werd in beslag genomen tot de man aan kan tonen dat de bromfiets wel verzekerd is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoenen gestolen
NUMANSDORP - In de nacht van 11 op 12 augustus is een deel van de partij schoenen gestolen die in een container opgeslagen waren aan de Voltastraat te Numansdorp. De schade is nog onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak zwembad
MIJNSHEERENLAND- In een zwembad aan de Vrouwe Huisjesweg is op ingebroken. Dit gebeurde vermoedelijk tussen maandagavond en dinsdagochtend. Op dinsdag 10 augustus rond 13.30 uur is aangifte gedaan. Onbekenden kwamen binnen door diverse deuren te verbreken en een raam door te gooien. De buit bedraagt 3 porto's en laders, geld en badenkaarten . De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Laagvliegende brommer
NUMANSDORP - Een 17-jarige jongen uit Westmaas heeft zijn brommer moeten achterlaten bij de politie. Een politieman zag op dinsdagavond 10 augustus 2004 dat de brommer met hoge snelheid reed in de richting van Numansdorp. De brommer haalde een snelheid van zeker 90 kilometer per uur. Op de Rijksstraatweg zette de agent de tweewieler aan de kant.

Letsel door jetski
OUD-BEIJERLAND- Twee mannen uit Zwijndrecht zijn zondagmiddag 8 augustus gewond geraakt op het Spui. Zij waren daar aan het varen met een Jetski en een vlot, waarbij het vlot werd getrokken door de Jetski. Op een gegeven moment raakte het sleeptouw in de waterinlaat van de Jetski, waardoor deze stuurloos werd. Het vlot is vervolgens tegen de kant gebotst. De 18-jarige Zwijndrechtenaar liep hierbij een hoofdwond op en de 17-jarige Zwijndrechtenaar een ontwrichte enkel. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd en konden na behandeling weer naar huis.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 20-jarige inwoner van Oud-Beijerland heeft op 8 augustus in de vroege ochtend enkele klappen gekregen van een 19-jarige plaatsgenoot. Daarbij liep het slachtoffer lichte verwondingen in het gezicht op. Het gebeurde zonder aanleiding aan de Scheepmakershaven te Oud-Beijerland. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers betrapt
OUD-BEIJERLAND - In de vroege ochtend van 8 augustus kregen surveillerende agenten het verzoek om naar de Beneden Molendijk te Oud-Beijerland te gaan. Daar zouden drie personen lopen die veel interesse hadden in woningen en auto's. De agenten waren zeer snel ter plaatse en zagen inderdaad drie mannen rondlopen die voldeden aan het signalement. Zij zetten de achtervolging in, waarbij twee mannen wisten te ontsnappen. De melder, een 30-jarige man uit Klaaswaal, wist zelf een 20-jarige Hagenaar aan te houden. Even later kwam zijn eerste compaan, een 19-jarige man uit Rijswijk, zich aangeven op het politiebureau. Daar werd hij buiten heterdaad aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Door de snelle melding van de verdachte situatie is het bij een poging tot inbraak gebleven bij een woning aan de Beneden Molendijk. Daar werd behoorlijke schade aan de deur geconstateerd.

Inbraak
MAASDAM - Bij een horecabedrijf aan de Gatsedijk te Maasdam is in de nacht van 7 op 8 augustus een inbraak gepleegd. Daarbij is geld uit onder meer de kassa verdwenen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, de technische recherche doet sporenonderzoek.

Vernieling
STRIJEN - Zaterdagochtend 7 augustus zijn twee jongemannen uit Strijen van respectievelijk 20 en 28 jaar aangehouden op verdenking van vernieling vroeg in de ochtend van een grote ruit van een café aan de Molenstraat te Strijen. Zij beweerden dat ze in het café zijn gepest.

Doorgereden na botsing
KLAASWAAL - Een 55-jarige vrouw uit Klaaswaal is op 7 augustus in de middag in haar woning aan de Nassaustraat in die plaats aangehouden wegens doorrijden na een ongeval. Zij reed tegen twee geparkeerde auto's aan bij een supermarkt aan de Kerkstraat. Deze behoorden toe aan een 46-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Klaaswaal. Toen de eigenaar haar daarop aansprak reed zij weg. Op basis van het kenteken wist de politie haar op te sporen. Omdat zij teveel gedronken had, werd tevens haar rijbewijs ingevorderd.

Dief aangehouden
NIEUW-BEIJERLAND- Een 39-jarige Slowaakse man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op vrijdag 6 augustus aangehouden aan de Zuidzijdsedijk te Nieuw-Beijerland. De man wordt ervan verdacht een boiler te hebben gestolen bij een woning aan de Zuidzijdsedijk. De verdachte is in verzekering gesteld. Omdat de man illegaal in Nederland verblijft, zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Rij ontzegging
MIJNSHEERENLAND - Een 43-jarige Rotterdammer is vrijdagavond 6 augustus aangehouden op de A29 omdat patrouillerende agenten zagen dat hij caravan-kentekenplaten voerde. Bij controle bleek de man een rij-ontzegging te hebben en naar zijn zeggen voerde hij daarom deze - gestolen - kentekenplaten. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt; de kentekenplaten zijn in beslag genomen evenals de auto.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza