Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 32
05/08 Luchtdrukpistool
05/08 Brand
05/08 Alcohol
04/08 Botsing
03/08 Fietsers onderuit
03/08 Bromfietscontrole
01/08 Controle
01/08 Mishandeling
01/08 Meisje lastig gevallen
01/08 Zakkenrollers
31/07 Brokkenmaker
31/07 Glijbaan afgebrand
31/07 Ruzie

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Luchtdrukpistool
STRIJEN- Op donderdagavond 5 augustus heeft de politie een 13-jarige jongen uit 's-Gravendeel aangehouden. Dit vond plaats aan de Saturnusstraat. De jongen had met een luchtdrukpistool in de richting van een andere jongen geschoten. Het slachtoffer dat overigens niet gewond raakte, heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De politie heeft de 13-jarige jongen meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Het luchtdrukpistool is in beslag genomen.

Brand
PUTTERSHOEK- Bij een loods aan de Zijdewinde heeft op donderdagavond 5 augustus brand gewoed. Er was een enorme rook ontwikkeling. Een vrachtwagen die naast het pand stond, kon op tijd weggehaald worden. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 19-jarige automobilist uit Oud-Beijerland is op 5 augustus op de Ooststraat aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van vijf uren. Ook kon hij geen rijbewijs laten zien. Hij betaalde de boete van 480 euro direct.

Botsing
MIJNSHEERENLAND - Twee bromfietsers zijn op 4 augustus op de Achterweg bij een inhaalmanoeuvre tegen elkaar gebotst. Een 16-jarige bromfietser uit Mijnsheerenland raakte met zijn voorwiel het achterwiel van een 17-jarige plaatsgenoot. Beiden kwamen te val. De 17-jarige kreeg een harde klap op zijn hoofd en is met schaafwonden en beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 16-jarige liep alleen schaafwonden op. Beide bromfietsers droegen hun helm. Er was geen alcohol in het spel.

Fietsers onderuit
MIJNSHEERENLAND- Een echtpaar uit Goes is ten val gekomen nadat de sturen van hun fietsen in elkaar raakten. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 3 augustus 2004, omstreeks 15.30 uur, op de Vrouwe Huisjesweg. De 49 jarige vrouw liep een hoofdwond op en mogelijk een hersenschudding. Ze is per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam alwaar ze een nacht ter observatie moest blijven. Haar 50 jarige echtgenoot kwam met de schrik vrij. De fietsen raakten lichtbeschadigd.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 8 keer te hoog vermogen, 2 keer ten onrechte voeren van oranje platen, 1 keer voor niet goed werkende remmen en 1 keer inrijden bij een gesloten verklaring. De politieagenten hielden de controle op dinsdagavond, 3 augustus 2004 door heel de gemeente Oud-Beijerland.

Controle
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole op de Langeweg hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 1 bestuurder die geen autogordel droeg en 5 bestuurders die de maximumsnelheid van 80 km/uur overschreden. De agenten hielden de controle op maandagochtend, 2 augustus 2004. In totaal controleerden ongeveer 120 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/uur.
NUMANSDORP- Tijdens een snelheidscontrolecontrole dmv de zogenaamde laserpatrol op de Middelsluissedijk OZ en de Provincialeweg N 487 hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De agenten hielden de controle op maandag, 2 augustus 2004 van 11.30 tot 13.00 uur. In totaal controleerden ongeveer 198 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid op de Provincialeweg N 487 bedroeg 117 km/uur en op de Middelsluissedijk OZ 79 km/uur.

Mishandeling
KLAASWAAL- Twee mannen uit Rotterdam van 25 en 54 jaar zijn door politieagenten aangehouden wegens zware mishandeling. Dit gebeurde op maandagavond, 2 augustus 2004, omstreeks 20.45 uur, op de Kloosterweg. De menner van een paard en wagen, een 43 jarige man uit Oud-Beijerland, werd van de bok getrokken en kreeg zodanig schoppen en klappen van de verdachten dat hij hoofdletsel, gebroken ribben en een ingeklapte long opliep. Hij is per ambulance overgebracht nar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Ook een passagier, een 21 jarige vrouw uit Strijen werd van de bok getrokken. Zij liep een hoofdwond op en had door de val last van haar rug. De onenigheid ontstond toen de verdachten met een personenauto vrij hard kwamen aanrijden. De menner gaf met gebaren aan dat ze zachter moesten rijden. Toe de auto daarop vlak langs het rijtuig reed, gaf de menner een klap met de zweep op de auto. Daardoor ontstond een kras op de auto van de mannen. Zij gingen daarop verhaal halen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Meisje lastig gevallen
WESTMAAS- Op zondagmiddag 1 augustus is een 6-jarig meisje uit Westmaas lastig gevallen door een man. Het meisje fietste over de Munnikendijk toen ze door een wat oudere man werd aangesproken en lastig gevallen. De man is weggereden in de richting van Mijnsheerenland. Het signalement van de man luidt: man met veel rimpels en een lange snor, droeg een t-shirt met bruine strepen en een spijkerbroek, droeg bruine schoenen met veters, de man reed op een rood/zwarte bromfiets cq motor en droeg een rood/zwarte helm. De politie zoekt mensen die iets hebben gezien van dit voorval en/of het signalement van deze man herkennen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt vragen naar de dagcoördinator in Oud-Beijerland.

Zakkenrollers
OUD-BEIJERLAND- Een aantal mensen zijn vorige week beroofd van hun portemonnee. Dit is bij twee verschillende supermarkten in de Oud-Beijerland gebeurd. De slachtoffers werden aangesproken door een jongeman. Vervolgens werd de portemonnee uit de tas meegenomen. De politie waarschuwt mensen om extra goed op uw portemonnee te letten. Draag uw schoudertas met de sluiting aan de kant van uw lichaam en houdt uw boodschappentas altijd in de gaten.

Brokkenmaker
OUD-BEIJERLAND - Een 67-jarige man uit Oud-Beijerland is op 30 juli op de Koninginneweg aangehouden. Op de Koninginneweg reed hij eerst de bossages naast de weg in om vervolgens verderop een verkeerszuil omver te rijden. Omstanders wisten de man staande houden, totdat de politie kwam. Die hield hem aan en vorderde zijn rijbewijs in. Doordat de man niet kon meewerken aan een ademanalyse is hem een bloedproef afgenomen. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van 12 uren.

Glijbaan afgebrand
OUD-BEIJERLAND - Onbekenden hebben op in de nacht van 30 op 31 juli 31 juli een glijbaan op een speeltuintje aan de Oostdijk in brand gestoken. Deze ging helemaal verloren. De brandweer heeft de brand geblust.

Ruzie
STRIJEN - Een 53-jarige vrouw uit Strijen is op 31 juli op de Molenstraat aangehouden, nadat zij de bril van haar 30-jarige buurvrouw van haar gezicht had geslagen. De verdachte was geïrriteerd geraakt, omdat de 30-jarige verfrommel op de stoep niet had opgeveegd. De echtgenoot van de 30-jarige was een dag eerder begonnen met verf van zijn dakgoot afkrabben en de verfresten waren nog niet opgeruimd. In de woordenwisseling die tussen de buurvrouwen ontstond, kwam een bezemsteel tegen het been van de 30-jarige aan en sloeg de 53-jarige met vlakke hand de bril van het gezicht van de 30-jarige. Het slachtoffer liep naast een pijnlijk been geen verder letsel op. De bril raakte beschadigd. De 53-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza