Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 31
29/07 Controle openbare orde
29/07 Controle recreatie
29/07 Alcohol
27/07 Verkeerscontrole
27/07 Niets erin, niets eruit
27/07 Tasjesdief
27/07 Alcohol
26/07 Graafmachine gestolen
26/07 Niets erin, niets eruit
25/07 Alcohol
25/07 Vernieling
24/07 Snelle redding
24/07 Botsing
24/07 Skelter
24/07 Aanhouding
23/07 Verkeerscontrole
23/07 Ruzie

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controle openbare orde
OUD-BEIJERLAND - Bij een surveillance te voet door het park De Laning in Oud-Beijerland op 29 juli in de middag troffen agenten een 24-jarige wildplasser uit Oud-Beijerland aan en een 21-jarige man uit dezelfde plaats met aangebroken blikjes bier. Beiden zijn daarop bekeurd op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Controle recreatie
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft een controle openbare orde gehouden bij het recreatieterrein aan de Binnendijkte Maas te Mijnsheerenland op 29 juli. Dit gebeurde te voet en met de surveillanceboot. Er bleken geen drugs in het zwembad te worden gebruikt. Jongelui die bier nuttigden op de speelweide werden daarop aangesproken omdat dit verboden is volgens de huisregels en gooiden deze direct in de afvalbak. Het bleef bij een waarschuwing deze keer. Twee eigenaren van snelle motorboten werden gewaarschuwd omdat zij geen zwemvesten aan boord hadden. Twee vissers kregen een bekeuring omdat zij niet in het bezit waren van een sportvisakte. De jeugd die op een steiger lag te 'hangen', werd zonder problemen weggestuurd.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een rijverbod van drie uur heeft een 31-jarige autobestuurder uit Capelle aan den IJssel gehad. Hij reed op woensdagavond 28 juli 2004 over de Admiraal Helfrichsingel in Oud-Beijerland. Agenten controleerden hem daar en merkten het te hoge alcoholpromillage bij de verdachte.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 37 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 32 keer het niet dragen van de autogordel, 3 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en 2 keer wegens het overschrijden van de doorgetrokken streep. De agenten hielden de controle op dinsdag 27 juli 2004, van 08.30 tot 16.00 uur, op de Beneden Oostdijk, de Langeweg en de Stougjesdijk. In totaal werden ongeveer 448 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur.

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP- In het kader van het autoproject "niets erin, niets eruit" hebben politieagenten op dinsdagavond, 27 juli 2004, aan de Rijkshaven ongeveer 43 voertuigen gecontroleerd. Bij 12 voertuigen lag "buit" voor het grijpen. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.

Tasjesdief
OUD-BEIJERLAND - Dinsdagmiddag 27 juli 2004 is een 76-jarige vrouw uit Numansdorp op de Oost-Voorstraat beroofd van haar tas. De vrouw liep tussen 14.15 en 14.30 uur met twee andere vrouwen in deze straat toen zij plotseling haar tas miste. Omdat de vrouw niets gemerkt heeft van de beroving, kon zij ook geen beschrijving geven van een verdachte. Wel was het opvallend dat zij, kort vóór zij haar tas miste, een circa 40-jarige vrouw hard bij haar weg zag lopen. Deze vrouw had halflang steil, donker haar, een beige vest over haar arm en in het gezelschap van een klein kind van circa 6 jaar. Mogelijk heeft deze vrouw te maken gehad met of is getuige geweest van het ontvreemden van de tas. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze beroving of mensen die mogelijk zelf ook slachtoffer zijn van een dergelijke beroving. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagochtend, 27 juli 2004, omstreeks 01.00 uur, is op de Steenenstraat een 18 jarige jongen uit Zuid-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

Graafmachine gestolen
MAASDAM- Vanaf de Zuiddijk is tussen 25 en 26 juli 2004 een kleine graafmachine weggenomen. De machine stond op een eigen terrein op een berg grond en was afgesloten. De graafmachine is van de berg grond afgereden en op de weg ingeladen.

Niets erin, niets eruit
PUTTERSHOEK- In het kader van het autoproject "niets erin, niets eruit" hebben politieagenten op maandagavond, 26 juli 2004, ongeveer 46 voertuigen gecontroleerd. Bij 14 voertuigen lag "buit"voor het grijpen. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Op de N217 in Mijnsheerenland heeft de politie een 32-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel aangehouden. Hij reed daar op zondag 25 juli 2004 rond 03.50 uur. De man had een te hoog alcoholpromillage. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Omdat hij een paar keer tegen een auto trapte hebben agenten een 24-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De auto passeerde op zondag 25 juli 2004 rond 00.50 uur een groep op de Havendam in Oud-Beijerland. De verdachte ging niet opzij maar schopte tegen het voertuig.

Snelle redding
PUTTERSHOEK - Door snel ingrijpen is een hond gered. De border collier wandelde samen met zijn eigenares en een andere hond op zaterdagochtend 24 juli 2004 bij de Oosthavenzijde in Puttershoek. De hond sprong hierbij de rivier de Oude Maas in mar dreef af door de stroming. De vrouw waarschuwde de meldkamer. Daar gaf men de melding door aan Rijkswaterstaat die direct de rivier opging met een boot. De mensen van Rijkswaterstaat haalden het dier uit het water en brachten deze aan wal voor hereniging met zijn eigenares.

Botsing
STRIJEN - Bij een ongeval tussen een motor en fiets is de 42-jarige fietsster uit Strijen gewond geraakt. Zij had letsel aan haar hoofd. Het ongeval gebeurde op zaterdagmiddag 24 juli 2004 bij de Trambaan in Strijen. De vrouw stak bij een kruising de Trambaan over. De 31-jarige motorrijder uit Strijensas botste tegen de 42-jarige. De ambulance bracht de vrouw naar een ziekenhuis in Dordrecht.

Skelter
OUD-BEIJERLAND - Een politieman heeft voor de diefstal van een skelter twee jongens van 13 jaar aangehouden. De eigenares van de skelter meldde de politie op zaterdagmiddag 24 juli 2004 dat deze voor een winkel in het centrum van Oud-Beijerland stond. Dat klopte. Na onderzoek kwam de agent de twee jongens uit 's-Gravenhage en Oud-Beijerland die de skelter hadden neergezet tegen op de Passage. De skelter was een dag eerder gestolen.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 45-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden dankzij hulp. Agenten stelden op zaterdagavond 24 juli 2004 een onderzoek in naar een woninginbraak op de Croonenburgh in Oud-Beijerland. Agenten gaven het signalement van de verdachte door aan jongeren die in de buurt waren. En dat met succes want zij kwamen de 45-jarige tegen in het park waarna politiemensen hem aanhielden.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - Bij een controle op recreatieverkeer heeft de politie 21 bekeuringen uitgedeeld. De politie sloot op vrijdag 23 juli 2004 een deel van de parkeerplaats langs de rijksweg A29 bij Numansdorp af voor de controle. Het Korps Landelijke Politiediensten hielp bij de controle met een speciale oplegger en technische controleurs. Twee motoragenten haalden het recreatieverkeer van de snelweg en bracht hen naar de parkeerplaats. Brandweerlieden uit Cromstrijen keken naar de brandveiligheid en waarschuwden mensen als gascomforts van caravans niet in orde waren. Wegenwachters hielpen mensen kleine defecten te verhelpen. In geval van overbelading namen mensen direct maatregelen. De bekeuringen waren onder andere voor verkeerde kentekenplaten, te hoge lading, geen goede spiegel en verlopen APK. Er deden ongeveer twintig mensen mee aan de controle.

Ruzie
OUD-BEIJERLAND - Na een ruzie heeft de politie een 39-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Een 48-jarige man uit Mijnsheerenland deed aangifte tegen de verdachte. Op vrijdagavond 23 juli 2004 wilde hij parkeren in de parkeergarage aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. Ook de verdachte wilde dat. De twee kregen onenigheid over een vrije plek. De 39-jarige bekende dat hij de 48-jarige had geslagen hierbij.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza