Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 30
23/07 Alcohol
22/07 Alcohol
20/07 Dierenmishandeling
20/07 Aanhoudingen
20/07 Niets erin, niets eruit
19/07 Snelheidscontrole
19/07 Rake klappen
19/07 Belediging
17/07 Alcohol
17/07 Slecht weer
17/07 Snelheidsmaniak

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 24-jarige automobilist uit Oud-Beijerland heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op vrijdag 23 juli 2004 rond 01.40 uur over de Wiardi Beckmanstraat in Oud-Beijerland en botste daar tegen in ieder geval twee andere auto's. De verdachte reed door. De politie stelde een onderzoek in en vonden de man bij de Koninginneweg waar ze hem aanhielden. Hij was onder invloed van alcohol. De auto stond op de Titus Brandsmastraat. Een bergingsvoertuig haalde de auto weg.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Donderdagmorgen 22 juli is een 35-jarige man uit Barendrecht aangehouden omdat op de Stougjesdijk hij met teveel drank op achter het stuur zat. Bij controle op het politiebureau bleek de man inderdaad te diep in het glaasje gekeken te hebben, hij blies 335 ug/l. Hij heeft een rijverbod van 2 uren gekregen.

Dierenmishandeling
MAASDAM- Een schaap is zodanig mishandeld dat het moest worden afgemaakt. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 20 juli 2004, in een weiland aan de Polderdijk. Het schaap is vermoedelijk in de nacht door een nog onbekend persoon mishandeld. Het perineum (het gedeelte tussen het geslachtsdeel en de anus) was vermoedelijk met een mes doorgesneden en de darmen hingen eruit. Een dierenarts heeft het dier laten inslapen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader(s). Getuigen die iets van de mishandeling gezien hebben of iets weten worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Aanhoudingen
'S-GRAVENDEEL- Op dinsdagmorgen, 20 juli 2004, is een 18 jarige jongen uit 's-Gravendeel aangehouden wegens een auto-inbraak. De inbraak vond plaats op 13 juli 2004. De verdachte stal uit een geparkeerde auto aan het Schenkeltje een mobiele telefoon. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij ontkent vooralsnog elke betrokkenheid. De politie zet het onderzoek voort.
HEINENOORD- Op dinsdagmiddag, 20 juli 2004, is een 37 jarige man uit Middelburg aangehouden wegens auto-inbraak. De man wordt er van verdacht dat hij op 15 juli 2004, heeft ingebroken in een vrachtauto welke stond geparkeerd aan de Nijverheidsweg. Uit de auto werd een navigatiesysteem gestolen. De verdachte meldde zich vrijwillig aan het politiebureau. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Niets erin, niets eruit
STRIJEN- In het kader van het autoproject "niets erin, niets eruit" hebben politieagenten op dinsdagavond, 20 juli 2004, ongeveer 80 voertuigen gecontroleerd. Bij 33 voertuigen lag "buit"voor het grijpen. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND- Op maandag, 19 juli 2004, van 10.15 tot 13.15 uur, heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Langeweg. In totaal werden 724 auto’s gecontroleerd. Hiervan reden er 16 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer per uur.

Rake klappen
NUMANSDORP- Bij een ruzie in de Rozenlaan zijn diverse klappen gevallen. Een 65 jarige man uit Numansdorp werd door politieagenten aangehouden als verdachte van mishandeling. Dit gebeurde op maandagmiddag, 19 juli 2004, omstreeks 17.00 uur. De ruzie heeft een voorgeschiedenis. De verdachte kwam op de fiets langs en tikte met zijn hand op zijn voorhoofd toen hij een 63 jarige buurtgenoot zag waar hij enige tijd geleden ruzie mee had gehad. Zijn 28 jarige buurman zag dit en riep de scheldnaam van de verdachte. Deze begon direct terug te schelden. De vrouw van een 63 jarige buurtgenoot ging naar de verdachte om een en ander uit te praten. De vrouw werd door de verdachte bij haar arm gepakt. Dit werd gezien door de 63 jarige man die kwaad werd en de verdachte te lijf ging. Er vielen over en weer klappen. Omstanders haalden de twee uit elkaar. Enige tijd later ging de verdachte naar de woning van de 63 jarige man om de zaak uit te praten. Dit werd niet op prijs gesteld en weer volgde een vechtpartij waar over en weer klappen vielen. De 63 jarige man liep een bloedende lip en enkele schaafwonden op en deed aangifte. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Belediging
OUD-BEIJERLAND- Een 34 jarige vrouw uit Puttershoek is aangehouden wegens belediging van een politieagent. Dit gebeurde op maandagavond, 19 juli 2004, omstreeks 19.25 uur op de Havendam. De vrouw kreeg een bekeuring voor het parkeren zonder vergunning op een parkeerplaats voor vergunninghouders. Ze vond het nodig om de agente te beledigen. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden.

Alcohol
GOUDSWAARD - Zaterdagmorgen 17 juli is een 31-jarige man uit Piershil op de Molendijk aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij heeft een rijverbod van 4 uren gekregen.

Slecht weer
HOEKSCHE WAARD - Zaterdagavond 17 juli was er korte tijd sprake van uitzonderlijk slecht weer in de regio. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan, wel was er behoorlijk wat stormschade. In Numansdorp kwam een boom op het dak van een pas gerestaureerde woning aan de Middelsluissedijk OZ. Ook op de Fortlaan waaide een boom om. Eén woning aan de Hoflaan in Mijnsheerenland kwam als gevolg van de hevige regenval blank te staan.

Snelheidsmaniak
HEINENOORD - Zaterdagavond 17 juli is een 22-jarige man uit Oud-Beijerland zijn motorfiets én zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met ruim 130 km/u (gecorrigeerde snelheid) over de N217 reed. Dit terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/u is.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza