Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 29
15/07 Verdacht
13/07 Snelheidscontrole
13/07 Noodlottige val van trap
12/07 Billen bijter
12/07 Controle
12/07 Alcohol
12/07 Aanrijding
11/07 Hennep
11/07 Rumoerig
11/07 Aanhoudingen
10/07 Alcohol
10/07 Alcohol
10/07 Niets erin, niets eruit
10/07 Aanhoudingen

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verdacht
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 juli een 26-jarige vrouw uit Vlissingen en een 37-jarige man uit Middelburg aangehouden. Agenten zagen op de provinciale weg bij Mijnsheerenland een auto zeer langzaam rijden. De agenten lieten de auto stoppen en de bestuurster vertelde hen dat ze de weg kwijt was. Een man seinde later de politie in dat hij een verdachte auto meerdere malen over de Blaaksedijk had zien rijden. De auto was vervolgens de rijksweg opgereden. Enige tijd later werd de auto op de rijksweg A-29 aangetroffen. Ter hoogte van Den Bommel (Goeree Overflakkee) kon de auto tot stoppen worden gebracht. De vrouw gedroeg zich erg nerveus. Ook hadden de man en vrouw tegenstrijdige verhalen. In de auto werd inbrekers gereedschap gevonden. De politie heeft de twee aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Snelheidscontrole
STRIJEN- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Schelpweg hebben politieagenten 19 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 13 juli 2004. In totaal werden 247 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

Noodlottige val van trap
STRIJEN- Een 49 jarige man uit Strijen is overleden na een val van een trap in zijn woning. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 13 juli 2004 in de Irenestraat. De man werd zwaar gewond onder aan de trap aangetroffen door zijn zoon. Personeel van de ambulancedienst kreeg assistentie van personeel van de traumahelikopter om het slachtoffer te stabiliseren. Hij werd met een hersentrauma per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, waar hij in de loop van woensdagochtend 14 juli 2004 overleed.

Billen bijter
'S-GRAVENDEEL- Op de Hiesveltstraat is een vrouw uit 'S-Gravendeel (leeftijd onbekend) in haar billen gebeten door een hond. Ze wilde op bezoek bij haar moeder. Toen ze een huis passeerde waarvan de voordeur openstond liep er een hond naar buiten die haar in de billen beet. De eigenaar van de hond zag dat en haalde de hond naar binnen. Toen de vrouw die gebeten was even later van haar moeder vandaan kwam zag ze dat de deur weer openstond. Bang dat de hond nog meer mensen zou bijten belde ze de politie. De politie gaat een gesprek aan met de hondenbezitter.

Controle
ZUID-BEIJERLAND- Op maandagochtend, 12 juli 2004, tussen 09.45 en 11.45 uur op de Molendijk een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 109 passerende voertuigen reden er 18 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur.
NUMANSDORP- Op maandagmiddag, 12 juli 2004, tussen 12.00 en 15.00 uur op de Burgemeester de Zeeuwstraat een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1150 passerende voertuigen reden er 28 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur.

Alcohol
STRIJEN- Op maandagavond, 12 juli 2004, omstreeks 21.10 uur, is een 32 jarige man uit Strijen op de Noordstraat aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij meten dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

Aanrijding
NUMANSDORP- Op de Wethouder van der Veldenweg vond op 12 juli omstreeks 08.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 30-jarige automobilist uit Den Bommel reed over de Industriestraat in de richting van de Middelsluissedijk. Op het moment dat hij de Wethouder van der Veldenweg over wilde steken kwam hij in botsing met een automobiliste uit Numansdorp die van links uit de richting van de Middelweg kwam. De 30-jarige negeerde de haaientanden op de weg. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd zij had pijn in haar borst door een klap op het stuur. De auto van de vrouw raakte total loss.

Hennep
PIERSHIL- Tijdens surveillance op 11 juli omstreeks 21.30 uur roken twee agenten een scherpe henneplucht bij een woning aan de Sluisjesdijk. Ook zagen zij op een dakraam folie zitten. Toen de politiemannen aanbelden deed een 35-jarige man uit Spijkenisse de deur open. De man vertelde aan de politie dat hij de aangrenzende garage aan de woning huurde maar dat hij geen toegang had. De politie besloot toen de deur van de garage te forceren. Tijdens het forceren zagen zij dat er nog meer personen binnen waren. Bij het openen van de deur kwam er een nog sterkere hennepgeur de politie tegemoet. Er werden geplukte henneptoppen van in totaal 4 planten in een kelder gevonden net als een werkende hennepkwekerij. Ook werden op zolder diverse kasten aangetroffen waar men kleine plantjes in kweekt, deze kasten waren leeg. Er lag allerlei gereedschap om toppen mee te knippen. De drie in het pand aanwezige mannen zijn aangehouden. Ze zijn 31, 35 en 40 jaar en komen allen uit Spijkenisse. Alles in beslag genomen.

Rumoerig
'S-GRAVENDEEL- Drie jongens en een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli bekeurd wegens het maken van nachtrumoer. Op het terrein van een school aan de Vlasakker was een stereotoren in brand gestoken. Toen de politie hier polshoogte kwam nemen, troffen ze niemand meer aan. Verderop troffen de agenten de vier jeugdigen aan die zeer luidruchtig waren. Nadat de bekeuringen waren uitgeschreven, werden de vier gesommeerd om te vertrekken.

Aanhoudingen
'S-GRAVENDEEL- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli vier mannen uit 's-Gravendeel aan de Kilweg aangehouden. De mannen zouden ruzie hebben gemaakt bij een uitgaansgelegenheid aan de Hendrik Hamerstraat. Een van de mannen zou hier een vrouw hebben lastig gevallen. Buiten zetten de vechtpartij zich voort en hierbij zou gedreigd zijn met een mes te steken. De verdachten zijn ingesloten.

Alcohol
HEINENOORD- Een 42-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 juli aangehouden. Dit vond plaats op de provinciale weg N-217. De man bleek veel te veel alcohol (2,7 promille) op te hebben om nog te kunnen rijden. De man heeft een rijverbod van vier uur en een boete van 500 euro gekregen.
NUMANSDORP- Een 21-jarige man uit Numansdorp heeft op 10 juli een rijverbod van zes uur gekregen omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten lieten de man op de Volgerlandseweg stoppen in verband met een alcoholcontrole.
OUD-BEIJERLAND- Een 18-jarige man uit Oud-Beijerland in op zondagmorgen 11 juli door de politie aangehouden. De man reed met zijn bromfiets over de Zinkweg. Agenten lieten de man blazen. Hieruit bleek dat de man veel te veel had gedronken. De man heeft een rijverbod van zes uur gekregen.

Alcohol
PUTTERSHOEK- Een 46-jarige man uit Hantumhuizen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 juli aangehouden. Dit gebeurde aan het Schouteneinde. De man viel de politieagenten op omdat hij met zijn fiets over de weg slingerde. De agenten lieten de man stoppen en verzochten hem te blazen. Uit de ademtest bleek dat de man behoorlijk veel alcohol op had. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdag 10 juli een niets erin, niets eruit actie gedaan in de wijk Poortwijk. Auto's werden gecontroleerd op een zichtbare buit. Tevens werd gekeken of de auto's goed waren afgesloten. In totaal zijn 42 auto's gecontroleerd. Hiervan was er bij 17 auto's een zichtbare buit aanwezig en twee auto's waren niet afgesloten.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft de afgelopen tijd in totaal zeven minderjarige jongens aangehouden. De jongens worden verdacht van diefstal uit kluisjes in een scholengemeenschap in Oud-Beijerland. Uit de kluisjes werden onder meer geld, gsm's en discmans gestolen. Tevens werden er uit een klaslokaal een DVD speler en gereedschappen meegenomen. De jongens hebben de diefstallen bekend. Ze moeten de schade vergoeden. Ook moeten ze zich binnenkort verantwoorden bij de Officier van Justitie. De school bekijkt welke maatregelen er tegen de jongens worden genomen.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza