Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 28
06/07 10 aanhoudingen
06/07 Controles
06/07 Op heterdaad
05/07 Aanhouding
05/07 Kranten gedumpt
04/07 Brand
03/07 Vuurwerk
03/07 Vernieling
03/07 Joyriding
03/07 Alcohol
03/07 Door het lint
03/07 Vernieling
02/07 Niets erin, niets eruit

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

10 aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft vanaf 28 juni 2004 tot op heden zo'n tien minderjarige jongens aangehouden. De jongens worden ervan verdacht tientallen kratten bier te hebben gestolen vanuit een verenigingsgebouw aan de Langeweg. Zes van de tien jongens zijn daadwerkelijk schuldig bevonden aan de diefstal. De overige vier waren medeplichtig. Binnenkort wordt bepaald welke straf de jeugdigen krijgen.

Controles
NUMANSDORP- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 31 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 29 keer het niet dragen van de autogordel en 2 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 6 juli 2004 op de Burgemeester de Zeeuwstraat en de Hallinxweg. In totaal controleerden de agenten 490 voertuigen.
'S-GRAVENDEEL- Op 6 juli 2004 heeft de politie aan de Hendrik Hamerstraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 646 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 19 bekeurd wegens te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid was 71 kilometer per uur.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 29 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 6 juli 2004 op de Beneden Oostdijk. In totaal controleerden de agenten 316 voertuigen.

Op heterdaad
NUMANSDORP- Twee mannen van 30 en 32 jaar uit Steenbergen zijn op heterdaad betrapt tijdens een diefstal uit een container welke dienst doet als snackbar. Dit gebeurde op woensdagochtend, 7 juli 2004, omstreeks 05.15 uur, op een strandje langs het Haringvliet. Politieagenten zagen een auto voor een geopende container staan en troffen de mannen binnen aan. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Een 35-jarige man uit Doetinchem is op maandag 5 juli aangehouden. De man kwam zich vrijwillig melden op het politiebureau in Oud-Beijerland. De man heeft samen met twee mannen een aantal winkeliers in Oud-Beijerland opgelicht. Vorige week werden al een 18-jarige en 20-jarige man, beiden afkomstig uit Ede (Gld) aangehouden. De mannen probeerden in diverse goederen te ruilen zonder dat ze bonnetjes konden tonen. Deze goederen waren echter nooit gekocht in de winkels, maar rechtstreeks uit de schappen gehaald. De verdachte is in verzekering gesteld. De twee anderen zijn inmiddels in bewaring gesteld.

Kranten gedumpt
HEINENOORD - Maandag 5 juli is een 15-jarige krantenbezorger uit Heinenoord aangehouden omdat hij diverse malen kranten die hij huis-aan-huis had moeten bezorgen, gedumpt had op het Buitenpolderpad. Dit werd geconstateerd door een medewerker van de reinigingspolitie. Ondanks herhaalde verzoeken aan de jongen zich te melden op het politiebureau, gebeurde dit niet. Hierop is hij aangehouden.

Brand
OUD-BEIJERLAND_ Op de Zinkweg stond op 4 juli omstreeks 01.00 uur een caravan in brand. De politie bluste het brandje met een handbrandblusser. Een butaangasfles is uit de caravan verwijderd. Omdat het brandje nog nagloeide werd het afgeblust door de brandweer. De brand ontstond omdat door een niet uitgezette gasvlam , etenswaren in de brand vlogen. De gaspit stond bij aankomst van de politie nog steeds 'open'.

Vuurwerk
OUD-BEIJERLAND- Na aanleiding van verschillende telefoontjes vanuit de buurt in de nacht van 3 juli betreffende overlast van vuurwerk, begaven zich politiemensen tussen het uitgaanspubliek. Ineens hoorden de politiemensen een knal en zagen zij dat een 31-jarige man uit Oud-Beijerland nog met een stuk vuurwerk in zijn hand stond en dit wilde aansteken. De man is daarop aangehouden. De omwonenden konden weer rustig verder slapen.

Vernieling
KLAASWAAL- In de nacht van 2 op 3 juli zijn er op de Claes Danckaertzstraat vernielingen gepleegd aan 5 auto's. Het eerste telefoontje daarover kwam bij het GMC binnen op 3 juli omstreeks 09.45 uur. Toen de politie de straat in kwam rijden kwamen er direct buurtbewoners naar de politieauto lopen omdat ze aangifte wilden doen van vernieling, gepleegd in de nachtelijke uren. De vernielingen bestaan uit afgebroken spiegels. Een van de spiegels werd in de nabijgelegen struiken gegooid. Getuigen konden goede signalementen geven van de verdachten zodat kort daarna de mannen van 18 en 25 uit Klaaswaal, en een 19-jarige man uit Den Haag konden worden aangehouden.

Joyriding
OUD-BEIJERLAND- Op de Zoomwijcklaan zagen twee politiemensen op 3 juli rond 21.00 uur een 18-jarige jongen uit Oud-beijerland rijden. Naast hem zat een meisje. De politiemensen zagen dat de jongen een stoeprandje meenam en dat de 18-jarige dit zeer moeizaam corrigeerde. De politie vertrouwde het niet helemaal en reed achter de auto aan. Op de parkeerplaats aan de Randweg spraken de agenten de knul aan. Het bleek dat hij geen rijbewijs bij zich had en de auto ongevraagd van zijn moeder had meegenomen. De jongen mocht mee naar het bureau. De moeder kan de auto op het politiebureau ophalen.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op 3 juli omstreeks 03.45 uur reed een 24-jarige man uit Spijkenisse al slingerend over de Burgemeester Hammerbaan. De man bleek, zo wees de blaastest uit, veel te veel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van 6 uren.

Door het lint
OUD-BEIJERLAND Op 3 juli kwam omstreeks 01.30 uur de melding bij de GMC binnen dat er een man door het lint ging in de Ooststraat. Hij ging daarbij alles en iedereen te lijf. De politie reed tijdens de melding over de Ooststraat maar trof niets aan. Op het Marktplein vertelde een groep jeugd dat het een 19-jarige man uit Oud Beijerland betrof en dat hij zojuist een fiets van een bewoonster van het Marktplein had vernield. . De man werd even daarna door de politie in de Beatrixstraat aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op de Beneden Molendijk een 19-jarige knul uit Numansdorp aangehouden. De politiemannen hoorden dat er vlakbij fietsen omgeschopt werden. Ze gingen op het geluid af en zagen de 19-jarige verdachte tegen twee fietsen schoppen. De politiemensen waren in burger en maakten zich bekend door hun legitimatie te tonen. De man probeerde daarop weg te komen maar dat lukte niet. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Niets erin, niets eruit
WESTMAAS- Op de Roolaan zijn op 2 juli tussen 19.00 en 19.20 uur, 43 geparkeerde auto's gecontroleerd. Het aantal automobilisten dat waardevolle spullen in het zicht in de auto achterliet was 16. De rest van de automobilisten deed het goed.
PUTTERSHOEK- Op het Oranjeplein zijn op 2 juli tussen 19.30 en 19.50 uur 23 geparkeerde auto's gecontroleerd. 14 automobilisten gedroegen zich zoals het hoort 9 automobilisten hadden waardevolle spullen in het zicht liggen of zelfs de deur open laten staan.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza