Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 22
27/05 14-jarige boef
27/05 Verkeerscontrole
27/05 Alcohol
26/05 Geflitst
25/05 Inbreker aangehouden
25/05 Aanrijding
24/05 Aanrijding
23/05 Buiten functie gezet
22/05 Boot gestolen

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

14-jarige boef
'S-GRAVENDEEL - Woensdag 26 mei 2004 is op het politiebureau in 's-Gravendeel een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van afpersing en bedreiging van een 13-jarige jongen uit Strijen op maandagmiddag 24 mei 2004. Het slachtoffer verklaarde dat hij rond 16.30 uur op de Kilweg in 's-Gravendeel fietste. De 14-jarige jongen fietste langs hem heen en plaatste vervolgens zijn fiets dwars voor de fiets van het slachtoffer. Hij vernielde een bidon, kilometerteller en sloeg de jongen. Vervolgens dwong hij hem mee te fietsen en verderop moest het slachtoffer zijn fiets neerleggen. De 14-jarige greep hem bij de keel, doorzocht zijn tas, sloeg hem en zei tegen hem dat hij 's-avonds terug moest komen met geld en een camera. Toen liet hij de jongen gaan, die de volgende dag aangifte heeft gedaan.

Verkeerscontrole
KLAASWAAL - Op de Oud-Cromstrijensedijk in Klaaswaal heeft de politie op donderdagmiddag 27 mei 2004 een controle gehouden. De politiemensen schreven zes bekeuringen waaronder vier voor autobestuurders die geen gordel droegen.

Alcohol
NIEUW-BEIJERLAND - Een 64-jarige bromfietser uit Dordrecht is aangehouden. De blaastest wees uit dat de man een te hoog alcoholpromillage had. De aanhouding gebeurde op donderdagavond 27 mei 2004 op de Beijerlandschedijk in Nieuw-Beijerland.

Geflitst
NUMANSDORP- Een 64 jarige man uit Strijen is aangehouden nadat hij tegen een radarauto van het verkeershandhavingsteam schopte. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 26 mei 2004, omstreeks 13.00 uur, op de Middelsluissedijk OZ. De man werd met ongeveer 80 km/uur geflitst op de weg waar 60 km/uur is toegestaan. Hij keerde en kwam terug om uit te leggen waarom hij te hard reed. Hij had namelijk op zijn werk in Rotterdam een snee in zijn pink opgelopen. Hij wilde die thuis verbinden. Toen de agent zei dat dit geen reden was om te hard te rijden werd de man kwaad en schopte tegen de lamp van de radarauto. Deze raakte verbogen. Voordat de man werd overgebracht naar het politiebureau verbond de politieagent de pink van de man.

Inbreker aangehouden
OUD-BEIJERLAND- Een 43-jarige inbreker uit Oud-Beijerland is aangehouden. Op dinsdag 25 mei werd bij een woning aan de Witte de Withstraat de deur en een raam opengebroken. Uit de woning werd een camera gestolen. Ook waren er kledingstukken weg. De politie zag even later op de dag een verdachte man lopen. Hij liep met een vuilniszak vol kledingstukken rond. De man werd aangehouden op de Koninginneweg en overgebracht naar het politiebureau in Oud-Beijerland.

Aanrijding
NUMANSDORP- Op dinsdagmiddag, 25 mei 2004, omstreeks 16.20 uur, vond op de kruising Molendijk met de 3e dwarsweg een aanrijding plaats tussen een racefietser en een personenauto. Een 38 jarige man uit Zuid-Beijerland reed op zijn racefiets over de 3e Dwarsweg en wilde op de Molendijk linksaf slaan richting Zuid-Beijerland. Een personenauto, bestuurd door een 79 jarige man uit Zuid-Beijerland, reed over de Molendijk in de richting Numansdorp. Een aanrijding volgde. De racefietser is met een gebroken heup per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam.

Aanrijding
PUTTERSHOEK- Een 42-jarige vrouw uit Puttershoek is gewond geraakt tijdens het skeeleren. Op maandagmiddag 24 mei reed zij op haar skeelers op het fietspad vanaf de Sportlaan. Zij stak de kruising met de Sterrenlaan over. Daar kwam een 73-jarige automobilist uit Puttershoek aanrijden. Hij zag de vrouw over het hoofd en botste tegen haar aan. De vrouw liep een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. De man bleef ongedeerd.

Buiten functie gezet
REGIO - Een aspirant van de Politie Zuid-Holland-Zuid is aangehouden. De man reed op zondagmorgen 23 mei vroeg in de morgen met teveel alcohol op achter het stuur in Hardinxveld-Giessendam. Dit feit gebeurde niet tijdens het werk. Er wordt een disciplinair onderzoek naar de man ingesteld. De medewerker is 22 jaar oud en werkt in de gehele regio Zuid-Holland-Zuid. De man is op maandagmiddag 24 mei buiten functie gesteld.

Boot gestolen
GOUDSWAARD- Uit de haven van Goudswaard is een boot gestolen. Dit gebeurde tussen zaterdagavond 22 mei en zondagavond 23 mei. Het gaat om een witte kilkruiser met een groene kap. De boot is ongeveer 5.60 meter lang. Vermoedelijk heeft de dief benzine uit een andere boot gestolen en hiermee de tank van de kilkruiser gevuld om daarna weg te varen. Mensen die de boot zien varen of iets van de diefstal hebben vernomen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza