Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 20
14/05 Alcohol
13/05 Snelheidscontrole
13/05 Aanrijdingen
13/05 Controle
13/05 Aanrijding
12/05 Wafels
11/05 Aanrijding
10/05 Doorgereden na aanrijding
10/05 Aanhoudingen
10/05 Alcohol
08/05 Grote drugsvangst
08/05 Aanrijdingen door alcohol
07/05 Stroopwafeltruc

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, omstreeks 02.30 uur, is op de Hogeweg een 27 jarige man uit Goudswaard aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een bekeuring en een rijverbod van 7 uren heengezonden.
NIEUW-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, omstreeks 02.40 uur, is op het Buitenom een 46 jarige man uit Goudswaard aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een bekeuring en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK- Tijdens een snelheidscontrole op de Sportlaan hebben politieagenten 61 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. De controle werd gehouden op donderdag, 13 mei 2004, van 10.00 tot 13.00 uur. In totaal werden 831 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

Aanrijdingen
MIJNSHEERENLAND- Op donderdagmiddag, 13 mei 2004, omstreeks 12.20 uur, vond op de kruising Romeinseweg met de Provincialeweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een personenauto, bestuurd door een 60 jarige vrouw uit Heinenoord, reed via de Romeinseweg de kruising op en verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 57 jarige vrouw uit Westmaas. Een aanrijding volgde. De 60 jarige vrouw uit Heinenoord werd met letsel aan gezicht, nek en borst per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.
NUMANSDORP- Op donderdagmiddag, 13 mei 2004, omstreeks 15.50 uur, vond op het Numansgors een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 41 jarige man uit Numansdorp reed bij het nemen van een bocht gedeeltelijk met zijn auto op de verkeerde weghelft. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 69 jarige man uit het Duitse Neunkirchen. Een frontale aanrijding volgde. De 41 jarige man klaagde over pijn in zijn borst en werd per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Controle
NUMANSDORP- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 42 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 18 keer het niet dragen van de autogordel en 24 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op donderdag 13 mei 2004, op de Molendijk, Burgemeester de Zeeuwstraat en de Rijksstraatweg. Een 68 jarige man uit Oud-Beijerland is zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de Molendijk. De man reed met zijn personenauto 124 km/uur terwijl aldaar 60 km/uur is toegestaan. Hij werd terplaatse bekeurd en moest zijn rijbewijs inleveren. In totaal controleerden de agenten 860 voertuigen.

Aanrijding
MIJNSHEERENLAND- Op donderdagmorgen, 13 mei 2004, omstreeks 09.40 uur, vond op de Provincialeweg N 489 terhoogte van de verkeerslichten van de kruising met de Raadhuislaan een kop staart aanrijding plaats tussen 2 personenauto's. Er werd op dat moment in file gereden vanwege een tractor op de Provincialeweg. Een 27 jarige man uit Oss wilde met zijn personenauto linksaf slaan. Voor de verkeerslichten stond een voertuig, vermoedelijk een vrachtauto. Toen dit voertuig optrok en de 27 jarige man er achteraan reed ging de bestuurder van de vrachtauto rechtdoor in plaats van linksaf. De 27 jarige man zag toen dat het verkeerslicht voor linksaf nog op rood stond. Toen hij remde kon een achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 31 jarige man uit Capelle aan den IJssel niet meer op tijd stoppen en botste achter op zijn voorligger. De 27 jarige man uit Oss had nekklachten en werd onderzocht door personeel van de ambulancedienst. De politie is op zoek naar de bestuurder van de tractor en de bestuurder van een winkelwagen welke bij het verkeerslicht stonden of andere getuigen die iets van de aanrijding gezien hebben. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Wafels
NIEUW-BEIJERLAND- Twee mannen van 17 en 21 jaar uit Rotterdam zijn door politieagenten aangehouden wegens venten zonder vergunning met wafels. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 12 mei 2004, omstreeks 17.00 uur, op de Dreef. Ze deden afstand van de wafels. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding
NUMANSDORP - Een 17-jarig meisje uit 's Gravendeel is gewond geraakt toen zij dinsdagmiddag 11 mei met haar scooter tegen een personenauto aanreed. Het ongeluk gebeurde op de kruising Burgemeester de Zeeuwstraat/Vlielanderstraat. Het meisje verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Numansdorp, en een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep voetletsel op.

Doorgereden na aanrijding
STRIJEN- Een 28-jarige man uit Willemstad is gewond geraakt. De man fietste op maandagmiddag 10 mei over de Groot Cromstrijensedijk. Hij werd afgesneden door een busje met een aanhangwagen. De man viel en liep een gecompliceerde armbreuk op. De man werd per ambulance overgebracht naar het Erasmus in Rotterdam. De bestuurder van het busje bleek te zijn doorgereden. Een getuige is achter de bestuurder aangereden maar verloor deze uit het oog.

Aanhoudingen
WESTMAAS- Drie jongens zijn aangehouden. Op maandagmiddag 10 mei liep de politie op de Smidsweg. Drie jongens kropen snel achter een elektriciteitshuisje. Daar bleken ze het slot van een bromfiets te proberen door te knippen met een heggenschaar. De 14-jarige jongen uit Puttershoek en zijn twee 15-jarige maatjes uit Mijnsheerenland werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol
NUMANSDORP- Een 39-jarige man uit Numansdorp is aangehouden. De man reed in de nacht van zondag op maandag 10 mei op de Middelweg. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Omdat het niet de eerste keer was dat de man met teveel alcohol op achter het stuur kroop, kreeg de man naast een rijverbod van 5 uur ook een dagvaarding mee.

Grote drugsvangst
PUTTERSHOEK - De politie Zuid-Holland-Zuid heeft in een kassencomplex aan de Rustenburgstraat in Puttershoek een grote hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Op basis van verkregen informatie stelden agenten op 8 mei rond 16.30 uur een onderzoek in bij het complex, waarna de ontdekking volgde. Naar schatting zijn in totaal 130.000 tot 135.000 hennepplanten aangetroffen. Door dit aantal behoort de kwekerij tot de grootste van de ontdekte illegale kwekerijen in Nederland. Er zijn geen aanhoudingen verricht. In het complex werden ongeveer 125.000 stekjes en ongeveer 8000 zogenaamde 'moederplanten' aangetroffen. Milieubedrijf Ecoloss draagt in opdracht van de Politie Zuid-Holland-Zuid zorg voor de afvoer en vernietiging van alle planten, apparatuur, kabels en leidingen. Onder toezicht van de hulpofficier van Justitie worden alle in beslaggenomen waren vernietigd. Energiebedrijf Eneco heeft het complex gecontroleerd op eventueel illegaal gebruik van elektriciteit. De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijdingen door alcohol
MOOKHOEK - Een 25-jarige man uit Rotterdam is op 8 mei in Mookhoek aangehouden. Zijn auto stond 'geparkeerd' tegen een lantaarnpaal in dezelfde straat. Agenten troffen de man verderop in de straat in de woning van familie aan, waar hij werd aangehouden. Op het politiebureau in Oud-Beijerland werd hij onderworpen aan de ademanalyse die uitwees dat hij teveel alcohol op had. De man is militair en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.
WESTMAAS - Een 19-jarige man uit Numansdorp is gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets op de Stougjesdijk op 8 mei tegen een boom reed en in de berm naast de weg terechtkwam. De man klaagde over pijn in zijn arm. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis waar hem een bloedproef is afgenomen.

Stroopwafeltruc
STRIJEN - Een 82-jarige vrouw uit Strijen is op 7 mei slachtoffer geworden van een brutale diefstal. De vrouw opende haar deur aan de Saturnusstraat voor een onbekende man die stroopwafels te koop aanbood. De man vroeg het slachtoffer of hij van het toilet gebruik kon maken. Kort daarop was zowel de handtas van vrouw met daarin een onbekend geldbedrag uit haar slaapkamer verdwenen, evenals de verkoper. Agenten hebben direct de onmiddellijke omgeving uitgekamd, maar troffen de man niet meer aan. Ze zet het onderzoek voort. De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt inwoners de grootste voorzichtigheid in acht te nemen bij het binnenlaten van onbekenden. Het advies is om onbekenden niet binnen te laten. Wanneer iets uit de woning gehaald moet worden - er wordt bijvoorbeeld nog wel eens om een glas water gevraagd - wordt dringend geadviseerd de (voor)deur in de tussentijd goed te sluiten.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza