Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 17
23/04 Verkeerscontrole
22/04 Gestolen brommer
22/04 Autodief
21/04 Rijbewijs ingenomen
18/04 Aanhouding
18/04 Ongeval
18/04 22 aanhoudingen
16/04 Ontploffing voorkomen

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
HEINENOORD- Op de Reedijk is op 23 april tussen 08.00 en 14.00 uur een technische verkeerscontrole van Zwaar vervoer gehouden. In totaal werden 30 vrachtwagen gecontroleerd., waarbij 16 overtredingen werden opgemerkt. 6 processen verbaal zijn uitgeschreven voor te zware belading, de maximale lengte werd overschreden, er bestond gevaar voor afvallende lading, Apk's waren verlopen en er werd geen markeringsbord gedragen. Een Franse vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 550 euro omdat hij zonder ontheffing reed.

Gestolen brommer
MIJNSHEERENLAND- Een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden omdat hij reed met een gestolen bromfiets. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 21 april 2004, op de Stougjesdijk. Agenten zagen de jongen zonder helm rijden op de bromfiets. Tijdens controle bleek dat hij nog geen 16 jaar was, de bromfiets niet verzekerd was en dat het framenummer van de bromfiets was weggeslepen. Hij gaf tevens een valse naam op. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. De politie onderzoekt of de bromfiets gestolen is en maakt proces-verbaal op.

Autodief
NUMANSDORP- OP 22 april omstreeks 00.15 uur zag de politie op de Schoolweg een man rijden in een auto. Omdat de politie het niet vertrouwde liet zij het kenteken natrekken door de meldkamer. Het voorgevoel was juist, de man reed in een gestolen auto. Toen de man de politie zag gaf hij gas. Na het stopteken gaf de man nog meer gas. Op de Schoolweg stopte de auto abrupt en renden twee mannen de auto uit. Na een korte achtervolging kon een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. In de auto trof de politie hulpmiddelen aan die gebruikt worden bij diefstal van auto's. De politie onderzoekt deze zaak.

Rijbewijs ingenomen
PIERSHIL- Tijdens een snelheidscontrole aan het Buitenom hebben politieagenten het rijbewijs van een 53 jarige inwoner uit Piershil ingevorderd. De man reed maar liefst met een snelheid van 138 km/uur langs de controle. De toegestane snelheid terplaatse is 80 km/uur. Een overschrijding na correctie van 53 km/uur. De agenten hielden de controle op dinsdagmiddag, 20 april 2004. 24 bestuurders kregen een bekeuring voor te snel rijden, 4 bestuurders kregen een bekeuring wegens het niet dragen van de autogordel en 2 bestuurders een bekeuring voor geen juiste kentekenplaat. In totaal controleerden de agenten ongeveer 240 voertuigen. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

Aanhouding
'S GRAVENDEEL- Een 14-jarige jongen uit 's Gravendeel is aangehouden. In het afgelopen weekend hadden hij en zijn maten brandblussers op het terrein van een bedrijf aan de Molendijk leeggespoten. Op zondag trof de eigenaar van het bedrijf de jongeren aan in een hut aan de Molendijk. In deze hut lagen diverse spullen van zijn bedrijfsterrein. Hij hield de 14-jarige jongen aan en droeg deze later op de middag over aan de politie.

Ongeval
HEINENOORD- Zondagmorgen 18 april is een 33-jarige man uit 's-Gravenhage op de afrit Oud-Beijerland (A29) met zijn auto tegen de vangrail terecht gekomen. Hij had op een gegeven moment zijn voertuig niet meer onder controle. De man is licht gewond geraakt, hij had een snee boven zijn wenkbrauw die gehecht is. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en is aangehouden.

22 aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft de afgelopen weken zo'n 22 verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 25 jaar aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Tegen deze verdachten, allen afkomstig uit Oud-Beijerland, wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast zijn er 22 getuigen gehoord in deze zaak. De politie heeft verder aangiften opgenomen ter zake discriminatie, openlijk geweld, bedreiging en mishandeling. De vechtpartij in de Eendrachtshoeve vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart 2004. Zo'n vijftig jongeren gingen met elkaar op de vuist. Toen twee jongens de zaak werden uitgezet, gingen hun vrienden zich ermee bemoeien. De vrienden eisten dat de twee jongens weer binnen gelaten worden. Twee portiers kregen vervolgens klappen. De politie zette meerdere eenheden in waaronder het openbare orde team en een hondengeleider. Die nacht vonden er al twee aanhoudingen plaats. Een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Oud-Beijerland moesten mee naar het politiebureau. De 17-jarige jongen voldeed niet aan een vordering. De 19-jarige jongen werd aangehouden wegens belediging van een politieagent.

Ontploffing voorkomen
HEINENOORD-Bij een tuinderij aan het Oosteinde is een stoomketel bijna ontploft. Op vrijdagavond 16 april zag een bewoonster van het Oosteinde rookontwikkeling uit het bedrijf komen. Zij alarmeerde de brandweer. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de stoomketel daadwerkelijk ontplofte door de stoom af te blazen. Oorzaak van de stoomontwikkeling was een overdruk in de ketel veroorzaakt door het niet juist aanbrengen van de veiligheidskleppen. Er is niemand gewond geraakt. Het is niet bekend of er mensen in het bedrijf aanwezig waren.Wel heeft de politie uit voorzorg de straat afgesloten en de op de dijk aanwezige bevolking weggestuurd toen er nog ontploffingsgevaar was. De brandweer had de boel echter binnen een kwartier onder controle. Hierna werd de straat weer vrijgegeven.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza