Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 15
08/04 Controles
08/04 Total loss
07/04 Inbraak woningen
07/04 Brand
07/04 Rijbewijs kwijt
07/04 Controle
07/04 Inbrekers
02/04 Vuurwapen
02/04 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controles
DIVERSEN - Op de Trambaan in Strijen heeft de politie donderdag 8 april tussen 10.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal 826 voertuigen zijn gecontroleerd en daarvan reden 173 automobilisten te hard. Zij krijgen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur. Op diverse plekken in Maasdam en Mijnsheerenland controleerde de politie op snelheid en het dragen van de autogordel. In totaal deelden de politiemensen 21 bekeuringen uit.

Total loss
NIEUW-BEIJERLAND - Donderdag 8 april rond 08.30 uur is er op de Spuidijk een aanrijding geweest waarbij drie auto's waren betrokken. Een 52-jarige man uit Spijkenisse stond met zijn auto stil op de kruising van de Provinciale weg en de Spuidijk in Nieuw-Beijerland want hij wilde linksaf de Spuidijk oprijden. Een 35-jarige automobilist uit Oud-Beijerland die achter hem reed, zag te laat dat hij stilstond en botste boven op hem. De 52-jarige man schoot hierdoor met zijn auto de weg op en werd geraakt door een auto die op de Provinciale weg reed en bestuurd werd door een 55-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam. De auto van de 55-jarige is vervolgens om zijn as getold en dertig meter verder tegen een dijk tot stilstand gekomen. De 52-jarige man uit Spijkenisse is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan, hij had knieletsel. De man is inmiddels weer thuis. De drie auto's zijn total loss.

Inbraak woningen
'S-GRAVENDEEL- In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april 2004 is ingebroken in drie woningen in de Schevenstraat, de Vlasstraat en de Bootstraat. In alle drie de gevallen is men binnengekomen door vermoedelijk de deur open te hengelen. In alle drie de woningen lagen de bewoners boven te slapen. In alle drie de woningen is de benedenverdieping doorzocht. Gestolen werden ondermeer pinpassen, rijbewijzen, paspoorten en een mobiele telefoon. De politie stelt een onderzoek in en heeft inmiddels en buurtonderzoek gehouden. De politie adviseert om altijd (ook overdag bij het verlaten van de woning) de deur op het nachtslot te draaien. De deur open hengelen is dan niet mogelijk.

Brand
STRIJEN - Woensdagavond 7 april is een woning op de bovenste etage van een flat aan de Gruttostraat volledig uitgebrand. Omstreeks 21.30 uur ontdekte de 43-jarige bewoner van het pand dat er brand was in zijn woning. Hij kon zijn huis bijtijds verlaten. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de woning uitbrandde. Omliggende woningen hebben lichte waterschade opgelopen en er zijn wat ruiten gesneuveld. De brandweer schat de schade op enkele tienduizenden euro's. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat plastic bloemen in de vensterbank en vervolgens de rieten gordijnen vlam vatten. Oorzaak hiervan was een kaars in de vensterbank. De technische recherche onderzoekt de zaak verder.

Rijbewijs kwijt
NUMANSDORP- Woensdag 7 april is van een 35-jarige man uit Numansdorp het rijbewijs ingevorderd. Hij reed op de Molendijk 112 kilometer per uur, terwijl daar 60 kilometer is toegestaan.
's-GRAVENDEEL- Op de Kiltunnelweg is donderdag 8 april een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Controle
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 76 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 44 keer het niet dragen van de autogordel, 1 keer voor een verlopen rijbewijs en 31 keer voor overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. Ze hielden de controle op dinsdag, 6 april 2004, op de Beneden Oostdijk. In totaal controleerden de agenten 934 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.
STRIJEN- Tijdens een verkeerscontrole op de Trambaan hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 4 keer het niet dragen van de autogordel en 1 keer voor het niet tonen van het rijbewijs. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 6 april 2004, van 19.30 tot 10.00 uur.

Inbrekers
NUMANSDORP- Twee inbrekers zijn overlopen. Dit gebeurde op woensdagochtend, 7 april 2004, omstreeks 05.00 uur in de Burgemeester de Zeeuwstraat. De bewoner werd wakker van geluid. Toen hij naar buiten keek zag hij twee mannen in de achtertuin staan. Toen hij het raam open deed renden de mannen weg. Een zoekactie van politieagenten waarbij een politiehond werd ingezet leverde geen resultaat op. Vermoedelijk zijn de inbrekers een paar straten verderop in een auto gestapt en weggereden. Bleek dat de inbrekers gaatjes hadden geboord in een raam en een deur. Ze zijn niet binnen geweest.

Vuurwapen
OUD-BEIJERLAND- Vrijdagmiddag 2 april rond 17.00 uur surveilleerden agenten op Industrie terrein "De Bosschen". Zij zagen op de Willem Beukelszstraat een auto staan met geopende portierramen en deuren. Nader onderzoek wees uit dat de auto toebehoorde aan een 26-jarige man uit Hoofddorp die in het pand waar de auto voor de deur stond aanwezig was. Toen de agenten in de auto een kijkje namen, troffen zij daar een vuurwapen in aan. De 26-jarige man is daarop aangehouden, evenals een 31-jarige man uit Amsterdam die bij hem was. Zij zijn in verzekering gesteld.

Mishandeling
STRIJEN- Een 36-jarige man uit Klaaswaal heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaarde dat hij op vrijdag 2 april rond 17.30 uur op de Boompjes door twee jongens in elkaar is geslagen. Hij werd geslagen en geschopt en raakte gewond aan kaak en linkeroor. Daarna zijn de jongens met een zwarte personenauto weggereden. Het is niet bekend wat de aanleiding van het incident is . De politie stelt een onderzoek in.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza