Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 14
02/04 Alcohol
31/03 Aanhouding
31/03 Valpartij
31/03 Vernieling
31/03 Ongeval
30/03 Aanhouding
30/03 Aanrijding
30/03 Snelheidscontrole
29/03 Brand in sloopschip
28/03 Brand in supermarkt
28/03 Inbraak woning
26/03 Verdachte aangehouden
26/03 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
NUMANSDORP-Een 27-jarige vrouw uit Numansdorp is aangehouden. De vrouw reed in de nacht van donderdag op vrijdag 2 april over de Leeuwerikstraat. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Oostdijk werd een 42-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden in de nacht van donderdag op vrijdag 2 april. De man blies ver boven de streep tijdens een blaastest. Het bleek niet de eerste keer dat de man met teveel alcohol op achter het stuur werd betrapt. Hij kreeg naast een rijverbod van 2 uur en een boete ook een dagvaarding mee.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Twee mannen van 22 en 24 jaar uit Breda zijn door politieagenten aangehouden als verdachten van een inbraak in een woning aan de Kievit. Dit gebeurde op woensdagochtend, 31 maart 2004, omstreeks 04.40 uur. De verdachten werden betrapt door surveillerende politieagenten. Ze waren de woning binnengekomen na het forceren van een raam. Ze maakten een portemonnee en een autosleutel buit. Deze voorwerpen waren door de verdachten weggegooid voor ze werden aangehouden. In de auto van de verdachten werden inbrekersgereedschappen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Valpartij
MIJNSHEERENLAND- Een 14 jarig meisje uit Numansdorp is gewond geraakt tijdens een val met haar fiets. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 31 maart 2004, omstreeks 08.15 uur, op de Maasweg. Het meisje fietste naast haar vriendin. Ze kwamen met de sturen in elkaar, waardoor het 14 jarige meisje ten val kwam. Zij is met een lichte hersenschudding en kneuzingen aan schouder, nek, been en knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- Vier jongens, van 1 keer 14 jaar Dordrecht en 3 keer 15 jaar uit 's-Gravendeel (2X) en Strijensas zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 31 maart 2004, omstreeks 11.00 uur in de Steenenstraat. Het viertal vernielde een ruit van een bushokje. Na verhoor zijn ze heengezonden. Overleg met justitie moet uitwijzen welke straf de jongens krijgen.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Op de kruising Jan van der Heijdenstraat - Alexander Bellstraat is woensdagmiddag 31 maart een 41-jarige agent uit Oud-Beijerland op de motor in botsing gekomen met een 13-jarig meisje uit Puttershoek dat geen voorrang verleende en de motor kennelijk te laat zag. Het meisje raakte licht gewond aan haar elleboog, de agent bleek een gekneusde schouder en vinger te hebben opgelopen.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmorgen 30 maart zijn twee jongens van 18 en 19 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden. De jongens worden verdacht van openlijke geweldpleging. Op 5 maart j.l. werd er aan de West Voorstraat een auto in de Vliet geduwd. Naar aanleiding hiervan startte de politie een onderzoek.De aanhoudingen gebeurden op bevel van de Officier van Justitie. De jongens zijn verhoord op het politiebureau. Het onderzoek van de politie loopt nog voort.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Een 47- jarige vrouw uit Oud-Beijerland is op de kruising Asterstraat met de Jasmijnstraat aangereden door een automobilist. Dit gebeurde op maandag 29 maart. De vrouw verleende met haar snorfiets geen voorrang aan een auto die van rechts kwam. De 62 jarige automobilist uit Oud-Beijerland had de vrouw over het hoofd gezien. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. Ze heef verwondingen aan haar been en voet opgelopen.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole op de Blaaksedijk West hebben politieagenten 96 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die sneller reden dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. De controle werd gehouden op dinsdag, 30 maart 2004, van 09.20 toot 12.20 uur. In totaal werden 484 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur.

Brand in sloopschip
"S-GRAVENDEEL- In de haven ontstond rond 14.00 uur brand in een sloopschip, een oude oorlogskruiser de F806. Slopers waren bezig met het demonteren van het schip met gebruikmaking van lasapparatuur toen er in vermoedelijk isolatiemateriaal in brand ontstond. De brandweer bracht twee aan boord aanwezige mensen in veiligheid. De zuurstofflessen en de gasflessen, waarmee de slopers werkten, werden door de brandweer gekoeld om ontploffing te voorkomen. De blusboot van de regio Zuid-Holland Zuid wist al snel de brand onder controle te krijgen, maar de rookontwikkeling bleef nog enige tijd. De toegangswegen naar de haven zijn door de politie afgezet. Uit metingen van de brandweer is gebleken dat de rook geen gevaarlijke stoffen bevatte.

Brand in supermarkt
PUTTERSHOEK - Rond 3.30 uur is een grote brand uitgebroken in een supermarkt aan de Pieter Repelaerstraat te Puttershoek. Deze was ontstaan in een container aan de achterzijde van het pand aan de Oranjelaan-Westzijde. Al gauw sloeg de vlammen via het dakbeschot de opslagruimte in en bereikte het vuur de bovenwoning. Een 20-jarige bewoonster is met een ladder gered; zij kon door de rookontwikkeling niet naar beneden. De vrouw is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een naastgelegen winkel liep flinke rook- en waterschade op. Brandweerkorpsen uit 's-Gravendeel, Oud-Beijerland en Heinenoord hebben de brandweer van Puttershoek assistentie verleend. Het nablussen duurde tot na 7.00 uur. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Tussen 24 en 28 maart is ingebroken in een woning aan de Doelwijk, terwijl de bewoners op vakantie waren. De inbreker(s) kwamen binnen door de achterdeur te forceren. Het hele huis werd doorzocht, en de buit bestond onder andere uit sieraden, geld , een dvd-speler en een stereo-installatie.

Verdachte aangehouden
STRIJEN - Een 38-jarige man uit Eindhoven is op vrijdagavond 26 maart aangehouden te Eindhoven op verdenking van oplichting. Hij zou een 48-jarige vrouw uit Strijen eind vorig jaar hebben opgelicht voor enkele duizenden euro's. Hij is in Dordrecht in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Mishandeling
NUMANSDORP - Op vrijdagavond 26 maart zag een 15-jarige jongen uit Numansdorp een videorecorder en een GSM liggen bij een onbeheerde fiets bij de sporthal aan de Buttervliet te Numansdorp. Toen hij daar ging kijken kwam er een 28-jarige man uit Roosendaal aanlopen. De jongen vroeg van wie de spullen waren, waarop de Roosendaler de jongen flink schopte omdat hij hem er van verdacht de spullen te willen stelen. De jongen alarmeerde de politie die de 28-jarige man aanhield voor mishandeling.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza