Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 13
25/03 Granaat gevonden
25/03 Bromfietscontrole
25/03 Snelheidscontrole
25/03 Winkeldieven
25/03 Verdacht
24/03 Brand
24/03 Verkeerscontrole
24/03 Niets erin, niets eruit
24/03 Snelheidscontrole
21/03 Vernieling
19/03 Ruzie

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Granaat gevonden
NUMANSDORP- Aan de Torensteepoldersekade is een granaat gevonden. Het gaat om een zogenaamde Duitse Brissantgranaat van 7,5 centimeter. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft de granaat op donderdag 25 maart tot ontploffing gebracht.

Bromfietscontrole
HEINENOORD- De politie heeft op donderdag 25 maart langs de rijksweg A-29 bij de Heinenoordtunnel een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden er 12 brommers gecontroleerd op de rollerbank. Twee mensen zijn bekeurd omdat hun brommer was opgevoerd. Daarnaast werden twee bestuurders van een brommobiel bekeurd. Zij droegen geen gordel.

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK- De politie heeft op donderdag 25 maart een snelheidscontrole gehouden aan de Sportlaan. In totaal werden 946 voertuigen gecontroleerd. 65 voertuigen werden geflitst omdat ze te hard rijden. Zij ontvangen binnenkort een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur.

Winkeldieven
NUMANSDORP - Drie mannen van 21, 19 en 21 jaar, uit respectievelijk Hellevoetsluis, Rosmalen en Rotterdam zijn op 25 maart op verdenking van winkeldiefstal aangehouden. Ze werden in een supermarkt aan de Wethouder van der Veldenweg betrapt en twee van hen konden worden vastgehouden door het personeel. Daarbij zouden ze het personeel woordelijk bedreigd hebben. De laatste verdachte ging er met een auto en met buit vandoor. Agenten wisten hem binnen een paar minuten na de melding aan te houden. In de auto werden diverse doosjes met 'zoetjes' aangetroffen die van de supermarkt waren. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Verdacht
OUD-BEIJERLAND - Twee mannen van 26 en 29 jaar, uit Woerden en Utrecht, zijn op 26 maart op de Admiraal de Ruyterstraat en de Molendijk aangehouden. De twee maakten vermoedelijk deel uit van een groepje van vier mensen dat mogelijk een inbraak had gepleegd. Op de Van Gentstraat werd een van hen in een auto gezien. Hij ging er bij de aankomst van de agenten te voet vandoor en kon na een korte achtervolging op Admiraal de Ruyterstraat worden aangehouden. Een diensthondengeleider van de Politie Zuid-Holland-Zuid zag een tweede verdachte in de Van Brakelstraat. Ook hij rende weg en kon na de mededeling dat de hond zou worden ingezet, op de Moelendijk worden aangehouden. Een derde verdachte werd aangetroffen in de Van Schaikstraat. Hij zei een vuurwapen bij zich te hebben en wist te ontkomen, ondanks het feit dat een agent van pepperspray gebruik maakte. De twee verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Een schroevendraaier, een zaklamp en de auto van de 26-jarige zijn voor onderzoek in beslaggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Brand
KLAASWAAL - In een woning aan de Hoflaan heeft op 24 maart 'brand' gewoed. De 33-jarige bewoner vergat dat hij een pannetje op het vuur had staan en verliet zijn huis voor een afspraak buiten de deur. In het pannetje zaten flessen en spenen om met kokend water gesteriliseerd te worden. Het pannetje kookte droog en inhoud smolt, waarna een enorme rookontwikkeling ontstond. De brandweer heeft het huis geventileerd. De woning liep alleen stankoverlast op. De bewoner is voor ademhalingsmoeilijkheden in de ter plaatse gekomen ambulance behandeld.

Verkeerscontrole
MIJNSHEERENLAND- Op woensdag 24 maart heeft de politie aan de Raadhuislaan een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op snelheid en op het dragen van de autogordels. In totaal zijn er 9 bekeuringen uitgeschreven; vier voor te hard rijden en vijf voor het niet dragen van de autogordels.De hoogst gemeten snelheid was 65 km/uur.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- Op woensdag 24 maart heeft de politie een niets erin, niets eruit controle gehouden. Dit gebeurde in de parkeergarage bij de Veilingpassage. Van de 26 gecontroleerde voertuigen waren er 12 "fout". Deze auto's waren niet goed afgesloten of er lag een zichtbare buit in de auto.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole op woensdag 24 maart aan de Blaaksedijk West reden 29 voertuigen te hard. Er werden in totaal 345 voertuigen gecontroleerd.

Vernieling
KLAASWAAL - Een 30-jarige man uit Rotterdam heeft een gat in een deur geschopt. Dat deed hij op zondag 21 maart 2004 rond 01.20 uur in een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg in Klaaswaal. De verdachte vernielde daar de deur van het invalidentoilet. De man was onder invloed van alcohol.

Ruzie
OUD-BEIJERLAND - Jongeren hebben in de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland onenigheid met elkaar gehad. Op het moment dat politiemensen daar kwamen was het voorbij. Wel namen agenten een 18-jarige man uit Oud-Beijerland mee naar het bureau. Kennelijk vielen er over en weer klappen en gooide iemand een fiets in de heg. De onenigheid gebeurde op vrijdagavond 19 maart 2004.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza