Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 12
18/03 Alcohol
17/03 Gordelcontrole
17/03 Aanrijding
16/03 Ongeval
16/03 Aanhouding
16/03 Snelheidscontrole
16/03 Alcohol
16/03 Aanhouding
15/03 Ongeval
14/03 Vechtpartij
13/03 Getuigen gezocht
13/03 Aanhouding
13/03 Graffiti
13/03 Vernieling

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 40-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland heeft een rijverbod van vier uur gehad. Hij reed op donderdagmorgen 18 maart 2004 rond 00.45 uur over de Koninginneweg in Oud-Beijerland. Na de blaastest bleek dat de verdachte een te hoog alcoholpromillage had.

Gordelcontrole
'S-GRAVENDEEL - Tijdens een gordelcontrole op de Maasdamseweg hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 17 maart 2004, van 09.30 tot 11.30 uur. In totaal controleerden zij 45 voertuigen.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Op woensdagmiddag, 17 maart 2004, omstreeks 14.05 uur, vond op de Scheepmakershaven terhoogte van het politiebureau een ongeval plaats tussen een voetganger en een fietser. Een 44 jarige vrouw uit Oud-Beijerland reed op haar fiets over het fietspad. Een 86 jarige vrouw uit Mijnsheerenland stond op het trottoir. Toen de vrouw op de fiets vlakbij was wilde zij oversteken en een aanrijding volgde. De 86 jarige vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De 44 jarige vrouw die ten val kwam met de fiets liep een zere knie en zere hand op. Tevens was haar broek kapot.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Twee scooterrijders zijn gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Zij reden op dinsdagmorgen 16 maart over het fietspad aan de Rembrandtstraat. Een 63-jarige bestuurder van een personenauto uit Oud-Beijerland reed daar ook en wilde afslaan. De scooterrijders reden rechtdoor. De voertuigen klapten tegen elkaar. De automobilist bleef ongedeerd. De scooterrijders vielen echter en raakten gewond. De 17-jarige bestuurder uit Westmaas had last van zijn been, arm en hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Zijn 16-jarige passagier uit Strijen werd met onbekend letsel overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis. Zowel de auto als de scooter raakten beschadigd.

Aanhouding
HEINENOORD- Een 13-jarig jongetje uit Oud-Beijerland is mishandeld. Het jongetje ging op dinsdagmorgen 16 maart met de bus naar zijn school in Barendrecht. Toen het jongetje op het busstation aan de Reedijk in Heinenoord overstapte in een andere bus duwde een voor hem onbekende jongen tegen hem aan. De 13-jarige zei hier wat van waarop de andere jongen boos werd. In de bus trapte hij het slachtoffer. Hij gaf een klap op zijn rug en trapte tegen de onderrug van het slachtoffertje. Het jongetje viel op de grond. De buschauffeur schakelde de ambulancedienst en de politie dienst. Het jongetje bleek gekneusde spieren in zijn rug te hebben. De politie hield de verdachte aan. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Middelsluissedijk WZ hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 16 maart 2004 van 14.15 tot 15.15 uur. In totaal werden 84 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

Alcohol
STRIJEN- Op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, omstreeks 16.40 uur, is op de Trambaan een 60 jarige man uit Strijen aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

Aanhouding
MOOKHOEK-Een 49-jarige man uit 's Gravendeel is aangehouden. Hij reed in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart over de Strijensedijk tegen een geparkeerde auto op. De man belde aan bij de eigenaar van de auto. Deze eigenaar is woonachtig op de Strijensedijk. De politie hield de man aan in de woning. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden.

Ongeval
NUMANSDORP- Op maandagmorgen omstreeks 09.45 uur heeft er een ongeval plaats gevonden aan de 2e Dwarsweg in Numansdorp. Een 51-jarige vrouw uit Numansdorp reed met haar auto in de richting van de Middelsluissedijk Oostzijde. Toen zij een tegenligger passeerde, is ze met haar rechterwiel in de berm terecht gekomen waardoor ze de macht over het stuur verloor. Uiteindelijke belandde de auto op z'n kop in de sloot. De brandweer, twee ambulances en de politie waren snel ter plaatse. Ook werden er duikers opgeroepen. De vrouw die bij kennis was, is door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer is door de ambulance naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. Ze heeft enkele kneuzingen en een pijnlijke rug opgelopen.

Vechtpartij
ZUID-Beijerland- In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart is er een vechtpartij geweest bij een uitgaansgelegenheid aan de Tuinweg. Zo'n vijftig jongeren gingen met elkaar op de vuist. Toen twee jongeren de zaak werden uitgezet, werd de sfeer alleen maar grimmiger. De politie zette meerdere eenheden in waaronder het openbare orde team en een hondengeleider. Een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Oud-Beijerland werden aangehouden. De 17-jarige jongen voldeed niet aan een vordering. De 19-jarige jongen werd aangehouden wegens belediging van een politieagent.

Getuigen gezocht
PUTTERSHOEK- In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart heeft een onbekend persoon een geparkeerde auto aan de Maasdamsedijk geramd. De bestuurder van de auto die de aanrijding heeft veroorzaakt, is doorgereden. De geparkeerde auto heeft behoorlijke schade opgelopen. Na onderzoek is gebleken dat de veroorzaker van de aanrijding in een Renault Clio heeft gereden. Deze auto zou aan de rechterzijde ook beschadigd moeten zijn. De politie verzoekt de bestuurder van deze auto contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Aanhouding
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft op zaterdag 13 maart een 19-jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden. De politie trof tijdens een doorzoeking in de woning van de man twee wapens aan. Het gaat om nepwapens die nauwelijks van echte wapens te onderscheiden zijn. Tevens werd er in de woning wit poeder, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Graffiti
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag 12 maart drie jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aangehouden. De jongens uit Oud-Beijerland hadden een schuurtje van een woning aan het Karrespoor met grafitti beklad. De politie heeft de drie jongens op het politiebureau verhoord. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

Vernieling
NUMANSDORP- Een 17-jarige jongen uit Zuid-Beijerland is op vrijdagavond 12 maart aangehouden omdat hij een bushaltebord had vernield. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft zich bereid verklaard de schade te vergoeden. Na verhoor werd hij heengezonden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza