Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 11
11/03 Verkeerscontrole
10/03 Getuige ongeval gezocht
09/03 Controle zwaar vervoer
09/03 Snelheidscontrole
09/03 Ernstig ongeval
08/03 Alcohol
06/03 Alcohol
06/03 Aanhouding
05/03 Woninginbraak

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
's GRAVENDEEL - Donderdagmorgen 11 maart zijn tijdens een verkeerscontrole op de Hendrik Hamerstraat en de Smidsweg 11 bekeuringen uitgedeeld, 10 voor het niet-dragen van een gordel en één voor het overschrijden van de maximum snelheid. In totaal werden 195 auto's gecontroleerd.

Getuige ongeval gezocht
MAASDAM - De politie is op zoek naar een getuige van het eenzijdige motorongeval, dinsdagmiddag 9 maart op de 's Gravendeelseweg in Maasdam. Hierbij raakte een 33-jarige motorrijder uit Maasdam ernstig gewond. Dit meisje stond ten tijde van het ongeval op de bus te wachten en heeft het ongeluk zien gebeuren. De politie wil graag in contact komen met deze getuige om zo meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeluk. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Controle zwaar vervoer
HEINENOORD- De politie heeft een zogenaamde zwaar-vervoercontrole gehouden op de Reedijk. Dit was op dinsdag 9 maart. De controle was een samenwerkingsverband tussen de politie, douane, provincie, VROM en de milieurecherche van Rotterdam Rijnmond. Het regionaal bureau milieuzaken van de politie Zuid-Holland-Zuid was actief betrokken bij de controle. Er werden 37 voertuigen gecontroleerd. In totaal schreef de politie 8 bekeuringen uit. 1 vrachtwagen was overbeladen, van 4 vrachtwagens waren de afmetingen van de belading niet in orde. 2 bestuurders werden bekeurd op grond van de afvalstoffenwetgeving. 1 wagen bleek niet APK gekeurd.

Snelheidscontrole
MOOKHOEK- Tijdens een snelheidscontrole op de Mookhoek zijn 6 bestuurders bekeurd omdat ze te snel reden. De controle werd gehouden op dinsdagmiddag, 9 maart 2004, van 14.00 tot 17.15 uur. In totaal werden 255 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur.

Ernstig ongeval
MAASDAM- Op dinsdagmiddag 9 maart heeft er een ernstig ongeval met een motorrijder plaats gevonden. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur aan de 's-Gravendeelseweg in Maasdam. De 32-jarige motorrijder uit Maasdam kwam vanuit de Raadhuisstraat en is door onbekende oorzaak ten val gekomen. Twee ambulances en een traumahelicopter werden ingezet. Met spoedtransport is het zwaargewonde slachtoffer naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De Regionale Verkeersondersteuning van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De weg is hierdoor enige tijd afgesloten geweest.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 33-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. De man reed in de nacht van zondag op maandag 8 maart over de Edisonstraat. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden en kreeg een rijverbod van 6 uur.
ZUID-BEIJERLAND-Een 33-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland moest in de nacht van zondag op maandag 8 maart een blaastest ondergaan op de Schoutsdijk. Deze vrouw blies ver boven de streep. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Alcohol
Diverse mensen zij dit weekend aangehouden nadat ze met teveel alcohol op achter het stuur zaten:
WESTMAAS - Op de Munnikendijk is op 6 maart een 34-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij veroorzaakte met zijn aanhouding een eenzijdige aanrijding, waarbij hij niet gewond raakte. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.
HEINENOORD - Op de Reeweg is op 6 maart een 28-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.
NUMANSDORP - Een 48-jarige man uit Numansdorp is op 6 maart op de Hoekstraat aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren. Zijn rijbewijs, dat ongeldig was, is ingevorderd.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Dankzij het optreden van een alerte agent is een 30-jarige man uit aangehouden, kort nadat hij zonder aanleiding een 26-jarige man op de Oost-Voorstraat had geslagen. De agent die in privétijd een wandeling maakte, zag op afstand de mishandeling en belde direct zijn dienstdoende collega's met het signalement. De verdachte en een 26-jarige metgezel konden minuten later op de Bierkade worden aangehouden. De verdachten en het slachtoffer komen allen uit Oud-Beijerland. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld

Woninginbraak
PIERSHIL - Bij een inbraak in een woning aan de Prins Bernhardstraat zijn op vrijdagavond 5 maart sierraden en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De daders forceerden een raam. De Technische Recherche doet onderzoek.
OUD-BEIJERLAND - Bij een inbraak in een woning aan de Beetwortelweg zijn op vrijdagavond 5 maart twee digitale camera's buitgemaakt. De daders kwamen via de achterzijde van de woning binnen. De Technische Recherche doet onderzoek.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza