Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 10
04/03 Kunstbloemen
04/03 Bromfietscontrole
04/03 Snelheidscontrole
02/03 Verkeersruzie
02/03 Verkeersruzie
02/03 Inbraak
01/03 Auto's in brand
29/02 Ruzie
29/02 Mishandeling
29/02 Openbare orde
28/02 Alcoholcontroles
28/02 Niets erin, niets eruit

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Kunstbloemen
NUMANSDORP- Op dinsdag 1 maart 2004 kwam bij een bewoonster van de van Beethovenstraat een man aan de deur die kunstbloemen te koop aanbood. De vrouw wilde eigenlijk niets kopen, maar de man bleef aandringen. Omdat ze enigszins bang van de man werd kocht ze een bloemstuk voor 70 euro. De vrouw kon geen signalement geven van de verkoper. Vermoedelijk zijn in de omgeving meer mensen het slachtoffer geworden. De politie is op zoek naar getuigen of eventueel andere "slachtoffers" van deze bloemverkoper. Ze worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie waarschuwt mensen tevens om voorzichtig te zijn met het kopen van spullen aan de deur. Bij twijfel kan men altijd bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietscontrole
KLAASWAAL- Tijdens een bromfietscontrole op de Rijksstraatweg hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 6 keer wegens een te groot vermogen, 1 keer omdat er geen verzekeringsplaatje op de bromfiets zat en 1 keer voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. De agenten hielden de controle op donderdag, 4 maart 2004, van 07.30 tot 09.00 uur.

Snelheidscontrole
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een snelheidscontrole op de Hendrik Hamerstraat hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op donderdag, 4 maart 2004, van 10.45 tot 12.45 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur. In totaal controleerden zij 540 voertuigen.

Verkeersruzie
MIJNSHEERENLAND- Een 52-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Op dinsdagmiddag 2 maart reed een 40-jarige man uit 's Gravendeel over de N217. Hij kreeg in het verkeer onenigheid over het inhalen van de 40-jarige man. Ter hoogte van de Vrouwe Huisjesweg stapte de 52-jarige man uit zijn voertuig en gooide een sigaret door het raampje van de 40-jarige. Daarna sloeg hij hem in zijn gezicht en ging ervan door. De politie hield deze man even later aan op de Boonsweg.

Verkeersruzie
OUD-BEIJERLAND- Een 27-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is aangehouden. De vrouw stond op dinsdagmiddag 2 maart op het Vierwiekenplein. Ze bleef midden op de weg voor een bus staan zodat deze niet weg kon rijden. De vrouw reageerde niet op het getoeter van de buschauffeur. Een passagier stapte uit en pakte samen met een andere de man de vrouw vast. Ze werd agressief. De politie hield de vrouw aan.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND- Dinsdagmorgen 2 maart rond 02.20 uur kwam er een melding binnen dat er op door twee mannen was ingebroken in een winkel aan de Oost-Voorstraat en dat ze er vandoor gingen een scooter. Ondertussen reed een collega na einde dienst over de Goidschalkxoordsedijk en werd ingehaald door een scooter die erg hard reed. De collega nam direct contact op met de collega's die in dienst waren en volgde vervolgens de heren op de scooter. De mannen, beiden 27 jaar oud en afkomstig uit Rhoon en Rotterdam, konden worden aangehouden bij de Heinenoordtunnel. Ze waren in bezit van een boodschappentas met dure horloges en een dekbedovertrek met dure kleding.

Auto's in brand
OUD-BEIJERLAND- Drie auto's zijn verbrand. In de nacht van zondag op maandag 1 maart werd een getuige wakker van een knal. Hij zag op de parkeerplaats van de Griendwerker een auto in brand staan. De brand sloeg over naar twee andere auto's die naast het brandende voertuig stonden geparkeerd. Bewoners gingen aan de slag om de andere voertuigen te verplaatsen. De brandweer bluste de brand. 1 auto valt mogelijk nog te redden. De twee andere voertuigen zijn volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand was hierdoor niet meer vast te stellen.

Ruzie
WESTMAAS- Een 45-jarige man uit Westmaas is aangehouden. Deze medewerker van een snackbar aan de Nieuwstraat kreeg op zondag 29 februari ruzie met een jongen. De jongen mocht de snackbar niet meer in. De snackbar ondervind veel hinder van hangjeugd. De medwerker werd zo kwaad dat hij klappen uitdeelde. Hierop werd hij aangehouden door de politie.

Mishandeling
PUTTERSHOEK- Op de parkeerplaats van een Discotheek aan de Groeneweg is op 29 februari omstreeks 03.50 uur een 22-jarige man uit Leiderdorp mishandeld. Een omstander gaf een goede beschrijving van de verdachte die inmiddels met zijn auto en vriendin was vertrokken richting Dordrecht. Omdat de 20-jarige verdachte uit Dordrecht een aantal bedreigingen uitte dat hij terug zou komen met ene vuurwapen, vatte de politie post. Ze konden de man en zijn 17-jarige vriendin op de Toermalijnring in Dordrecht uit de auto praten. De reden van de mishandeling is dat de man uit Waddinxveen zag dat de verdachte op de parkeerplaats bij de discotheek met een aansteker bij het portier van zijn auto het ijs aan het wegsmelten was. De man vroeg wat hij daar aan het doen was en ging in zijn auto zitten. Ineens opende de verdachte de auto en sloeg hij de man uit Waddinxveen. De man liep daardoor een gezwollen oog op. De verdachte verklaart dat hij bij zijn eigen auto bezig was in plaats van de auto van de 22-jarige die naast de zijne stond. Hij was bezig met het ontdooien van het portier en verklaarde dat hij werd geprovoceerd door de man uit Waddinxveen. Er is geen wapen aangetroffen in de auto van de verdachte. De politie onderzoekt deze zaak.

Openbare orde
OUD-BEIJERLAND- Bij het sluiten van een discotheek op het Marktplein vertoonden een aantal jongeren provocerend gedrag. Drie mannen zijn aangehouden. Een 24-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden omdat de politie provoceerde. Een 25-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden omdat hij zich uitdagend gedroeg en niet voldeed aan een vordering van een politieambtenaar. Een 19-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden omdat hij samenschoolde, de politie uitschold en niet voldeed aan een vordering van een politieambtenaar.

Alcoholcontroles
DISTRICT- Door het hele district Hoeksche Waard zijn op 27 en 28 februari alcoholcontroles gehouden. Er zijn ongeveer 800 blaastesten gehouden. 9 personen bleken te veel gedronken te hebben. Zij zijn aangehouden. Niemand had zo veel gedronken dat het rijbewijs ingevorderd moest worden maar ze krijgen allen een proces verbaal. 1 persoon is aangehouden omdat hij met een bevroren voorruit was gaan rijden.
Los van de geplande alcoholcontroles hield de politie ook tijdens de surveillance of na aanrijdingen automobilisten aan die te veel gedronken hadden;
In Goudswaard Op de Robijnstraat hield de politie een 58-jarige man uit Goudswaard aan. De man kreeg een rijverbod van 3 uren; hij kwam uit de sportkantine.
In Oud-Beijerland op de Stougjesdijk reed een 39-jarige man uit Goudswaard met zijn busje tegen een geparkeerde bestelbus aan. Naast schade aan de beide bussen liep een woning schade op aan de gevel. De bus reed zodanig tegen de andere bus aan dat die 4 meter naar voren reed. De man is aangehouden; hij kreeg een rijverbod van 7 uren en er wordt aangifte gedaan van de aanrijding. Dit gebeurde op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur.
Op de Rietsnijder in Oud-Beijerland is een 45-jarige man aangehouden. De man wilde op 29 februari omstreeks 03.00 uur van een parkeerplaats wegrijden met bevroren ruiten. De politie moest veel aandacht trekken om de man helder te maken dat hij moest stoppen. Hij had door de hoeveel drank niet eens door dat de politie bij zijn auto stond. De man kreeg een rijverbod van 6 uren.

Niets erin, niets eruit
'S-GRAVENDEEL- Op de Smidsweg is op 28 februari de bewustwordingsactie Niets erin, Niets eruit gehouden. Er is gecontroleerd op aanwezigheid van buit in auto's en het niet op slot zitten van auto's. 82 geparkeerde auto's zijn gecontroleerd. 27 van die auto's' stonden met buit in het gezicht of geopend geparkeerd! 55 automobilisten hadden hun auto goed afgesloten.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza