Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 09
26/02 Controles
26/02 Brand
26/02 Belediging
24/02 Brand
23/02 Auto gestolen
22/02 Schade door alcohol
20/02 Aanhouding
20/02 Verkeerscontroles
20/02 Alcohol
20/02 Vandalisme

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controles
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Stougjesdijk hebben politieagenten 124 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Zij hielden de controle op woensdagmorgen, 25 februari 2004, tussen 10.00 en 12.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. In totaal werden 993 voertuigen gecontroleerd. Op dezelfde locatie hielden politieagenten op deze dag van 14.00 tot 16.00 uur een snelheidscontrole met staande houding. 24 overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring voor 20 keer te snel rijden, 2 keer voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat zijn kentekenplaat niet goed zichtbaar was en een andere bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij naar het overige verkeer seinde met zijn lichten. Bovendien krijgen 26 bestuurders een bekeuring thuis voor te snel reden. Deze werden geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. In totaal werden ongeveer 1000 voertuigen gecontroleerd. Tijdens een controle in het kader van het project niets erin, niets eruit in de parkeergarage aan de Veilingpassage hebben politieagenten 84 auto's gecontroleerd. Ze deden dit op woensdagmiddag, 25 februari 2004. 54 auto's waren keurig in orde en kregen een prima op het preventiebericht aangetekend. 30 bestuurders gingen in de fout door kostbare spullen zichtbaar in de auto achter te laten. Eén personenauto was in het geheel niet afgesloten. Het publiek reageerde positief op deze actie. Veel bestuurders wisten al van het project af en vroegen nu niet meer of ze een bekeuring hadden gekregen maar vroegen de agenten direct of ze hun auto "Prima" hadden achtergelaten.

Brand
NUMANSDORP- Een uitslaande brand heeft een paardenschuur bij een woning aan de Volgerlandseweg vernield. De brand brak uit op woensdagavond, 25 februari 2004, omstreeks 22.40 uur. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De drie paarden die in de schuur stonden werden ongedeerd naar buiten gebracht. De brandweer had het vuur snel onder controle en voorkwam dat het woonhuis, waarvan de bewoners afwezig waren, beschadigd raakte. De paarden zijn door een dierenarts meegenomen voor onderzoek. Op het dak lagen asbesthoudende platen. Stukken zijn op het terrein terechtgekomen en worden door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Belediging
KLAASWAAL- Een 27 jarige man uit Klaaswaal is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op donderdagochtend, 26 februari 2004, omstreeks 02.00 uur, op het Oranjeplein. De man had alcohol gedronken en vroeg aan de surveillerende politieagenten hoeveel hij mocht drinken om nog te mogen rijden. Ook wilde hij een blaastest afleggen. De agenten gaven de man het advies om naar huis te lopen. Toen de agenten wegreden vond de man het nodig om hen te beledigen. Hij is ingesloten en wordt in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden.

Brand
OUD-BEIJERLAND- Een schuurtje is afgebrand. Op dinsdagavond 24 februari ontdekten twee mannen dat er brand was in een schuurtje aan de Nobelstraat. Eén van de mannen bluste het schuurtje met een tuinslang en belde vervolgens de brandweer. Een bank in het schuurtje had vlam gevat. De oorzaak is niet duidelijk. Buiten de verbrande bank was er alleen roetschade. De politie sluit brandstichting niet uit.

Auto gestolen
NUMANSDORP- In een woning aan de Vrijthofflaan is ingebroken in de nacht van zondag op maandag 23 februari. Uit de woning werden onder de andere de sleutels van de auto gestolen. Vervolgens is men met de auto weggereden.

Schade door alcohol
STRIJEN- Op zondagavond 22 februari is een 23-jarige man uit Maasdam tegen een winkelpand op de Boompjesstraat gereden. Om omstreeks 23.55 uur hoorde een getuige een klap. Toen hij een kijkje nam zag hij dat de man twee gevels had geraakt. De auto van de verdachte raakte beschadigd. De gevels liepen lichte schade op. Ook waren er zwarte bandensporen op de gevels te zien. Een getuige haalde de man uit de auto en pakte de contactsleutels om te voorkomen dat de man weer zou gaan rijden. Hij was niet gewond. De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. Zij nam een blaasproef af en zag dat de man teveel gedronken had om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een 25-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. Hij botste op vrijdagavond 20 februari op de auto van een 37-jarige man uit Oud-Beijerland. Deze man maakte op de Abel Tasmanstraat een stop voor een tegemoetkomende lijnbus die de bocht door moest. De 25-jarige ging er na de botsing met hoge snelheid vandoor. De auto van de 37-jarige raakte beschadigd. Hij raakte niet gewond. Wel werd zijn 9-jarige zoontje met pijn in zijn buik, nek en benen per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. Het jongetje mocht 's avonds weer naar huis. De politie ging op zoek naar de 'doorrijder' en trof hem dezelfde avond nog aan voor zijn woning. De man moest een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeerscontroles
STRIJEN- De politie heeft op vrijdagmiddag 20 februari op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Er werden 385 voertuigen gecontroleerd. 41 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de veiligheidsgordel niet droegen. 8 bestuurders werden bekeurd wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. Tevens kreeg 1 bromfietser een boete omdat hij geen geldig certificaat had.

Alcohol
HOEKSCHE WAARD- Een 24-jarige man is aangehouden. Hij reed op vrijdagavond 20 februari over de Beneden-Oostdijk. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op zaterdagmorgen 21 februari kreeg de politie de melding dat een man dronken zou rijden op de Zoomwijcklaan. De politie liet de man een blaastest ondergaan. Hij blies ver boven de streep. Bovendien bleek de man al in het bezit van een rij-ontzegging. Hierop werd hij aangehouden. Op de Groeneweg in Numansdorp werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 februari een 32-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij blies ver boven de streep. De man was al eerder aangehouden voor dit vergrijp. Ook deze man is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Vandalisme
OUD-BEIJERLAND- Vier jongens zijn aangehouden. De jongens gooiden op vrijdagavond 20 februari steentjes tegen de rolluiken van een woning aan de Zinkweg. De jongens deden dit vaker. De rolluiken liepen schade op. De bewoner ging de jongens deze keer achterna en wist één van de jongens in de kraag te vatten. Uiteindelijk zijn alle vier de jongens door de politie aangehouden op de Admiraal de Ruijterstraat. De twee 15-jarige jongens en twee 16-jarige jongens, allen afkomstig uit Oud-Beijerland moesten mee naar het politiebureau.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza