Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 08
19/02 Aanhouding
19/02 Gordelcontrole
18/02 Niets erin, niets eruit
18/02 Inbraak en autodiefstal
18/02 Brand
18/02 Overval alarm
18/02 Auto in brand
17/02 Verkeerscontrole
17/02 Schoorsteenbrand
16/02 Inbraak tuincentrum
14/02 Mishandelingen
14/02 Aanrijding
14/02 Alcohol
13/02 Te veel gebreken
13/02 Onderuit
13/02 Flitspaal omgedraaid
13/02 Alcohol
13/02 Diefstal

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een 29-jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden. Op donderdagmiddag 19 februari fietste zij op het fietspad bij de van Genthstraat. De vrouw trapte een meisje van haar fiets. Het meisje viel. De moeder van het meisje sprak de 29-jarige vrouw aan. Hierop schopte de 29-jarige de andere vrouw. Een politie-auto kwam voorbij en hield de 29-jarige aan.

Gordelcontrole
ZUID-BEIJERLAND- De politie heeft een gordelcontrole gehouden op de Dorpsstraat. Dit was op donderdagmiddag 19 februari 2004. In totaal werden bijna 100 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 14 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van de gordel.

Niets erin, niets eruit
GRAVENDEEL - Op 18 februari zijn er door de GPF (gebiedsgebonden politiefunctionarissen) in Gravendeel 3 controles gehouden, in de Vlietstraat, Leerambachtstraat en Slikhof. Daarbij zijn 46 voertuigen gecontroleerd en waren er 9 niet in orde, waaronder 2 voertuigen, die waren niet afgesloten. In één voertuig lag een portemonnee voor het grijpen.

Inbraak en autodiefstal
OUD-BEIJERLAND- Op woensdag, 18 februari 2004, is tussen 02.30 en 03.00 uur ingebroken in een woning aan de Jan Tooropstraat. Nadat een gaatje werd geboord onder de slotplaat van de voordeur kon men de sleutel die aan de binnenkant in het slot zat omdraaien. Uit de woning werden een kleurentelevisie en een videorecorder gestolen. Bovendien werden autosleutels meegenomen, waarna de voor de deur geparkeerde Volkswagen Passat, kenteken 42-GK-JJ werd gestolen.

Brand
NUMANSDORP- Op woensdagmiddag, 18 februari 2004, omstreeks 13.50 uur, brak brand uit in een aardappelschuur aan de Molendijk. De eigenaar was bezig de aardappels te gassen. (om kiemen tegen te gaan) . Dit wordt van de buitenkant gedaan. Op een gegeven moment zag hij rook uit de schuur komen. Kort daarop kwamen de vlammen uit het dak. Hij probeerde de brand te blussen met een brandblusser doch dit lukte door de rookontwikkeling niet. De brandweer van Numansdorp kreeg hulp van de brandweer Klaaswaal en hadden het vuur snel onder controle. De schuur brandde gedeeltelijk uit. De schuur was voorzien van asbesthoudende platen. De milieudienst heeft een onderzoek ingesteld. De vervuiling door asbesthoudende platen is beperkt gebleven tot het eigen persceel. Het perceel is afgezet, waarna de asbestresten door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. De Molendijk is wegens hevige rookontwikkeling korte tijd afgesloten geweest voor het verkeer. 550 ton aardappelen zijn verloren gegaan. Het schadebedrag is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Overval alarm
OUD-BEIJERLAND- In plaats van een overvaller troffen politieagenten een ingestort plafond aan bij een uitzendbureau in de Veilig Passage aan het Wilhelminaplein. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 februari 2004, omstreeks 14.50 uur. Er kwam bij de politie een melding binnen van een overval. Politieagenten gingen met kogelwerende vesten ter plaatse. Bleek dat het hangende plafond was ingestort en dat daardoor het overvalalarm was geactiveerd. De drie aanwezige personeelsleden hoorden gekraak en verlieten op tijd het pand. Ze kwamen met de schrik vrij. De brandweer inspecteerde het pand. Het uitzendbureau werd tijdelijk gesloten. Het was binnen een grote puinhoop. De oorzaak van het instorten is vermoedelijk een te zware belasting van het plafond, hier wordt een onderzoek naar ingesteld.

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND - Woensdagavond 18 februari is een personenauto de geparkeerd stond aan de Edisonstraat, in vlammen opgegaan. Onderzocht wordt of er sprake is van brandstichting.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole op de Beneden Oostdijk hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 7 keer het niet dragen van de autogordel en 1 keer voor een verlopen APK. Ze hielde de controle op dinsdag 17 februari 2004, van 15.00 tot 16.00 uur. In totaal controleerden ze 75 voertuigen.

Schoorsteenbrand
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagavond, 17 februari 2004, omstreeks 20.15 uur, brak een schoorsteenbrand uit in een woning aan de Prins Hendrikstraat. De vonken vlogen de schoorsteen uit. De brandweer veegde de schoorsteen en had het vuur snel onder controle. De bewoner kreeg een stookverbod.

Inbraak tuincentrum
NUMANSDORP- In een tuincentrum aan de Volgerlandseweg is ingebroken. In de nacht van zondag op maandag 16 februari werd het hek geforceerd Vervolgens werd een raam ingegooid. In het tuincentrum zijn enkele deuren vernield. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord. Het is niet bekend of er iets is weggenomen.

Mishandelingen
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Oud-Beijerland heeft aangifte gedaan van mishandeling, zaterdagmiddag 14 februari op de Bierkade in Oud-Beijerland. De man reed als passagier mee in een auto toen zij op de Bierkade genoodzaakt waren te stoppen omdat er een onbekende man zodanig op de weg stond dat zij niet meer verder konden rijden. Toen zij stilstonden, trok de man het portier open en greep de bestuurder bij zijn kleding. Tegelijkertijd werd er aan de andere kant van de auto een deuk in het voertuig getrapt. Hierop stapten de bestuurder en zijn 22-jarige passagier uit en werden beiden geslagen door een groep van vier of vijf mannen. Het slachtoffer werd meermalen tegen het hoofd geschopt toen hij al op de grond lag en raakte gewond aan zijn gezicht, knie, elleboog en heup. Hij heeft zichzelf onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.
OUD-BEIJERLAND - Een 13-jarige jongen uit Oud-Beijerland heeft aangifte gedaan van mishandeling, zaterdagmiddag 14 februari in Sportpark Kikkershoek in Oud-Beijerland. De jongen was in het sportpark om naar het voetballen te kijken. Toen hij een rotje afstak, werd hij hier door een onbekende man op aangesproken. De jongen zegde deze man toe geen rotje meer af te steken, toen hij plotseling door een andere man in zijn nek gegrepen werd en hardhandig meegenomen werd. Hierbij raakte hij gewond aan zijn duim en nek. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding
NIEUW-BEIJERLAND - Een 5-jarig jongetje uit Nieuw-Beijerland is gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Dit gebeurde op zaterdag 14 februari omstreeks 10.00 uur op de Ambachtsherenweg in Nieuw-Beijerland. De jongen reed op zijn fiets en schoot uit een brandgang de weg op. Een auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland kon niet meer op tijd stoppen en reed het ventje aan. De jongen is voor behandeling van een pijnlijk been naar een huisarts gebracht.

Alcohol
STRIJENSAS - Een 41-jarige in Spanje wonende Nederlandse man is zaterdagmorgen 14 februari op de Nieuweweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Tevens kon de man geen geldig rijbewijs tonen. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en kan een dagvaarding tegemoet zien.
OUD-BEIJERLAND - Een 63-jarige man uit Oud-Beijerland is zaterdagavond 14 februari op de Jan van der Heijdenstraat in die plaats aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren.
OUD-BEIJERLAND - Een 62-jarige man uit Oud-Beijerland is zaterdagavond 14 februari op de Anthonie van Leeuwenhoekstraat aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van één uur.

Te veel gebreken
HEINENOORD- Politieagenten hebben een personenauto in beslag genomen. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 13 februari 2004, omstreeks 15.25 uur, op de Provincialeweg N 217. De auto van een 25 jarige man uit Rotterdam vertoonde veel gebreken. Zo ontbrak er een kentekenplaat op de achterzijde, zat er geen goedgekeurde uitlaat onder, was de carrosserie geheel verlaagd. De auto was niet APK gekeurd en ook niet verzekerd. De auto wordt technisch onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderuit
STRIJEN- Een 16 jarig meisje uit Strijen is onderuit gegaan met haar bromfiets. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 13 februari 2004, omstreeks 17.30 uur, op de Oudendijk. Door onbekende oorzaak ging zij onderuit en kwam in de berm terecht. Zij klaagde over pijn in de nek, hoofdpijn en duizeligheid. Ze is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De bromfiets raakte niet beschadigd.

Flitspaal omgedraaid
MAASDAM - Een 50-jarige man uit Strijen is aangehouden omdat hij vrijdagavond 13 februari een flitspaal op de Trambaan omgedraaid had om te verhinderen dat er meer foto's gemaakt werden van snelheidsovertreders. Dit werd gezien door aanwezige politiefunctionarissen die de man aanhielden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 31-jarige man uit Oud-Beijerland is vrijdagavond 13 februari op de Anthonie van Leeuwenhoekstraat aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Een 15-jarige leerling van een school aan de Hoefsmid in Oud-Beijerland is vrijdag 13 februari aangehouden omdat hij de dag ervoor een mobiele telefoon van een klasgenote gestolen had. De jongen bekende de telefoon weggenomen te hebben. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza