Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 07
12/02 Inbrekers betrapt
12/02 Dronkenschap
10/02 Botsing vrachtauto's
10/02 Snelheidscontrole
10/02 Brand
10/02 Aquaplaning
09/02 Aanrijding
08/02 Bedreiging
07/02 Getuigen gezocht
07/02 Mishandeling
07/02 Vernieling
07/02 Alcohol
06/02 Dronkenschap

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbrekers betrapt
OUD-BEIJERLAND- Een 56-jarige man uit Oud-Beijerland heeft enkele inbrekers overlopen. De man verliet op donderdagavond 12 februari even zijn woning aan de Boerderijweg. Toen hij terugkwam zag hij een man in zijn woning staan. De inbreker zag door het raam dat de bewoner thuiskwam en maakte zich uit de voeten. Hij had nog een maatje bij zich. De bewoner zag de twee inbrekers door de poort de tuin uitrennen. Zij hebben vermoedelijk geen buit gemaakt.

Dronkenschap
OUD-BEIJERLAND - Een 51-jarige inwoner van Oud-Beijerland is aangehouden omdat hij agenten die hem een bekeuring wilde geven voor openbare dronkenschap, weigerde zijn gegevens te geven. Nadat de man aangehouden was, werd op het politiebureau de identiteit van de man vastgesteld. Hij werd heengezonden met twee bekeuringen: één voor openbare dronkenschap en één voor het niet voldoen aan een vordering om zijn naam te geven.

Botsing vrachtauto's
HEINENOORD- Twee vrachtauto's zijn tegen elkaar gebotst. Op dinsdagmorgen 10 februari omstreeks 10.00 uur reed een 55-jarige man uit Rozenburg over de A29. Voor hem reed een 23-jarige man uit 's Heerenberg. Deze man moest plotseling remmen omdat er filevorming was. Hierdoor botste de Rozenburger op zijn vrachtauto. De trekker van de man uit Rozenburg raakte volledig vernield. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De trekker van de 23-jarige man raakte gedeeltelijk vernield. De man bleef ongedeerd. Het verkeer heeft gedurende enige tijd oponthoud ondervonden van het ongeval.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole op de Blaaksedijk Oost hebben politieagenten 27 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op dinsdagmiddag, 10 februari 2004, van 16.30 tot 17.30 uur. In totaal werden 354 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

Brand
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagavond, 10 februari 2004, omstreeks 18.55 uur, brak brand uit in het sportcomplex aan de Hortensiastraat. De brand brak uit in een materiaalhok en is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in een TL lamp. De sporthal werd ontruimd. In de sporthal waren enige tientallen mensen aanwezig. Vier personen werden door personeel van de ambulancepersoneel behandeld omdat ze mogelijk rook hadden binnengekregen. De brandweer had de middelbrand snel onder controle en bluste het vuur. Het complex werd voor de rest van de avond gesloten.

Aquaplaning
HEINENOORD- Een personenauto is vermoedelijk door aquaplaning tegen de vangrail gebost. Dit gebeurde op dinsdagavond, 10 februari 2004, omstreeks 21.35 uur op de Rijksweg A 29. De bestuursters, een 18 jarige vrouw uit Sint Philipsland, had nekklachten en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De voorzijde van de personenauto raakte totaal vernield.

Fietser gewond
NIEUW-BEIJERLAND- Een 55-jarige fietser uit Klaaswaal is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. De man fietste op maandag 9 februari, aan het eind van de middag, op de Spuidijk in de richting van Oud-Beijerland. Uit deze richting kwam een andere fietser aanrijden. Deze fietser werd ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Nieuw-Beijerland. De bromfietser zag de fietser uit Klaaswaal tijdens het inhalen over het hoofd. De twee botsten frontaal tegen elkaar. De fietser raakte gewond aan zijn arm en schouder. De ambulance kwam ter plaatse. De bromfietser bleef ongedeerd.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - Surveillerende agenten reden in de vroege zondagochtend 8 februari over de Beneden-Molendijk te Oud-Beijerland en zagen een groepje jeugd lopen. Een van de jeugdigen schopte tegen een geparkeerde auto. Toen de agenten deze 19-jarige jongeman uit Oud-Beijerland aanhielden, begon de groep zich ermee te bemoeien, waarop de agenten hen waarschuwden dat niet te doen. Vervolgens dreigde de verdachte een van hen neer te steken, waarop hij ingesloten werd op het politiebureau.

Getuigen gezocht
OUD-BEIJERLAND- De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die op zaterdag 7 februari plaats vond. Twee auto's, een blauwe Daewoo Matiz en een grijze Ford Focus kwamen op de Beneden Oostdijk in botsing met elkaar. Vermoedelijk hebben de twee bestuurders van de auto's onenigheid gehad. Eén van de auto's zou plotseling hard hebben geremd waardoor er een aanrijding ontstond. Mensen die iets hebben gezien van deze aanrijding of wat er zich hieraan vooraf heeft gespeeld, kunnen de politie bereiken via 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Oud-Beijerland is in de vroege ochtend van zaterdag 7 februari mishandeld toen hij fietste op het Marsmanplein in die plaats. Hij werd door twee mannen geslagen en geschopt. Daarbij liep hij licht letsel op in zijn linkerzij. Even later hebben agenten een van de twee verdachten, een 25-jarige man uit dezelfde plaats, aangehouden in diens woning aan de Gorzenhoek te Oud-Beijerland. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 36-jarige Rotterdammer is zaterdagavond 7 februari aangehouden aan de Havendam te Oud-Beijerland. Getuigen hadden gezien dat hij tegen een telefooncel stond te slaan en schoppen. Hij bedreigde daarbij de getuigen die daar iets van zeiden. De politie heeft de man op zijn gedrag aangesproken en hem bekeurd voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 52-jarige man uit Heinenoord heeft op vrijdagavond 6 februari aan de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Een 50-jarige Hagenaar is aan de Langeweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zijn rijverbod duurde 5 uur.

Dronkenschap
HEINENOORD - Een 56-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van 6 op 7 februari op de Blaaksedijk Oost in Heinenoord aangehouden omdat hij dronken op de weg liep. Na het opmaken van een procesverbaal en ontnuchtering is hij in de ochtend heengezonden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza