Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 03
16/01 Tegen de vangrail
16/01 Inbrekers aangehouden
15/01 Controle verlichting
15/01 Mishandeling
14/01 Snelheidscontrole
14/01 Inbraak woning
14/01 Aanrijding
14/01 Valse naam
13/01 Gordelcontrole
13/01 Inbraak mislukt
13/01 Rijbewijs kwijt
12/01 Alcohol
11/01 Gewonde fietser
10/01 Videosurveillance
10/01 Tasjesroof
09/01 Alcohol
09/01 Niets erin, niets eruit

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Tegen de vangrail
HEINENOORD- Een 64-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 16 januari over de afrit A29 Oud-Beijerland. Hij kwam vanuit de richting van Rotterdam. De man had zijn voertuig niet onder controle en botste tegen een geleiderail. De man raakte niet gewond. Het bleek dat de man veel te veel gedronken had om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbrekers aangehouden
HEINENOORD- Twee mannen zijn aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag poogden zij in te breken in een woning aan de Mollekade. Een getuige belde de politie. De verdachten werden vermoedelijk gestoord door de bewoner die in zijn auto wegreed, en gingen ervan door. De politie ging op zoek naar de mannen. Een agent was in het bijzijn van de getuigen. Even later troffen zij de twee mannen aan op de Blaaksedijk West. Het gaat om een 41-jarige man (woonplaats onbekend) en een 36-jarige man uit Bockenheim.

Controle verlichting
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdag 15 januari aan de Kwakscheweg een verlichtingscontrole gehouden. Vier scholieren werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL- Een 34-jarige man uit Dordrecht is op donderdag 15 januari mishandeld. De man reed vanaf de provinciale weg N-217 het centrum van 's-Gravendeel in. Op de Hendrik Hamerstraat kwam al slingerend een witte Volkswagen Golf de man tegemoet rijden. De man stopte en de witte Volkswagen Golf ging ervoor staan. De bestuurder van de Volkswagen Golf stapte uit en trok het slachtoffer uit zijn auto. Het slachtoffer kreeg een klap in zijn gezicht. Door de klap is hij een tand verloren. Tevens liep hij een schaafwond op aan zijn been. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole
KLAASWAAL- Op de Oud-Cromstrijenseijk is op 14 januari van ongeveer 16.00 uur tot 17.30 uur een radarcontrole gehouden. Van de 447 passerende voertuigen reden er 33 te hard.
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Molendijk is op 14 januari tussen 20. 00 en 22.00 uur een snelheidscontrole met de radarauto gehouden. Van de 976 gecontroleerde voertuigen reden er 131 te hard.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Rembrandtstraat is op 14 januari tussen 16.00 en 19.30 uur ingebroken. Onbekenden namen een spelcomputer en enkele spellen mee. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Aanrijding
NUMANSDORP- Een 32-jarige bromfietster uit Zuid-Beijerland is gewond geraakt. Op woensdagmiddag 14 januari reed een 34-jarige automobilist in zijn busje over de Burgemeester de Zeeuwstraat. Bij het afslaan om het terrein van de benzinepomp op te rijden, zat er plotseling een bromfietster voor hem. De twee botsten tegen elkaar. De vrouw werd met een dubbele beenbreuk overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam Zuid. De automobilist bleef ongedeerd.

Valse naam
OUD-BEIJERLAND- Een 18-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. De man fietste op woensdagmorgen 14 januari over de Oostdijk. Omdat hier een geslotenverklaring geldt, hield de politie de man staande. Hij gaf een valse naam op. Hierop werd de man aangehouden.

Gordelcontrole
'S GRAVENDEEL- De politie heeft een gordelcontrole gehouden. Op dinsdag 13 januari controleerde de politie ongeveer 350 automobilisten op de Smidsweg. Hiervan kregen 49 automobilisten een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. Een 55-jarige man uit Waddinxveen wenste niet mee te werken aan het uitschrijven van de beschikking. Bovendien beledigde hij de politie-agent. Hierop werd de man aangehouden. Na het betalen van 220 EURO mocht de man weer naar huis.

Inbraak mislukt
OUD-BEIJERLAND- Bij een tankshop aan de Randweg is ingebroken. Men heeft in de nacht van maandag op dinsdag 13 januari geprobeerd het dak open te breken. Dit is niet gelukt. Er is niets weggenomen.

Rijbewijs kwijt
MAASDAM- Een 21-jarige man uit Strijen is aangehouden. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 13 januari over de Sportlaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Het was niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. Hij is zijn rijbewijs daarom voorlopig kwijt.

Alcohol
PUTTERSHOEK- Een 22-jarige man uit Puttershoek is aangehouden. De man reed op maandagavond 12 januari over de Groeneweg. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

Gewonde fietser
OUD-BEIJERLAND- Een 34-jarige man uit Rotterdam is lichtgewond geraakt tijdens een ongeval. Op zondagavond 11 januari fietste hij over de Oud-Beijerlandsedijk. Door onbekende oorzaak fietste hij tegen een paaltje. Toen de politie aankwam, zat de man met duizelingen op de grond. Hij werd later per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis voor onderzoek. De man had ademhalingsklachten en pijn op zijn borst.

Videosurveillance
REGIO-De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft zaterdag 10 januari met de videosurveillance auto door de hele regio gesurveilleerd. Hierbij werden 4 personen aangehouden. Een 34-jarige Belg reed veel te hard en niet rechts op de A16 te Rotterdam. Hij werd voor ruim 400 EURO beboet. Een 20-jarige man uit Breda haalde rechts in op de A16 te Zwijndrecht, overschreed een doorgetrokken streep en bleef eindeloos links rijden. Hij slingerde over de weg. Hij kreeg een boete van 325 EURO. Een 26-jarige man uit Den Haag reed met 160 km/uur over een fly-over op de A16 te Rotterdam. Hij kleefde, gaf geen richting aan, overschreed 2 keer de doorgetrokken streep en kwam kort achter een motorrijder te rijden. Hij kreeg voor 900 EURO aan bekeuringen opgelegd. Een 26-jarige man uit Oud-Beijerland werd aangehouden op de A29 te Numansdorp. Hij kleefde en sneed een voertuig af. Hij kreeg een bekeuring van 587 EURO.

Tasjesroof
OUD-BEIJERLAND- Op 10 januari omstreeks 21.30 uur is op de Jan Tooropstraat een 53-jarige vrouw uit Oud-Beijerland beroofd van haar tas. De dief greep al fietsend haar tas en vluchtte weg richting de Marinierstraat. De fiets van de man bleef achter. Het signalement van de verdachte luidt als volgt; Blanke huidskleur, Leeftijd 16-17, Licht gekleurde jas. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over dit strafbare feit en/of de dader herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). De politie onderzoekt deze zaak.

Alcohol
NUMANSDORP- Op 9 januari omstreeks 19.30 uur is op de N487 een 60-jarige man uit Klaaswaal aangehouden. De man had te veel gedronken en kreeg een rijverbod van 4 uren. Op de Rijksstraatweg is op 9 januari een 52-jarige vrouw uit Numansdorp aangehouden omdat ze te veel gedronken had. De vrouw kreeg een rijverbod van een uur. Ze kwam van haar werk. Op de N487 is een op 9 januari een 29-jarige man uit Numansdorp aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Op de N487 is op 9 januari een 33-jarige man uit Numansdorp aangehouden omdat hij met te veel drank op in zijn auto reed. De man kwam uit de kantine van zijn werk. Op de N487 is op 9 januari een 27-jarige man uit Numansdorp aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren. Op de Voorstraat is op 11 januari omstreeks 04.45 uur een 22-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij had te veel gedronken en kreeg een rijverbod van 8 uren.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- Op de Veilingpassage heeft de politie gecontroleerd of automobilisten hun auto goed hadden afgesloten en geen buit in het zicht hadden liggen. Van de 56 gecontroleerde auto's waren er 35 'prima' en 21 'fout'.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza