Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 02
07/01 Snelheidscontrole
07/01 Agressieve hond
07/01 Controle verlichting
06/01 Alcohol
06/01 Aanhouding
06/01 Politie cijfers 2003
05/01 Burenruzie
04/01 Rijbewijs kwijt
04/01 Gestolen auto terug
03/01 Inbraak bedrijf

Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Snelheidscontrole
NIEUW-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole op de Spuidijk zijn 15 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De agenten hielden de radarcontrole op woensdag, 7 januari 2004, van 11.45 tot 13.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur.

Agressieve hond
'S-GRAVENDEEL- Agenten hebben een bijtende hond gepepperd. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 7 januari 2004, omstreeks 15.00 uur, in de Hekelstraat. De hond (een soort herdershond) was in de sloot gesprongen en zat al ongeveer 2 uur achter een zwaan aan. De hond had de zwaan al enige keren gebeten. Politieagenten probeerden tevergeefs de hond door middel van en vangstok te vangen. Omdat de zwaan steeds meer uitgeput raakte en de hond van geen ophouden wist hebben politieagenten na overleg met de eigenaar de hond gepepperd. Na het pepperen kwam de hond uit het water. Hij werd behandeld met zogenaamde coolingspray. De zwaan raakte gewond aan zijn vleugel. Personeel van de dierenambulance is terplaatse geweest. Zij besloten de zwaan even met rust te laten. Later in de week proberen ze hem te vangen om naar de verwondingen te kijken.

Controle verlichting
HEERJANSDAM- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Langeweg. Op woensdagmorgen 7 januari werden hier zo'n 30 fietsers gecontroleerd. 8 fietsers werden bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Alcohol
MIJNSHERENLAND- Een 47-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. De man reed op dinsdagavond 6 januari over de Raadhuislaan. Hij moest een blaasproef ondergaan en bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van een uur.
MAASDAM- Op de Sportlaan is een 59-jarige man uit Puttershoek aangehouden. De man blies ver boven de streep tijdens een alcoholcontrole. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een transactie.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een man is aangehouden. Op dinsdag 6 januari stal hij enkele goederen bij een winkel aan de Scheepmakershaven. Het winkelpersoneel ging de man achterna en stelde een zoektocht in. Na enige tijd konden zij hem aanhouden op de Molendijk in 's Gravendeel. De man werd overgedragen aan de politie. De politie bracht de man over naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog ruim 50 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Politie cijfers 2003
REGIO- De politie Zuid-Holland-Zuid heeft in 2003 een recordaantal van 7.862 verdachten aangehouden. Dit zijn duizend aanhoudingen meer dan in 2002. Het aantal opgeloste zaken waarvan aangifte werd gedaan, nam met 25% toe naar 5.285. Het totaal aan criminaliteit bleef in de regio stabiel. Het aantal dodelijke verkeersongevallen daalde met 50% naar 16 in 2003. Dit bleek uit de voorlopige resultaten van het korps over 2003, die hoofdcommissaris Bik op 6 januari presenteerde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Ook bleek uit de voorlopige cijfers, dat het aantal woning- en bedrijfsinbraken aan het dalen is. Het aantal geweldsdelicten is met 10 % toegenomen naar een aantal van 2600 in de regio, maar daar staat tegenover dat het korps Zuid-Holland-Zuid 70% van deze geweldszaken heeft weten op te lossen. "De pakkans is hier hoog voor geweldsplegers.", aldus korpschef Bik. Het aantal gevallen van straatroof is nagenoeg gelijk gebleven, terwijl het aantal overvallen gedaald is. De speerpunten in het jaarplan 2004 zijn het verlagen van de totale criminaliteit, het verhogen van de tevredenheid van de burger, het aanpakken van overlastplekken en het vergroten van de bereikbaarheid en beschikbaarheid van de politie. Bik verwacht veel van de nieuwe sluitende aanpak van de zogenaamde draaideurcriminelen onder het motto 'Veel plegen, veel zitten'. Hiertoe is in 2003 een speciaal bureau Veelplegers opgericht, dat nu zijn vruchten begint af te werpen. In de regio wordt de aanpak onder regie van het OM verder ontwikkeld samen met welzijnsinstellingen. Ook verwacht de korpschef veel van de samenwerking met alle gemeenten in de regio op het gebied van veilige straten, jeugd en veilige bedrijventerreinen. Deze samenwerking is eind 2003 vastgelegd in de gezamenlijke Veiligheidsverklaring. Voor het vergroten van de tevredenheid van de burgers wil Zuid-Holland-Zuid de communicatie met burgers verbeteren, internetaangifte mogelijk maken, overlast aanpakken en de gebiedsagent weer meer zichtbaar terug brengen in de wijk.

Burenruzie
OUD-BEIJERLAND- Een man is aangehouden. Op maandagavond 5 januari kreeg deze 21-jarige man uit Oud-Beijerland ruzie met zijn moeder. Dit gebeurde in en rondom de woning aan de Witsenstraat. De 36-jarige buurman kwam naar buiten om te vragen of het iets zachter kon. Hierop kreeg de buurman houten balken naar zich toegegooid. Ook werd hij woordelijk bedreigd door de 21-jarige man. De buurman belde de politie. De politie hield de 21-jarige man even later aan in zijn woning.

Rijbewijs kwijt
STRIJEN- Een 48-jarige vrouw uit Strijen is aangehouden. De vrouw reed in de nacht van zondag op maandag 5 januari over de Edisonweg. De vrouw moest een blaastest ondergaan en bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Ze moest haar rijbewijs inleveren.

Gestolen auto terug
HEINENOORD- Een gestolen auto is teruggevonden in Rotterdam. Dit gebeurde op zondagmiddag, 4 januari 2004. De eigenaresse uit Heinenoord had haar personenauto geparkeerd in de van Galenstraat. Haar zoon moest gaan werken op het Zuidplein in Rotterdam en zag in het voorbijrijden een wel heel bekende auto staan. Hij belde hierop zijn moeder die constateerde dat de auto inderdaad verdwenen was. De vrouw is de auto in Rotterdam gaan ophalen. Het contactslot bleek te zijn geforceerd.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagochtend, 3 januari 2004, omstreeks 00.20 uur, is ingebroken bij een bedrijf aan de Isaac Newtonstraat. Nadat twee ruiten aan de achterzijde van het pand werden vernield kon men vanuit de kantoorruimte een laptop en een computerkast stelen. Politieagenten waren snel terplaatse en zagen een scooter met daarop twee personen vanaf het terrein wegrijden. Tijdens de achtervolging waaraan diverse politieauto's deelnamen gooiden de inbrekers de gestolen spullen weg. Uiteindelijk wisten zij zonder buit te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de daders. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2004 - Hoekschewaard-Plaza