Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 52
24/12 Rijbewijs ingenomen
23/12 Aanhouding
22/12 Auto te water
22/12 Auto in de sloot
22/12 Ongeval
22/12 Fietsendief
21/12 Alcohol
20/12 Zinloos geweld
20/12 Relschoppers
20/12 Markt controle

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Rijbewijs ingenomen
MAASDAM- Een 33-jarige man uit Dordrecht is aangehouden.De man reed in de nacht van dinsdag op woensdag 24 december over de Trambaan. Bij de afslag Maasdam reed hij ergens tegenaan. Dit veroorzaakte alleen materiële schade aan zijn auto. De man moest een blaasproef ondergaan. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanhouding
STRIJEN - Een 33-jarige man uit Strijen is op 23 december op de Boskade aangehouden. Hij zou op 5 december een 23-jarige man uit 's-Gravendeel met een pen in zijn hand hebben gestoken. Dit gebeurde in een café aan de Molenstraat waar de 33-jarige zou ruzie zou hebben gezocht. De verdachte zegt zich niet veel meer van het incident te herinneren, omdat hij - naar eigen zeggen - dronken was. De politie zet het onderzoek voort.

Auto te water
NIEUW-BEIJERLAND- Een auto is te water geraakt. Op maandagavond 22 december reed een 19-jarige bestuurder uit Nieuw-Beijerland met een 17-jarig meisje uit Westmaas in zijn auto over de Nieuw Zinkweg. In verband met de gladheid had de bestuurder zijn auto niet onder controle. Hij reed in de sloot. Het is niet bekend hoe de inzittenden het voertuig hebben verlaten. Beide personen hielden er snijwonden in hun gezicht aan over en zijn behandeld door ambulancepersoneel.

Auto in de sloot
KLAASWAAL- Een 37-jarige man uit Klaaswaal is op maandagavond 22 december met zijn bestelbus in de sloot beland. Hij reed op de Kloosterseweg en raakte vanwege de gladheid in een slip. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en belandde hij in de sloot. De man kwam niet onder water. Zij voertuig is halverwege de sloot blijven steken. De man kon zelf het voertuig verlaten en was volledig bij bewustzijn. Het is niet bekend hoe het met de man is.

Ongeval
HEINENOORD- Een 19-jarige man uit Rotterdam is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Hij reed op maandagmiddag 22 december op de afrit van Oud-Beijerland en verloor de macht over het stuur. Hij knalde tegen de vangrail en parkeerde zijn auto daarna op de vluchtstrook in de binnenbocht. Hij ging ernaast staan. Even later kwam een andere automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) aanrijden. Hij knalde tegen de auto op en raakte de 19-jarige man. Deze Rotterdammer werd met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. De andere automobilist bleef ongedeerd. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Fietsendief
OUD-BEIJERLAND - Een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op 22 december op de Steenenstraat aangehouden. Hij zou eerder die dag op de Groote Ruyghte een fiets hebben gestolen. Een alerte getuige zag de verdachte rijden op de fiets waarvan hij wist dat die het eigendom van een ander was en waarschuwde de politie. De hield de man kort daarna aan. De fiets is teruggevonden en gaat zo snel mogelijk terug naar de eigenaar. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 20-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is aangehouden. Hij reed in de nacht van zaterdag op zondag 21 december over het Vierwiekenplein. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete van 75 EURO.

Zinloos geweld
STRIJEN- Een 15-jarige jongen uit Strijen is aangehouden. Op zaterdagmiddag 20 december fietste een andere 15-jarige jongen uit Strijen over de Leeuwerikstraat. Hij werd plotseling ingesloten door een groep fietsers en een jongen op een scooter. De groep was hem deels bekend. De 15-jarige verdachte mishandelde het slachtoffer om onbekende redenen. Hierna kon het slachtoffer wegkomen en fietste hij naar huis. De politie trof het slachtoffer in zijn woning aan met diverse verwondingen, onder andere met letsel aan zijn gezicht. Later op de middag heeft de politie de 15-jarige verdachte in zijn woning aan de Binnensingel aangehouden.

Relschoppers
NUMANSDORP- Een 48-jarige man uit Numansdorp is lastig gevallen. Op zaterdagmiddag 20 december reed hij op zijn motorfiets over de Roerdompsingel. Hij moest remmen voor een personenauto. Hierin zaten jongens die de man lastig vielen. Aanleiding zou een eerder akkefietje zijn. De motorfietser kon echter wegkomen en vertrok naar zijn huis aan het Zwanenoord. 's Nachts zocht de groep de man op. Zij liepen door zijn tuin. De 48-jarige man kwam naar beneden en stuurde de groep weg. De 20-jarige bestuurder van de personenauto uit Numansdorp liet zich niet wegsturen en gaf de man een klap. Hierdoor viel de 48-jarige man achterover. Een 46-jarige buurman, slechts gekleed in onderbroek, schoot te hulp hetgeen uitmondde in een vechtpartij. De jongens renden vervolgens weg richting de jeugdsoos aan de Wethouder van de Veldenstraat. De buurman ging er, nog steeds gekleed in onderbroek en gewapend met een knuppel, achteraan met nog een andere buurman. In de jeugdsoos had de bestuurder zich inmiddels opgesloten op het toilet. De politie heeft de jongen uit het toilet laten komen en hem vervolgens aangehouden. Op zondagmiddag 21 december werd nog een 20-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij was bij de groep betrokken. De man werd in zijn woning aan de Roerdompsingel aangehouden. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Markt controle
HEINENOORD- De politie heeft in samenwerking met stichting Namaakbestrijding React en Stichting Brein op zaterdagmorgen 20 december een controle gehouden op de Witte Markt. Ook de douane was bij een deel van de controle aanwezig. Deze wekelijkse vlooienmarkt vindt plaats aan de Boonsweg. De politie heeft toezicht gehouden op eventuele illegale handel. Zij wil daarmee een bijdrage leveren aan de bestrijding van heling. Er werd 1 persoon (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden omdat hij een gestolen autoradio in bezit had. De stichting Namaakbestrijding React heeft een kleine hoeveelheid namaakartikelen in beslag genomen. De stichting Brein heeft enkele illegaal gekopieerde videobanden in beslag genomen. Ook nam zij playstation-spelletjes in. De politie was tevreden met het feit dat de handelaren zich over het algemeen goed aan de regels met betrekking tot handel in goederen hielden. Zij zal vaker controles in dit kader houden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza