Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 51
19/12 Aanhouding bende
18/12 Blowen
18/12 Snelheidscontrole
18/12 Verlichting
17/12 Brandstichting
17/12 Inbraak woning
17/12 Ongeval
17/12 Aanrijding
16/12 Gijzeling
16/12 Niets erin, niets eruit
16/12 Verlichting
15/12 Inbraak bedrijf
15/12 Aanhoudingen
15/12 Diefstal
15/12 Verdachte aangehouden
14/12 Gewond
14/12 Alcohol
14/12 Inbraak bedrijf
14/12 Man doodgestoken
13/12 Winkeldiefstal
13/12 Ongeval
12/12 Twee keer aangehouden
12/12 Alcoholcontrole

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding bende
REGIO- Het woning- en bedrijfsinbrakenteam van de recherche Dordrecht heeft in de afgelopen periode hield de recherche 17 verdachten aan die in twee bendes opereerden.Deze verdachten wordt betrokkenheid verweten bij in totaal 102 inbraken. Eén van de groeperingen handelde regiobreed, van Oud-Beijerland tot Hardinxveld-Giessendam pleegden zij voornamelijk bedrijfs- en schoolinbraken. Ook bezocht deze groepering veel CWI kantoren in het hele land. Uit deze groepering werden 9 verdachten aangehouden. Zij vallen in de leeftijdscategorie 22-50 jaar. Twee personen zitten nog in voorarrest. De verdachten in dit onderzoek wordt betrokkenheid verweten bij in totaal 53 inbraken. De tweede groepering pleegde voornamelijk schoolinbraken in Dordrecht en directe omgeving. Opvallend hierbij was dat na een eerste inbraak, dezelfde locatie vaak nog een tweede dan wel een derde keer bezocht werd door de groep. Tijdens dit onderzoek werden acht verdachten aangehouden. De verdachten variëren in leeftijd van 16 tot en met 40 jaar. Hiervan zitten nog 5 verdachten in voorarrest. De verdachten in dit onderzoek wordt betrokkenheid verweten bij in totaal 49 inbraken. De personen hielden zich met name bezig met het wegnemen van computers. Na onderzoek is gebleken dat beide groeperingen zaken deden met dezelfde helers. Een aantal van deze helers, afkomstig uit het gehele land, werden aangehouden en verhoord. Op een kleine hoeveelheid na, is weinig teruggevonden van de buit.

Blowen
MIJNSHERENLAND- Een 18-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden . Op donderdag 18 december hield de politie een snelheidscontrole op de Raadhuislaan. Een bus stopte plotseling. De buschauffeuse vertelde de politie dat er een jongen in de bus zat te blowen. De politie stapte de bus in. Zij troffen de jongen aan. Hij had enkele zakjes weed bij zich. Hij wordt gedagvaard.

Snelheidscontrole
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft op donderdag 18 december een snelheidscontrole gehouden aan de Raadhuislaan. Er werden 570 voertuigen gecontroleerd. 18 mensen werden bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/uur.

Verlichting
ZINKWEG- De politie heeft op donderdag 18 december een verlichtingscontrole gehouden. Dit gebeurde aan de Zinkweg. Scholieren die naar school fietsten, werden gecontroleerd. Er zijn tien mensen bekeurd wegens het niet ion orde hebben van de verlichting.

Brandstichting
PUTTERSHOEK- Drie jongens van 9, 10 en 11 jaar hebben brand gesticht bij een berging aan de Nassaulaan. Een van de jongens had sterretjes gekocht. De jongens zouden de brandende sterretjes in een rooster hebben gestopt. Hierdoor raakte de berging in brand. De bewoonster heeft het brandje geblust. De berging stond vol rook. De sterretjes waren in de afvoer van de droger terecht gekomen, waardoor de brand is ontstaan. De jongens zijn doorverwezen naar bureau STOP.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Bij een woning aan de Mariniersweg is op woensdag 17 december ingebroken. Men heeft eerst de tuindeur geforceerd en vervolgens de achterdeur. Er zijn sieraden en geld meegenomen. De technische recherche is ingeschakeld.

Ongeval
NUMANSDORP- Op woensdagavond 17 december zijn een personenauto en een brommer met elkaar in botsing gekomen. Een 17-jarige jongen uit Numansdorp reed met zijn brommer op de Burgemeester de Zeeuwstraat. Van rechts kwam vanuit de Hallinxweg een personenauto gereden. Vervolgens ontstond er tussen de auto en brommer een aanrijding. Zowel de bestuurder van de brommer als de 13-jarige bijrijder uit Numansdorp zijn gewond geraakt. Ze zijn naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. De 17-jarige jongen heeft een gebroken bekken opgelopen. De 13-jarige jongen heeft een gebroken been. De 57-jarige bestuurster van de auto raakte niet gewond.

Aanrijding
NUMANSDORP- Op woensdagavond 17 december heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een tractor. Dit gebeurde aan de Middelsuissedijk Westzijde. Een 43-jarige vrouw uit Zwijndrecht kwam in de bocht met de derde Dwarsweg met haar auto op de verkeerde weghelft. Vervolgens botste ze tegen de tractor aan. De tractor was hier aan het strooien vanwege de gladheid die kon ontstaan. De vrouw liep een pijnlijke nek en rug op. Ook had ze een bebloede lip. De vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De auto raakte total loss.

Gijzeling
OUD-BEIJERLAND-NUMANSDORP- Op dinsdagavond, 16 december 2003, omstreeks 18.00 uur is op de Langeweg te Oud-Beijerland een 34 jarige man uit Mijnsheerenland in gijzeling genomen door 2 nog onbekende mannen. De 34 jarige man reed met een volkswagen Transporter over de Langeweg en werd tot stoppen gedwongen. De man werd met een vuurwapen bedreigd en vervolgens stapten de twee mannen in zijn auto. Hij moest onder dwang door de Hoeksche Waard rijden. Ze kwamen terecht in Numansdorp. Op de kruising van de Provincialeweg N 487 met de toerit van de Rijksweg A 29 stapten de mannen uit. Vervolgens reed de 34 jarige man weg en waarschuwde de politie. Waarom de man korte tijd in gijzeling is genomen is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben in Oud-Beijerland, Numansdorp of de Volkswagen Transporter hebben zien rijden tijdens de rit door de Hoeksche Waard, worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een controle in het kader van het autoproject niets er in .. niets er uit hebben agenten op dinsdagmiddag, 16 december 2003, een controle gehouden in de Zeeheldenwijk. Van de 54 gecontroleerde waren er 19 fout. In de auto's lag buit voor het grijpen. Bovendien bleek dat twee auto's niet afgesloten waren.

Verlichting
NUMANSDORP- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Rijksstraatweg. Dit was op dinsdagmorgen 16 december. 13 fietsers hadden hun fiets niet goed verlicht en werden hiervoor beboet.

Inbraak bedrijf
'S GRAVENDEEL- Bij een bedrijf aan de Mijlweg is ingebroken. In de avond of nacht van maandag 15 op dinsdag 16 december is het bedrijfsterrein bezocht. Men heeft de heftruck van het bedrijf gebruikt om een aantal pallets weg te nemen. Hierop lagen panelen (om tegen caravans te bevestigen). Tevens werd vanaf het terrein een aanhangwagen weggenomen.

Aanhoudingen
's-GRAVENDEEL - Een inbreker is aangehouden. Deze 25-jarige man uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van een inbraak bij een slijterij aan de Langestraat in 's-Gravendeel op woensdag 10 december. De politie ging toen op zoek naar de verdachten maar zij ontsnapten. Wel vond de politie de gebruikte auto van de verdachten terug. Op de N 217 zagen agenten een auto die reed met hoge snelheid. De politie zette de achtervolging in die doorging tot in Rotterdam. Met hulp van politiemensen uit Rotterdam vonden de agenten de lege auto op de Christiaan de Wetstraat. In de wagen lagen nog net gestolen flessen drank. Een van de mannen, de 25-jarige verdachte is op 15 december aangehouden door de politie Rotterdam-Rijnmond. De verdachte is overgebracht naar de Politie Zuid-Holland-Zuid en is ingesloten in Oud-Beijerland.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND- Een 33-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. De man stal op maandagmiddag 15 december een kerststuk. Dit stond buiten de bloemenwinkel aan de Molendijk. De buurman, de kaasboer, zag de dief. Hij waarschuwde het winkelpersoneel van de bloemenwinkel. Samen met het winkelmeisje ging hij de verdachte achterna. Hij kwam de politie toen tegen. De politie hield de verdachte onmiddellijk aan.

Verdachte aangehouden
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op maandagmiddag 15 december een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 28-jarige man uit 's-Gravendeel te hebben neergestoken. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 december 2003 aan de Hendrik Hamerstraat. Het slachtoffer is onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie had al vrij snel zicht op een mogelijke dader. De verdachte heeft zich vrijwillig op het politiebureau in Oud-Beijerland gemeld. Hij is in verzekering gesteld.

Gewond
'S-GRAVENDEEL- Een 17-jarige bromfietser is lichtgewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op zondagavond 14 december reed deze jongen uit Oud-Beijerland over de kruising van de eerste Kruisweg met de Maasdamseweg. De jongen zag een auto over het hoofd. De 61-jarige automobilist uit Mookhoek botste tegen de bromfietser. De bromfiets raakte total-loss. De jongen kwam er met schaafwonden en een pijnlijke pols vanaf.

Alcohol
PUTTERSHOEK- Een 24-jarige man uit Puttershoek is in de nacht van zaterdag op zondag 14 december aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde aan de Standerdmolen. De man heeft een boete van 190 euro en een rijverbod van twee uur gekregen.

Inbraak bedrijf
KLAASWAAL- Bij een bedrijf aan de Industrieweg is in de nacht van zaterdag op zondag 14 december ingebroken. Rond 04.00 kwam er een melding van een inbraak. Eerder die nacht was er bij hetzelfde bedrijf ook al geprobeerd om in te breken. Toen trof de politie echter niets aan. De politie zag nu een auto wegscheuren toen ze bij het bedrijf aankwamen. De achtervolging werd ingezet. De auto reed via de Oud-Cromstrijensedijk in de richting van Strijen. Er werd behoorlijk hard gereden. De auto raakte op een gegeven moment van de weg en reed de dijk af. De inzittenden zijn te voet gevlucht. Er is nog een politiehond ingezet, maar de inbrekers zijn niet meer gevonden. Bij de inbraak is overigens niets buit gemaakt.

Man doodgestoken
'S-GRAVENDEEL- Een 28-jarige man uit 's Gravendeel is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 december 2003 met een mes neergestoken. Dit gebeurde achter een café aan de Hendrik Hamerstraat. De man is onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Ambulancepersoneel heeft nog getracht de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Er is inmiddels zicht op een verdachte. Voorafgaand aan de steekpartij heeft het slachtoffer ruzie met de verdachte gehad. De politie heeft op zaterdag 13 december een buurtonderzoek gestart.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Een 50-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is op zaterdag 13 december aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had drie pakjes sigaretten gestolen bij een supermarkt aan de Molenaar. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Ongeval
HEINENOORD- Zaterdag 13 december heeft op de A-29 een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 29-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel raakte voor de tunnel in een slip en botste vervolgens verschillende keren met zijn auto tegen de tunnelwand. Hij had nekklachten en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee keer aangehouden
ZUID-BEIJERLAND- Vrijdagavond 12 december kwam er een melding binnen dat er op een benzinestation aan de Dorpstraat een handgemeen was. Ter plaatse bleek dat een 57-jarige man uit Zuid-Beijerland tegen buizen was aangereden en schade had veroorzaakt. Hij wilde echter wegrijden, maar getuigen verhinderden dit door zijn sleutel af te pakken. Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk is hij overgebracht naar het bureau, waar bleek dat hij erg veel gedronken had. Bovendien was dat ook niet de eerste keer. Dus zijn rijbewijs is ingevorderd. Later die nacht is de man weer aangehouden. De man was betrokken geweest bij een aanrijding aan de Schoutsdijk. Ondanks het feit dat het rijbewijs was ingevorderd, is hij weer gaan rijden. De politie heeft de auto van de man in beslag genomen.

Alcoholcontrole
NUMANSDORP- Vrijdagavond 12 december heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden in Numansdorp. Er werden in totaal 844 blaastesten afgenomen. De resultaten: Op de Rijksstraatweg is een 40-jarige vrouw uit Mijnsheerenland aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij kreeg een rijverbod van vijf uur en een OM transactie. Op de Rijksstraatweg is een 62-jarige man uit Numansdorp aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de N 487 is een 55-jarige man uit Numansdorp aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 euro. Op de Rijksstraatweg een 55-jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 euro. Op de Rijksstraatweg is vrijdagavond 12 december een 45-jarieg man uit Klaaswaal aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een dagvaarding. Op de N487 is een 30-jarige man uit Numansdorp aangehouden.Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een procesverbaal. Op de N 487 is een 33-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 euro.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza