Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 50
13/12 Man doodgestoken
11/12 Alcohol
11/12 Verlichtingcontrole
11/12 Ongeval
10/12 Brand
10/12 Bromfietscontrole
10/12 Inbrekers ontsnapt
09/12 Straf
08/12 Inbraak winkel
08/12 Bank overval
07/12 Alcohol
07/12 Verzet
06/12 Alcohol
06/12 Doorgereden
06/12 Inbraken
06/12 Winkeldiefstal

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Man doodgestoken
'S-GRAVENDEEL- Een 28-jarige man uit 's Gravendeel is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 december 2003 met een mes neergestoken. Dit gebeurde achter een café aan de Hendrik Hamerstraat. De man is onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Ambulancepersoneel heeft nog getracht de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Het is nog niet duidelijk wat de toedracht van de steekpartij is geweest. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht op de plaats van het incident. De politie onderzoekt de zaak.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 32-jarige automobilist uit Rotterdam is op 11 december op de provincialeweg N489 ter hoogte van Mijnsheerenland aangehouden. Hij bleek teveel op te hebben en kreeg een rijverbod van acht uren. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man krijgt een dagvaarding.

Verlichtingcontrole
OUD- EN NIEUW-BEIJERLAND - De politie heeft in de Hoeksche Waard verlichtingscontroles gehouden. Dat gebeurde op donderdag 11 december 2003. Zo deelde de politie op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland 22 bekeuringen uit aan fietsers en bromfietsers omdat er iets mis was met hun verlichting. Langs dit controlepunt kwamen naar schatting 150 fietsers en 10 scooters. Op de Spuidijk in Nieuw-Beijerland schreven politiemensen 15 bekeuringen op het gebied van verlichting.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - De ambulance heeft een 34-jarige autobestuurster uit Maasdam naar een ziekenhuis gebracht omdat ze vermoedelijk nekletsel heeft. De vrouw reed op donderdagmorgen 11 december 2003 over de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland. Bij de kruising met de Edisonstraat remde ze te laat en botste tegen een vrachtauto. Deze verleende voorrang aan het verkeer dat van de Edisonstraat kwam en stond daarom stil.

Brand
STRIJEN - Een nagenoeg lege bedrijfsloods heeft in brand gestaan. De melding van de brand kwam binnen op woensdagmiddag 10 december 2003 rond 16.00 uur. De melding sprak over brand in een loods waar mogelijk vuurwerk lag. De brandweer ging direct naar de Nijverheidsstraat in Strijen met veel materiaal. Gelukkig lag er geen vuurwerk in de ruimte maar kwamen de knallen die men hoorde van de dakplaten. In de loods lagen nog wat oude kantoormeubelen. De oorzaak van de brand is niet bekend. In de dakplaten zat asbest. Direct stelde de brandweer en milieudienst een onderzoek in. Ook kwam er een gespecialiseerd bedrijf. De vervuiling bleef beperkt tot bedrijfsterreinen direct naast de door brand getroffen loods. Medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf ruimen de asbestresten op donderdag 11 december 2003 op. Op weg naar de brand kreeg een politieauto een ongeval. De agenten reden weg in de Burgemeester Diepenhorstsingel in Oud-Beijerland. Plotseling remde een auto voor hen. De politieauto botste tegen dit voertuig waarvan een 31-jarige vrouwelijke inzittende uit Numansdorp lichte rugklachten opliep na de klap.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole hebben agenten 13 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 5 keer een te hoge constructiesnelheid, 2 keer te veel geluid, 2 keer voor gladde banden, 2 keer geen bromfietscertificaat, 1 keer geen gele sticker en 1 keer voor het niet vast hebben van de kinband van de valhelm. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 10 december 2003, van 07.30 tot 09.00 uur op de Zinkweg. In totaal controleerden ze 30 bromfietsen.

Inbrekers ontsnapt
's-GRAVENDEEL - Ondanks een lange achtervolging zijn inbrekers ontsnapt. Wel vond de politie de gebruikte auto van de verdachten terug. Op woensdagmorgen 10 december 2003 kwam de melding van een inbraak bij een slijterij aan de Langestraat in 's-Gravendeel. Op de N 217 zagen agenten een auto die reed met hoge snelheid. De politie zette de achtervolging in die doorging tot in Rotterdam. Met hulp van politiemensen uit Rotterdam vonden de agenten de lege auto op de Christiaan de Wetstraat. In de wagen lagen nog net gestolen flessen drank.

Straf
OUD-BEIJERLAND - Een 47-jarige vrouw uit Oud-Beijerland zit een nog openstaande straf uit van dertig dagen. Dit omdat ze het boetebedrag niet kon betalen. Agenten hielden haar op dinsdagavond 9 december 2003 aan in een woning aan de Witte de Withstraat in Oud-Beijerland. Agenten gingen daarheen in verband met een bemiddeling. De 47-jarige en een 56-jarige man verbleven daar in het huis van een 54-jarige man. Deze wilde dat de twee vertrokken. Uit controle van de politiemensen bleek de nog openstaande boete voor de vrouw.

Inbraak winkel
OUD-BEIJERLAND- In een winkel aan het Wilhelminaplein is ingebroken. Op dinsdagmorgen 9 december hoorde een getuige glasgerinkel. Zij zag twee mannen bij een auto voor het bedrijf staan. De twee mannen reden vervolgens snel weg. Uit de winkel bleken drie beeldschermen te zijn gestolen. De getuige belde de politie die vervolgens een onderzoek instelde.

Bank overval
HEINENOORD- Drie mannen hebben op maandagmorgen 8 december omstreeks 11.40 uur een bank aan de Wouter van den Walestraat overvallen. Onder dreiging van een vuurwapen werd een medewerkster van de bank gedwongen om de kluis te openen. Aanwezige klanten moesten op de grond gaan zitten. De overvallers zijn er vervolgens met het geld uit de kluis van doorgegaan in een grijze Fiat. Deze auto werd later in de Spuivelden weer terug gevonden. Van de overvallers ontbreekt ieder spoor. De politie is direct een buurtonderzoek gestart en heeft enkele getuigen gehoord. Getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op de Wilhelminastraat is op 7 december een 42-jarige man uit Puttershoek aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vijf uur.

Verzet
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Oud-Beijerland heeft zich verzet bij zijn aanhouding. Een 42-jarige beveiligingsmedewerker meldde de politie dat de verdachte hem wilde aanvallen bij een horecagelegenheid op het Marktplein in Oud-Beijerland. Eerst liep de verdachte rustig mee naar de politiebus maar rende daar weg. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. De aanhouding gebeurde op zondag 7 december 2003 rond 01.30 uur.

Alcohol
STRIJEN - Op de Trambaan in Strijen hebben agenten een 32-jarige automobilist uit Strijen aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmorgen 6 december 2003 omstreeks 02.10 uur. Uit de blaastest bleek dat de man teveel alcohol op had en hij kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van drie uur.

Doorgereden
HEINENOORD - Een trekker met oplegger is na een aanrijding doorgereden. Een personenauto botste op zaterdagmorgen 6 december 2003 omstreeks 06.55 uur tegen de achterkant van de oplegger. Dat gebeurde op de N 217 in Heinenoord. De trekker reed verder. De 60-jarige bestuurder uit Barendrecht van de personenauto had door de klap diverse schaafwonden pijn aan zijn gewrichten.

Inbraken
HEINENOORD - Verdachten hebben twee keer ingebroken bij een bedrijf aan de Boonsweg in Heinenoord. De eerste keer gebeurde dat op zaterdag 6 december 2003 rond 02.50 uur en de tweede keer op zondag 7 december 2003 omstreeks 00.40 uur. De buit bestond bij de twee diefstallen uit computerapparatuur.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND - Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Oud-Beijerland hebben alle twee een rekenmachine gestolen. Dat deden ze op zaterdagmiddag 6 december 2003 bij een winkel aan de Oostdijk in Oud-Beijerland. Personeel hield de twee aan.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza