Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 48
28/11 Alcohol
28/11 Fietsenkijkdag
28/11 Alcohol
27/11 Bedreiging
27/11 illegalen
27/11 Vuurwerk
27/11 Alcohol
26/11 Verlichtingcontrole
26/11 Rijbewijs kwijt
26/11 Inbraak cafe
24/11 Inbraak woning
23/11 Verkeerongeval
23/11 Inbraak tankstation
23/11 Onrustig
22/11 Alcohol
22/11 Aanhouding
22/11 Preventie
22/11 Inbraak woning
21/11 Auto van de dijk

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
'S GRAVENDEEL- Een 20-jarige man uit 's Gravendeel is aangehouden. De man reed op vrijdagmorgen 28 november over de Oranjestraat. Hij moest een blaasproef ondergaan en bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 4 uur.

Fietsenkijkdag
REGIO- Op woensdag 3 december houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur een groot aantal fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte c.q. papieren van eigendom meenemen. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden en dit is de derde van een regionale kijkdag.

Alcohol
HEINENOORD- Een 29-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november op de de Ruyterstraat. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden en kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een transactie aangeboden. *In dezelfde nacht werd een 39-jarige vrouw uit Capelle aan den Ijssel aangehouden omdat ze ver boven de streep blies. Dit was op de N217. De vrouw kreeg een rijverbod van 1 uur.

Bedreiging
STRIJEN- In een woning aan de Weelsedijk is donderdag 27 november omstreeks 21.00 uur de bewoner van het pand bedreigd en mishandeld. Twee mannen stonden voor de deur die ze intrapten om naar binnen te gaan. De man belde de politie die kort na de melding ter plaatse kwam. De twee mannen, van 39 jaar uit Rotterdam en 33 jaar uit Delft zijn, toen ze de woning wilden verlaten, aangehouden en ingesloten. De bewoner van het pand liep letsel op aan zijn gelaat. De politie onderzoekt deze zaak.

Illegalen
HEINENOORD- Zes illegalen zijn aangetroffen in een Italiaanse vrachtauto. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 27 november 2003, omstreeks 09.00 uur, bij een bedrijf aan de Boonsweg. Tijdens het lossen van de vrachtauto werden de illegalen ontdekt door personeel van het bedrijf. De 6 mannen in de leeftijd van 17 tot 34 jaar waren afkomstig uit India. Vermoedelijk zijn zij in Brussel in de vrachtauto geklommen. Ze verkeerden in goede gezondheid. Ze wilden met de vrachtauto naar Engeland, maar kwamen niet verder dan Heinenoord. Ze zijn allen overgebracht naar het Rijsbergen voor een asielprocedure.

Vuurwerk
OUD-BEIJERLAND- Een 16 jarige jongen uit Zuid-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 27 november 2003, omstreeks 12.45 uur in de Hoefsmid. De jongen stak twee rotjes af voor de school. Hij werd betrapt door de conciërge en overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij heengezonden. Hij is verwezen naar bureau Halt.

Alcohol
HEINENOORD- Op donderdagochtend, 27 november 2003, omstreeks 03.05 uur, is op de Rijksweg A 29 een 21 jarige man uit Maasdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Omdat hij de boete niet direct kon betalen kreeg hij een dagvaarding. Na verhoor is hij met een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Verlichtingcontrole
MIJNSHERENLAND- De politie heeft op woensdagmorgen 26 november een verlichtingscontrole gehouden op de Stougjesdijk. Hierbij werden zo'n 50 fietsers gecontroleerd. 7 fietsers kregen een bekeuring omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Rijbewijs kwijt
HEINENOORD-Een man is aangehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag 26 november 2003 reed deze man over de N217. De man moest een blaasproef ondergaan en bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Bovendien bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zijn auto is in beslag genomen.

Inbraak cafe
HEINENOORD- In een café aan de Reedijk is ingebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag 26 november sloeg men een ruit in. Uit het café is een geldbedrag weggenomen.

Inbraak woning
NUMANSDORP- In een woning aan de Einsteinstraat is op tussen 21 en 24 november ingebroken. Onbekenden kwamen binnen via het dakraam en namen computers, beeldschermen en een digitale camera mee. Op de Einsteinstraat gebeurde ongeveer hetzelfde. Dit bleef echter bij een poging. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Verkeerongeval
NIEUW-BEIJERLAND- Een 77-jarige man is gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed op zondagavond 23 november op de Spuidijk in de richting van Oud-Beijerland. De man reed tegen een boom op. Oorzaak is mogelijk een black-out. De auto van de man raakte half in de sloot en de man raakte bekneld. De brandweer heeft de man uit het voertuig bevrijd. Het slachtoffer is met rugletsel en mogelijk een ingeklapte long overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam.

Inbraak tankstation
NIEUW-BEIJERLAND- Bij een benzinestation aan het Buitenom is ingebroken. In de nacht van zondag op maandag 24 november werd de ruit ingegooid en de deur ontzet. Uit het benzinestation zijn aggregaten gestolen. Het is niet precies bekend om hoeveel aggregaten het gaat.

Onrustig
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 23 november 2003, omstreeks 03.00 uur, is het enige tijd onrustig geweest op het Marktplein. Tijdens het uitgaan van een café stonden er ongeveer 100 jongeren op straat. Er ontstond een kleine vechtpartij. Politieagenten kwamen samen met portiers tussenbeiden en wisten de vechtpartij in de kiem te smoren. Politieagenten hielden vier personen aan voor het belemmeren van aanhoudingen, het niet op bevel verwijderen en beledigen. Een 22 jarige man uit Rotterdam werd aangehouden nadat hij een agent op zijn rug sprong die bezig was met andere aanhoudingen. Een 19 jarige jongen uit Oud-Beijerland werd aangehouden omdat een aanhouding wilde voorkomen van een maat. Tijdens zijn aanhouding en overbrenging verzette hij zich hevig Een 21 jarige man uit Oud-Beijerland vond het nodig om politieagenten te beledigen en werd aangehouden. Een 19 jarige jongen uit Oud-Beijerland ging ondanks de vordering van politieagenten niet weg en werd daarom aangehouden. Alle verdachten zijn in de loop van de dag na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Alcohol
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdagochtend, 22 november 2003, omstreeks 03.35 uur, is op de Schuilingenweg een 22 jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens rijden onder invloed met een auto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond, 22 november 2003, omstreeks 18.40 uur, vond een aanrijding plaats in de Ooststraat. Een 31 jarige man uit Heinenoord sloeg met zijn auto linksaf een uitrit in. Een bromfietser zag dit te laat en botste tegen de zijkant van de auto. De bromfietser kwam ten val. Toen de bestuurder van de auto naar hem toeliep stond de jongen op en rende met de bromfiets weg. De bestuurder ging er achteraan en wist hem in de Prins Bernhardstraat in de kraag te vatten. Hij droeg de 16 jarige jongen uit Oud-Beijerland over aan de politie. Het bleek dat de jongen geen bromfietscertificaat had en dat de bromfiets niet verzekerd was. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Preventie
OUD-BEIJERLAND- In het kader van het woninginbraken preventie project hebben agenten in de Spuioeverwijk 25 brieven uitgegeven aan bewoners waarvan het huis donker was en daardoor geen bewoonde indruk maakte. De agenten hielden de controle op zaterdagavond, 22 november 2003.

Inbraak woning
PUTTERSHOEK- In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november 2003, is ingebroken in een woning aan de Arie van Drielstraat. Nadat men een raam aan de achterzijde van de woning openbrak kon men binnenkomen. In de woning werd een kluis met daarin een aanzienlijk geldbedrag uit een kast gebroken en in zijn geheel meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Auto van de dijk
GOUDSWAARD- Op vrijdagavond, 21 november 2003, omstreeks 23.30 uur, is een personenauto van de dijk af een tuin ingereden. De bestuurder, een 37 jarige man uit Oud-Beijerland had rugklachten en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis te Rotterdam. Omdat de man alcohol had gedronken is door een GGD arts bloed afgenomen voor onderzoek. Dit onderzoek moet uitwijzen of de man te veel alcohol heeft gedronken. Hij moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. De bestuurder verklaarde dat hij met zijn auto in een slip raakte. Hij reed van de dijk, raakte een stenen schuur en kwam in een tuin tot stilstand. De auto raakte beschadigd en werd weggetakeld.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza